Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wrócić do poprzedniej wersji systemu Android 11?

(Temat utworzony: 31-08-2021 10:41 PM)
7257 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Beta.jpg

Użytkownicy mogą w każdym momencie wrócić do stabilnej wersji systemu Android 11. Można to zrobić za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. Aplikację możecie pobrać za pomocą poniższego odnośnika.

Smart Switch | Aplikacje mobilne | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/apps/smart-switch/

Po zainstalowaniu aplikacji należy podłączyć telefon do komputera za pomocą kabla. Aplikacja wykryje stabilną wersję oprogramowania i zaproponuje jej wgranie. Należy postępować zgodnie z wyświetlanymi wskazówkami.

Czy zachowam wszystkie dane?

Powrót do systemu Android 11 za pomocą aplikacji Smart Switch wiąże się z przywróceniem ustawień fabrycznych a to oznacza, że z urządzenia zostaną usunięte wszystkie dane.

Czy muszę się wyrejestrować z programu beta?

Jeżeli nie chcemy już testować systemu Android 12 to przed przywróceniem poprzedniej wersji systemu za pomocą Smart Switch należy wypisać się z programu w aplikacji Samsung Members. Jeżeli tego nie zrobimy to telefon ponownie wyszuka aktualizację Android 12.

Jak wypisać się z programu beta?

Uruchom aplikację Samsung Members i przejdź do ustawień. Następnie kliknij w zakładkę Stan programu beta One UI i wybierz opcję Zrezygnuj.

18 Odpowiedzi
Bożka
Explorer
Opcje
Nismo - no właśnie nie ma takiej możliwości. Pozostaje mi co 2h wyłączać powiadomienia 🤣
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gobooo, spróbuj na początek ponownie zainstalować aplikację Smart Switch.

@Bożka, w takim wypadku konieczna będzie ponowna instalacja systemu Android 12. Następnie trzeba będzie wypisać się z programu One UI Beta w aplikacji Samsung Members. Na koniec ponownie trzeba będzie skorzystać z aplikacji Smart Switch żeby wrócić do systemu Android 11.

patyczak
Black Belt 
Opcje

U mnie jest to samo, co u @GoBoo. 4 próby powrotu do 11, 4 próby nieudane. Najnowszy SmartSwitch, wyrejestrowałem się z Beta przed powrotem do 11. I również wyskakuje mi komunikat, że jest jakiś błąd w pliku. W poradzie tego programu pisze, żebym zrobił hard reset i spróbował ponownie powrócić. Ok, tylko gdy chciałem to zrobić  to reakcją telefonu było to, że po wciśnięciu tych dwóch przycisków z boku, ekran robił się czarny a za chwilę pojawiał się napis Samsung. I tak cały czas- czarny ekran, napis Samsung, czarny ekran, napis Samsung. Dałem sobie spokój. Mam wersję beta i zobaczę, co dalej będzie się z tym działo. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Hard reset możesz również wykonać z poziomu telefonu: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Ustawienia fabryczne.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Witam. A ja mam trochę inne pytanie. Jeśli wcześnie się wypisałem z testowania Android 12 i wróciłem do 11 to czy można znów zapisać się do testowania i jak to zrobić?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli w aplikacji Samsung Members nie jest widoczny baner to nie ma możliwości ponownego zapisania się do programu beta.

almiecz1
Apprentice
Opcje

Witam. W jaki sposób powróciłaś do androida 11, bo mam problem z 12.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Taka możliwość jest dostępna wyłącznie w trakcie trwania testów systemu Android. Posiadasz stabilną wersję systemu i w związku z tym nie ma możliwości wgrania poprzedniej wersji systemu.

almiecz1
Apprentice
Opcje

Dzięki. Pozdrawiam.

0 Like