o 03-11-2022 10:11 AM
Ahoj Community!
Není tomu dlouho, co proběhla první vlna aktualizace na Android 13 a OneUI 5.0. V poznámkách k vydání jsme se dočetli o vylepšení fotoaparátu, jak to ale dopadlo ve skutečnosti?
Samsung mě překvapil, protože na to šel hned z několika směrů. Nějaké vylepšení nastalo i v běžné aplikaci Fotoaparát, ale zajímavé věci se udály i jinde.
Jedná se o novou velice zajímavou aplikaci, kterou si stáhnete z Galaxy Store. Pokud ji budete chtít najít ručně, zadejte anglický název Camera Assistant).
Co aplikace umí? Umí změnit způsob, jakým aplikace Fotoaparát zpracovává snímky
Auto HRD: osobně vypínám, protože přicházím o atmosféru scény. Obzvlášť otravné to je v jeskyních.
Rozostření obrázků: vypínám, rozostřit to můžu vždycky, pokud bude třeba
Automatické přepínání objektivu: huráááá (samozřejmě vypínám). Tohle je typický příklad "dobrý sluha, ale zlý pán". Otravné např. při focení makra nebo při práci s hloubkou ostrosti.
Nahrávání videa v režimu Fotografie: tohle nemá s kvalitou nic společného, nastavte, jak chcete
Počet obrázků po časovači: souvisí jen s rychlostí, klidně nastavte vyšší číslo.
Rychlejší spoušť: huráááá. Tohle vás zbaví situace, kdy něco vyfotíte přesně v tom nejlepším okamžiku, ale fotoaparát se rozhodne, že ze sekvence interně pořízených fotek je lepší nějaká jiná a před očima vám do toho začne hrabat a vy s tím nic neuděláte. Hodně mě to štvalo na koncertech.
Časový limit fotoaparátu: za jak dlouho se foťák vypne. Nastavte podle svých preferencí, já bych to nepřeháněl.
Smazat náhled na displeji HDMI: nastavte podle sebe
Mohu potvrdit, že po změně zvláště prvních nastavení došlo k mnohem lepšímu souznění s fotoaparátem, který se teď chová, jak chci já a ne, jak mu diktuje umělá inteligence. Vyzkoušel jsem to celé na koncertě a výsledek je docela fajn:
Najdete v Galaxy Store zde. U této aplikace došlo k vylepšení zpracování, ale novinkou je zde Astro režim. V něm namíříte objektiv na noční oblohu, zvolíte dobu snímání 4, 7 nebo 10 minut a pak už jen počkáte na úchvatný snímek oblohy. V nabídce je i průvodce oblohou, který by měl zvýraznit souhvězdí, ale aplikace mně při použití této funkce padá. Takže jen můj zatím jediný pokus:
A co říkáte na nová vylepšení vy? Jste spokojeni jako já?
03-11-2022 07:37 PM - upraveno 03-11-2022 07:45 PM
03-11-2022 07:59 PM - upraveno 03-11-2022 08:03 PM
o 03-11-2022 08:03 PM
Děkuji za slova chvály.