Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Porady

Znajdź przydatne porady dla swoich produktów Samsung

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zarejestrować produkt w aplikacji Samsung Members?

Discover
Samsung Content Creator
Opcje

Kiedy odbierasz nowy produkt Samsung, pierwszą rzeczą, którą chcesz zrobić, jest jego konfiguracja i rozpoczęcie użytkowania. To naturalne — koniec końców Samsung oferuje niesamowite produkty. Jednak drugą rzeczą, którą każdy użytkownik nowego produktu Samsung powinien zrobić, jest zarejestrowanie go w aplikacji Samsung Members.

Gdy zarejestrujesz swój produkt w aplikacji Samsung Members, zyskasz wiele korzyści. Jeśli kiedykolwiek zajdzie potrzeba skorzystania z obsługi klienta, wszystkie szczegóły dotyczące produktu będą natychmiast dostępne, co ułatwi Ci znalezienie potrzebnych informacji. Możesz również pobrać najnowsze instrukcje obsługi i wyszukać właściwe odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, dzięki czemu będziesz mieć możliwość w pełni wykorzystać swój produkt. Oprócz tego możesz także uzyskać przedłużoną gwarancję na niektóre produkty!

Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak zarejestrować produkt w aplikacji Samsung Members!

Jak zarejestrować produkt za pomocą aplikacji Samsung Members?

1. Otwórz aplikację Samsung Members, a następnie stuknij Wsparcie
  2. Stuknij Zarejestruj

W tym miejscu masz kilka opcji rejestracji produktu:

Kod QR

1. Stuknij „Skanuj” pod kodem QR. Aby skorzystać z tej funkcji, musisz udzielić uprawnień w sekcji Ustawienia
  2. Zeskanuj kod QR znajdujący się na naklejce. Zazwyczaj znajduje się ona z tyłu produktu lub na opakowaniu, w którym został dostarczony
  3. Wybierz typ produktu, który chcesz zarejestrować
  4. Być może konieczne będzie dodanie większej ilości informacji szczegółowych o produkcie, aby zakończyć rejestrację 

Wi-Fi

1. Stuknij „Skanuj” pod Wi-Fi
  2. Produkt zostanie wyświetlony na ekranie
  3. Wybierz typ produktu

Wprowadzenie ręczne lub kod kreskowy 

1. Stuknij „Wprowadź informacje” w części Wprowadzenie ręczne lub kod kreskowy
  2. Wybierz typ produktu
  3. Wprowadź ręcznie informacje szczegółowe o produkcie
  4. Możesz także stuknąć ikonę kodu kreskowego, aby zeskanować kod kreskowy produktu. Jeśli chcesz skorzystać z tej funkcji, musisz udzielić uprawnień w sekcji Ustawienia
  5. Stuknij „Zarejestruj”

Czy Twoje produkty są już zarejestrowane w aplikacji Samsung Members? Podziel się tym w komentarzach!

Zespół Społeczności  Discover_0-1675071408694.png

Odkryj więcej:

Samsung Galaxy Unpacked Luty 2023

Samsung x LIFE Picture Collection

Jak podłączyć moduł Slim One Connect do telewizora?

20 Komentarze
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto dodać, że telefony i tablety Galaxy automatycznie są rejestrowane w aplikacji Samsung Members. Wystarczy się zalogować do aplikacji na nowym urządzeniu. Jestem ciekawy czy podobna sytuacja jest z innymi urządzeniami marki Samsung, które mają dostęp do Internetu.

Davvid1985
Voyager
Opcje
Witam na przykładzie telewizora Q60A , ręcznie po wifi rejestrowałem telewizor sam nie wskoczył
_adam
Student
Opcje
Gdzie znajdę kod do podania w formularzu odkupu? Na stronie promocji jest informacja że kod można znaleźć w aplikacji Samsung Members, ale nigdzie go nie widzę.
DzikiPit
Apprentice
Opcje

Zaloguj się w Members i zrestartuj telefon, uruchom Members i w sekcji Korzyści masz info o odkupie i guzik wyświetl kupony. Spójrz na załączniki 327667804_727122405693837_4028480095978839246_n.jpg328005504_888381682377169_9016537100222151854_n.jpg

Ja znowu mam inny problem, bo mi nie przyjmuje IMEI nowego telefonu w formularzu wykupu, jest komunikat:

Data field '2626' value 'xxxxxxxxxxx (gdziex to IMEI)' is not accepted.

ktoś się z tym spotkał ?

nesiasps
Voyager
Opcje

Dlaczego w   "ustawienia/konto Samsung/urządzenia/zarejestrowane urządzenia/ " nie pojawiają się urządzenia zarejestrowane widoczne w aplikacji Samsung members? Czy u wszystkich tak jest - to wpływa na funkcjonalność usług telefonu - pomimo synchronizacji z kontem Samsung -smartfon widzi brak urządzeń zarejestrowanych. Możecie sprawdzić u siebie?:)

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, jest dokładnie tak jak piszesz. W sekcji zarejestrowane urządzenia nic się nie wyświetla. Moje urządzenia są widoczne w kategorii ostatnie logowania.

nesiasps
Voyager
Opcje

no właśnie,  a to wpływa np na usługę "polaczenia i sms na innych urządzeniach"  -  brak urządzeń powoduje brak jej funkcjonalności - nic nie daje widoczność urządzeń w Samsung members gdyż telefon korzysta z wiedzy synchronizowanego konta - nikt na infolinii technicznej nie potrafi tego dostrzec a szkoda

wczoraj liczyłem że zainteresuję kogoś z tego wieżowca Samsung w W-wie -  niestety byłem odsyłany do kolejnych osób - i tyle

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, funkcja, o której piszesz, działa niezależnie od tego czy telefon jest zarejestrowany na koncie Samsung. Wystarczy, że oba urządzenia są zalogowane na to samo konto Samsung. Jakie posiadasz urządzenia? Pamiętaj, że zegarki Galaxy Watch w wersji LTE nie obsługują tej funkcji.

nesiasps
Voyager
Opcje

np watch 4 BT - sprawdź przy okazji

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
nesiasps
Voyager
Opcje

to musi być jakiś problem z synchronizacją ponieważ tam pojawił się np S21FE - którego usunąłem z konta z rok temu - ogólnie jest jakiś nieład - inaczej urządzenia widzi members, inaczej przeglądarka internetowa a jeszcze inaczej dział techniczny - tak jakby to wszystko było z innej bajki

powinna działać - to zrozumiałe - ale w jaki sposób skoro urządzenie nie synchronizuje zarejestrowanych urządzeń - tego nie potrafi bo niby jakim sposobem

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, czy urządzenia są widoczne na stronie account.samsung.com w sekcji "Ostatnie logowania"?

nesiasps
Voyager
Opcje

zobacz jak to jest u Ciebie z zegarkiem / tebletem

tam są widoczne ale sam widzisz / zalogowane = 0

zarejestrowane =0  

ostatnie nie równa się zarejestrowane - to chyba logiczne

konto widzi aktywne urządzenia ale nie zalicza ich do zarejestrowanych

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie posiadam zegarka żeby sprawdzić, ale funkcja na pewno działa. Możliwe, że wystąpił u Ciebie jakiś błąd. Proponuję przenieść rozmowę do wątku, do którego wcześniej podałem odnośnik.

nesiasps
Voyager
Opcje

i cała dalsza układanka się zatrzymuje

widzisz - to samo było wczoraj na dziale technicznym - proponowali przenieść rozmowę a nikt nie chciał sprawdzić na swoim urządzeniu czy to zegarku BT czy tablecie - chyba w pracy każdy serwisant /informatyk to ma - bo wygląda na to że tam nikt nie ma urządzeń Samsung

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, tak jak wspomniałem wcześniej urządzenia nie muszą być widoczne w sekcji "Zarejestrowane urządzenia" żeby funkcja działała. Przyznam, że od zawsze mam tam zero urządzeń a korzystam z produktów Samsung od wielu lat.

nesiasps
Voyager
Opcje

a tu toczy się wątek o rejestracji produktów - która obecnie nie działa 

jak możesz korzystać z funkcji "polaczenia i sms na innych urządzeniach" skoro twoje urządzenie nie widzi zarejestrowanych urządzeń - bez przesady - wydaje Ci się że korzystasz z tej funkcji tylko dlatego że nie tracisz połączenia BT pomiędzy smartfonem a tym urządzeniem - wiadomo, że wówczas przychodzą powiadomienia i możesz prowadzić rozmowy - ale to nie jest jej założenie - to powinno działać w zasięgu sieci wifi gdy stracisz połącznie BT - i do tego mi byłpotrzebny zegarek

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, napiszę po raz trzeci. Funkcja działa bezproblemowo pomimo tego, że urządzenia nie są widoczne w sekcji "Zarejestrowane urządzenia" na stronie Samsung. Nigdy nie miałem tam zarejestrowanych żadnych urządzeń a w przeszłości korzystałem z tej funkcji. Poza tym w tym wątku jest informacja jak zarejestrować urządzenie w aplikacji Samsung Members a nie na stronie account.samsung.com.

nesiasps
Voyager
Opcje

Bardzo Cię proszę - sprawdź to u kogoś znajomego w wolnym czasie - jest mi ta funkcja potrzebna

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nesiasps, napisz w wątku, do którego wcześniej dodałem odnośnik. Na pewno ktoś się zgłosi z odpowiedzią.