Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADA] Jak wrócić do poprzedniej wersji systemu Android 10?

(Temat utworzony: 22-10-2020 08:39 PM)
11105 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Smart-Switch-Android-10.jpg

Użytkownicy mogą w każdym momencie wrócić do stabilnej wersji systemu Android 10. Można to zrobić za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. Aplikację możecie pobrać za pomocą poniższego odnośnika.

https://www.samsung.com/pl/apps/smart-switch/

Po zainstalowaniu aplikacji należy podłączyć telefon do komputera za pomocą kabla. Aplikacja wykryje stabilną wersję oprogramowania i zaproponuje jej wgranie. Należy postępować zgodnie z wyświetlanymi wskazówkami.

Czy zachowam wszystkie dane?

Powrót do systemu Android 10 za pomocą aplikacji Smart Switch wiąże się z przywróceniem ustawień fabrycznych a to oznacza, że z urządzenia zostaną usunięte wszystkie dane.

Czy muszę się wyrejestrować z programu beta?

Nie ma takiej konieczności. Jeżeli telefon zostanie wyrejestrowany przed przywróceniem ustawień fabrycznych to nie będzie ponownej możliwości przystąpienia do testów.

24 Odpowiedzi
luki2411
Apprentice
Opcje
jakoś to nie działa
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy pojawia się jakiś komunikat? W czym tkwi problem?

0 Like
luki2411
Apprentice
Opcje
nie da się wrócić do android 10 pokazane jest że oprogramowanie jest aktualne i nie ma opcji żeby wrócić do 10
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aplikacja Smart Switch powinna automatycznie wykryć, że w telefonie znajduje się system w wersji beta i zaproponować powrót do poprzedniej wersji Android 10 zgodnie z poniższymi zrzutami ekranowymi.

ss.PNG22.PNG

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@luki2411, Sprawdź, czy masz zainstalowaną najnowszą wersję programu Smart Switch. Na wersji 4.2.20072_4 powrót na pewno jest możliwy.

luki2411
Apprentice
Opcje
już ogarnięte
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@luki2411, Czy mógłbyś się podzielić rozwiązaniem ? Pomoże, to innym użytkowników z podobnym problemem.

0 Like
kulczas
First Poster
Opcje

Ja mam nieco inny problem związany z powrotem do poprzedniej wersji: wyrejestrowałem się z bety, przywróciłem poprzedni system za pomocą smartswitch, przywróciłem dane z kopii zapasowej, ale cały czas mam powiadomienie o dostępności aktualizacji oprogramowania (do bety). Próbowałem ponownej rejestracji/wyrejestrowania z bety, czyściłem cache, restartowałem, ale nic nie pomaga. Czy jest jakiś inny sposób, żeby pominąć tą aktualizację i pozbyć się powiadomienia?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli powiadomienie już się pojawiło to niestety nie ma możliwości pominięcia aktualizacji. Musisz ponownie przywrócić ustawienia fabryczne. Tym razem nie przywracaj kopii zapasowej i sprawdź czy komunikat pojawi się ponownie. Pamiętaj, aby przed resetowaniem wyrejestrować się z programu beta.