Aby obejrzeć ten film, musisz zaakceptować i wyrazić zgodę na użycie plików cookie.
Kiedy odbierasz nowy produkt Samsung, pierwszą rzeczą, którą chcesz zrobić, jest jego konfiguracja i rozpoczęcie użytkowania. To naturalne — koniec końców Samsung oferuje niesamowite produkty. Jednak drugą rzeczą, którą każdy użytkownik nowego produktu Samsung powinien zrobić, jest zarejestrowanie go w aplikacji Samsung Members.
Gdy zarejestrujesz swój produkt w aplikacji Samsung Members, zyskasz wiele korzyści. Jeśli kiedykolwiek zajdzie potrzeba skorzystania z obsługi klienta, wszystkie szczegóły dotyczące produktu będą natychmiast dostępne, co ułatwi Ci znalezienie potrzebnych informacji. Możesz również pobrać najnowsze instrukcje obsługi i wyszukać właściwe odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, dzięki czemu będziesz mieć możliwość w pełni wykorzystać swój produkt. Oprócz tego możesz także uzyskać przedłużoną gwarancję na niektóre produkty!
Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak zarejestrować produkt w aplikacji Samsung Members!
Jak zarejestrować produkt za pomocą aplikacji Samsung Members?
Otwórz aplikację Samsung Members, a następnie stuknij Wsparcie
Stuknij Zarejestruj
W tym miejscu masz kilka opcji rejestracji produktu:
Kod QR
Stuknij „Skanuj” pod kodem QR. Aby skorzystać z tej funkcji, musisz udzielić uprawnień w sekcji Ustawienia
Zeskanuj kod QR znajdujący się na naklejce. Zazwyczaj znajduje się ona z tyłu produktu lub na opakowaniu, w którym został dostarczony
Wybierz typ produktu, który chcesz zarejestrować
Być może konieczne będzie dodanie większej ilości informacji szczegółowych o produkcie, aby zakończyć rejestrację
Wi-Fi
Stuknij „Skanuj” pod Wi-Fi
Produkt zostanie wyświetlony na ekranie
Wybierz typ produktu
Wprowadzenie ręczne lub kod kreskowy
Stuknij „Wprowadź informacje” w części Wprowadzenie ręczne lub kod kreskowy
Wybierz typ produktu
Wprowadź ręcznie informacje szczegółowe o produkcie
Możesz także stuknąć ikonę kodu kreskowego, aby zeskanować kod kreskowy produktu. Jeśli chcesz skorzystać z tej funkcji, musisz udzielić uprawnień w sekcji Ustawienia
Stuknij „Zarejestruj”
Czy Twoje produkty są już zarejestrowane w aplikacji Samsung Members? Podziel się tym w komentarzach!
Warto dodać, że telefony i tablety Galaxy automatycznie są rejestrowane w aplikacji Samsung Members. Wystarczy się zalogować do aplikacji na nowym urządzeniu. Jestem ciekawy czy podobna sytuacja jest z innymi urządzeniami marki Samsung, które mają dostęp do Internetu.
Gdzie znajdę kod do podania w formularzu odkupu? Na stronie promocji jest informacja że kod można znaleźć w aplikacji Samsung Members, ale nigdzie go nie widzę.
Dlaczego w "ustawienia/konto Samsung/urządzenia/zarejestrowane urządzenia/ " nie pojawiają się urządzenia zarejestrowane widoczne w aplikacji Samsung members? Czy u wszystkich tak jest - to wpływa na funkcjonalność usług telefonu - pomimo synchronizacji z kontem Samsung -smartfon widzi brak urządzeń zarejestrowanych. Możecie sprawdzić u siebie?:)
@nesiasps, jest dokładnie tak jak piszesz. W sekcji zarejestrowane urządzenia nic się nie wyświetla. Moje urządzenia są widoczne w kategorii ostatnie logowania.
no właśnie, a to wpływa np na usługę "polaczenia i sms na innych urządzeniach" - brak urządzeń powoduje brak jej funkcjonalności - nic nie daje widoczność urządzeń w Samsung members gdyż telefon korzysta z wiedzy synchronizowanego konta - nikt na infolinii technicznej nie potrafi tego dostrzec a szkoda
wczoraj liczyłem że zainteresuję kogoś z tego wieżowca Samsung w W-wie - niestety byłem odsyłany do kolejnych osób - i tyle
@nesiasps, funkcja, o której piszesz, działa niezależnie od tego czy telefon jest zarejestrowany na koncie Samsung. Wystarczy, że oba urządzenia są zalogowane na to samo konto Samsung. Jakie posiadasz urządzenia? Pamiętaj, że zegarki Galaxy Watch w wersji LTE nie obsługują tej funkcji.
to musi być jakiś problem z synchronizacją ponieważ tam pojawił się np S21FE - którego usunąłem z konta z rok temu - ogólnie jest jakiś nieład - inaczej urządzenia widzi members, inaczej przeglądarka internetowa a jeszcze inaczej dział techniczny - tak jakby to wszystko było z innej bajki
powinna działać - to zrozumiałe - ale w jaki sposób skoro urządzenie nie synchronizuje zarejestrowanych urządzeń - tego nie potrafi bo niby jakim sposobem
Nie posiadam zegarka żeby sprawdzić, ale funkcja na pewno działa. Możliwe, że wystąpił u Ciebie jakiś błąd. Proponuję przenieść rozmowę do wątku, do którego wcześniej podałem odnośnik.
widzisz - to samo było wczoraj na dziale technicznym - proponowali przenieść rozmowę a nikt nie chciał sprawdzić na swoim urządzeniu czy to zegarku BT czy tablecie - chyba w pracy każdy serwisant /informatyk to ma - bo wygląda na to że tam nikt nie ma urządzeń Samsung
@nesiasps, tak jak wspomniałem wcześniej urządzenia nie muszą być widoczne w sekcji "Zarejestrowane urządzenia" żeby funkcja działała. Przyznam, że od zawsze mam tam zero urządzeń a korzystam z produktów Samsung od wielu lat.
a tu toczy się wątek o rejestracji produktów - która obecnie nie działa
jak możesz korzystać z funkcji "polaczenia i sms na innych urządzeniach" skoro twoje urządzenie nie widzi zarejestrowanych urządzeń - bez przesady - wydaje Ci się że korzystasz z tej funkcji tylko dlatego że nie tracisz połączenia BT pomiędzy smartfonem a tym urządzeniem - wiadomo, że wówczas przychodzą powiadomienia i możesz prowadzić rozmowy - ale to nie jest jej założenie - to powinno działać w zasięgu sieci wifi gdy stracisz połącznie BT - i do tego mi byłpotrzebny zegarek
@nesiasps, napiszę po raz trzeci. Funkcja działa bezproblemowo pomimo tego, że urządzenia nie są widoczne w sekcji "Zarejestrowane urządzenia" na stronie Samsung. Nigdy nie miałem tam zarejestrowanych żadnych urządzeń a w przeszłości korzystałem z tej funkcji. Poza tym w tym wątku jest informacja jak zarejestrować urządzenie w aplikacji Samsung Members a nie na stronie account.samsung.com.
@nesiasps, napisz w wątku, do którego wcześniej dodałem odnośnik. Na pewno ktoś się zgłosi z odpowiedzią.
Aby dodać komentarz, musisz się zarejestrować. Jeśli jesteś już zarejestrowany, zaloguj się. Jeśli jeszcze się nie zarejestrowałeś, zarejestruj się i zaloguj.