Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Beta a płacenie telefonem

(Temat utworzony: 26-08-2022 01:18 PM)
585 Wyświetlenia
peetereczek
Pathfinder
Opcje
Dla wszystkich, którzy chcą płacić telefonem w trakcie BETY, sprawdźcie czy wasz bank obsługuje płatności zbliżeniowe telefonem BEZ Google Pay. Opcje znajdziecie w ustawieniach NFC, prawdopodobnie też w aplikacji banku trzeba wykonać aktywację.

Na moim przykładzie, w ING dalej mogę płacić telefonem i testować nowe One UI

image

11 Odpowiedzi
TatORPL
Pioneer
Opcje
Od siebie dodam że dziś płaciłem Blikiem zbliżeniowym (Alior Bank). Żadnych problemów.
0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
Działa, ale są też przypadki, że nie dla wszystkich banków obsluguje płatność fonem
0 Like
s22ultra1993dan
Journeyman
Opcje
U mnie bez problemu ale ja używam apki IKO i bez zmian. Nawet jej nie włączam specjalnie przykładam fona i samo leci oczywiście potwierdzenie bądź zapytanie czasem jest na większe kwoty ale to do ustawienia w apce
0 Like
mateusz2813
Student
Opcje
Blik zbliżeniowy w mBanku też bez problemu
djmarco83
Journeyman
Opcje
Ale płatności google pay są w niektórych sklepach i nie chcą przechodzić. Chodzi mi o sklepy zagraniczne gdzie podaje się albo numer karty albo jest do wyboru płatności Pay. Ja niestety muszę zrezygnować właśnie dlatego z bety
0 Like
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @peetereczek ,

cieszę się, że zdecydowałeś się wziąć udział w programie Beta i podzielić się swoją wiedzą ze społecznością 😊
Cały czas podejmowane są starania, żeby aplikacja Google Pay działała na jak najwcześniejszych etapach testowych. Niestety, na ten moment nie ma takiej gwarancji i najlepiej polegać właśnie na aplikacjach bankowych. 

Frappie
Explorer
Opcje
Super info! Dzieki! Faktycznie po przestawieniu w mBanku działa:)
Co prawda brakuje mi płacenia np za rachunek telefoniczny gpay, ale dzięki Twojej radzie przetrwam do finalnej wersji.
Janek88
Explorer
Opcje
Credit-agricole nie działa.
0 Like
D-R-E-C-Z-E-K
First Poster
Opcje
Witam a mi się udało raz zapłacić zblizeniowo i koniec. Telefon wyświetla komunikat że nie spełnia warunków bezpieczeństwa (Alior Bank)
0 Like