02-04-2022 07:08 PM
Hey!
Pirms laika ieliku ātro apskatu par Samsung Galaxy S22 Ultra, kuru man bija iespēja arī apskatīt dzīvē, pasākumā, pirms oficiālās prezentācijas. Šajā pasākumā mums tika prezentētas arī jaunās S sērijas planšetes, kas mazliet palika otrajā plānā. Tāpēc ļoti forši, ka man bija iespēja viņas tagad izmēģināt. Savu pieredzi gan laikam rakstīšu uzreiz par abām kopā, jo pa lielam, lielākā atšķirība ir tikai uz ekrāna izmēru. Jāatzīst, ka izņemot no kastes šo Ultra modeli un salīdzinot ar mana portatīvā datora ekrānu, nekādu atšķirību izmēra ziņā nemanīju, jo šī tiešām ir lielākā Samsung planšete.
Tātad, uz izmēģinājumu saņēmu divas planšetes - Tab S8 un Tab S8 Ultra. Abas planšetes ir tikai 5mm plānās, bet tas nenozīmē, ka viņas salocīsies vai pārlūzīs. Sākumā gan ir diezgan amizanti izņemt kaut ko tik plānu un saprast, ka planšete īstenībā ir nenormāli spējīga, lai gan nevar saprast, kur tas viss tur ir iedabūts iekšā. Lielā planšete ir tiešām iespaidīga ar 14,6" collu lielu ekrānu, bet arī mazā planšete ir tik pat jaudīga, neskatoties uz to ka viņai ir tikai 11" collu liels ekrāns. Kopumā, kā jau minēju, lielākoties izmēģinājuma laikā lietoju lielo Ultra planšeti.
Noteikti jāpiemin SPen irbulis, kas vēl joprojām ar magnētu stiprinās klāt aizmugurē un tagad ir kļuvis vēl atsaucīgāks, brīžam tiešām ir sajūta, ka vēl neesi paspējis nekur uzspiest, kad viņš jau ir noreaģējis. Arī rakstīšana ar brīvu roku tagad ir pielīdzināma kā dzīvē uz papīra. Jāatzīst gan, ka ja ir tāds haotiskas rokraksts, it īpaši, kad kaut kas ātri jāpieraksta un pēc tam gribas to pārvērst parastā tekstā, tad man bija arī tādi vārdi, ko nebija iespējams pārvērst un arī man pašam bija grūtības saprast, kas tur īsti ir domāts Bet priekš ātru piezīmju veikšanas SPen ar Samsung Notes ir vienkārši perfekti. Noteikti jāpiemin, ka tagad šo irbuli ir iespējams piestiprināt arī planšetes malā, lai kaut kur nepazūd un nav vajadzība visu laiku viņu stiprināt planšetes aizmugurē.
Pirms tam, kad man bija iespēja izmēģināt Tab S7 planšeti, es neizmēģināju Samsung DeX funkciju, šoreiz gan tā nebija. Pārslēdzoties uz DeX Tava planšete kļūst par portatīvo datoru. Žēl, ka šoreiz uz izmēģinājumu nebija arī klaviatūra/vāciņš, bet tas netraucēja izmēģināt DeX funkcijas. Ja es tagad studētu, tad lekcijās noteikti izmantotu šo funkciju, jo ir iespēja atvērt vaļā vairākus logus un salikt kā patīk. Piemēram, vienā pusē prezentācija un otrā Notes, kur uzreiz veikt kaut kādus pierakstus. To pašu varētu darīt arī neizmantojot DeX funkciju, bet izmēģinot abus variantus, man labāk patika, kad bija aktivizēts DeX Tas vispār ir ļoti amizanti, ka nu jau planšeti vari ar vienu pieskārienu pārvērst par portatīvo. Es zinu, ka ir portatīvie jau ar skārienjūtīgajiem ekrāniem un tā, bet tas kaut kā nav tas pats
Noteikti rodas jautājums par bateriju. Teiksim tā, viss atkarīgs no tā, kā planšete tiek lietota. Darbojoties ikdienā veicot dažādas piezīmes, atpūšoties pakrāsojot kaut ko un paklausoties mūziku, baterija tur tīri labi. Tā kārtīgi lietojot, kādas divas dienas bez uzlādes es izturēju. Tik līdz sāc slēgt klāt Bluetooth un visādus video, tā baterija uzreiz jūtami ātrāk sāk izlādēties. Kā jau teicu, viss ir atkarīgs no tā, kā viņu lieto
Jāuzslavē 4 skaļruņi, kas ir iebūvēti un skaņa ir tiešām fantastiska. Pirmajā vakarā ilgi sēdēju un klausījos dažādus mūzikas stilus, lai kārtīgi visu iztestētu un biju ļoti lielā sajūsmā.
Lai gan viss izklausās forši un baigi labi, ir lietas pie kā piestrādāt mazliet. Neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir sociālie tīkli. Pirmo reizi atverot Instagram vai Facebook, ir mazliet šoks Viss ir ļoti liels un ļoti tuvu
Lai gan tas ir amizanti visu redzēt tik lielu, tomēr gribētos, ja varētu mazliet pielāgot izmēru, varbūt to arī var, tikai es neatradu
Ko vēl gribētos teikt, ar šādu lielu planšeti kaut kur braukt ir diezgan amizanti, jo viņa ir liela, tas ir tākā nēsāt līdzi portatīvo, bez maciņa vispār nevaru iedomāties, kā ar viņu kaut kur doties.
Kopumā, abas planšetes man ļoti patika. Jā, bija tie mazie sīkumi, kas man varbūt nepatika, bet tā baigi kur piesieties man nebija. Vai es iegādātos kādu no viņām? Jā, noteikti! Jo par Ultra modeli es esmu tiešām sajūsmā. Es pat laikam pirktu šādu planšeti portatīvā vietā. Šeit noteikti viedokļi uzreiz dalās, jo katram jau ir savi uzskati, kam kas ir nepieciešams
Ja kaut ko neesmu uzrakstījis, kas interesē, tad droši jautājiet, mēģināšu atbildēt
Atrisināts! Doties uz risinājumu
04-04-2022 10:47 AM
04-04-2022 10:47 AM
Sveiks, @Krisha112!
Paldies par atsauksmi! 😉