Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Cum trebuie să arate luna într-o fotografie

(Subiect creat la: 26-03-2024 11:48 AM)
952 Vizualizări
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Am constatat că Luna este unul dintre subiectele preferate ale multor utilizatori din Samsung Community, care se străduiesc să surprindă satelitul natural al Pământului în cadre făcute cu telefonul mobil.

De cele mai multe ori fotografiile sunt neclare, mâna tremură, zoom-ul e mare, rezultatul este departe de a fi ceea ce trebuie.

Am un amic pasionat de stele, care de ani de zile vânează nopțile senine, pentru a fotografia bolta cerească. Are echipamente speciale, în care a investit mulți bani. L-am rugat să-mi trimită o fotografie cu Luna, ca să-mi dau seama de cât de departe pot fi rezultatele înregistrate cu dispozitivele mobile. 

Și, credeți-mă, diferența este uriașă, ca de la cer la pământ, dacă-mi permiteți o glumiță.

Priviți ce poate să facă o lunetă cu distanță focală de 700mm și un aparat foto Canon DSLR:

433527299_436673295598494_5503542992195714305_n.jpg

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
15 Răspunsuri
CristinaEC
Big Cheese
Opțiuni
Da, mai poti sa mai zici ceva?!
E clar ca nu, nici nu se compara.
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Nici un telefon de top nu se poate compara cu un aparat foto profesional. Deci...putem da..7000-8000 lei pe un telefon de top dar nu scoate ca un aparat foto profesional.
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Cred că ai vrut să spui invers, niciun telefon mobil nu se poate compara cu un aparat foto profesional. :smiling-face:

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Asa e..scuze 😂..am modificat 😂
0 Aprecieri
Rapha24
Legend
Opțiuni
Dar eu mă întreb : va exista o zi în care telefoanele inteligente sa facă poze la fel de reușite ca și camerele profesionale?? Dar telefoanele cu cât la sută se apropie de un aparat profesional?? Un S24 Ultra de exemplu cu cât % se apropie de un aparat profesional menționat de @EmilianN ??
0 Aprecieri
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Răspunsul simplu și sigur este NU!
Nu se poate compara un telefon cu un aparat foto profesional și cu obiectivele profesionale. Nu va mai îmbătați cu apa rece.
Zi-mi ce test vrei sa fac și îți fac eu între S24U și Nikon Full Frame sau Olympus m4/3. Nici măcar cu Olympus nu se poate compara, care are senzorul de 4 ori mai mic decât la un aparat Full Frame.
Unde ar putea fi ok telefoanele: cred ca în lumina foarte bună când se fotografiază peisaje. Aici ar putea fi comparabile dacă le încarci pe social media.
În rest, chiar și peisajele în lumina foarte bună, dacă le mărești la 100%, vei vedea clar o diferență între cele 2.
Încă o data: nu mai comparați telefoanele cu aparatele foto.
Rapha24
Legend
Opțiuni
Parcă e o minge de cristal. Super tare ! Așa DA!!😉
0 Aprecieri
Rapha24
Legend
Opțiuni
Comparație:
Eu doar atât am putut...... 😮💨1711449642112_1711449642107_0.jpg
0 Aprecieri
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Diferența e ca de la lună la pământ 😁
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Chiar daca un telefon poate folosi algoritmi AI pentru a face poza mai clara, este doar un sharpness slectiv ceea ce face, nu o recuperare magica de detalii. De asta tot timpul am spus ca nu are sens sa folosesti telefonul pentru a face poze in care sa fie doar Luna. In cazul opticii marimea chiar conteaza ( 🙂 ), altfel nu ar avea sens sa se construiasca acele lentile gigantice folosite de catre DSLR-uri si mai ales de catre observatoarele astronomice.

Space Zoom pe langa un DSLR cu optica profesionista este doar o gluma, dar o gluma care prinde la public, de aceea a si introdus aceasta functionalitate Samsung. Este exact acelasi lucru ca si zoom-ul digital foarte mare, inutilizabil, dar cerut. Si asa au facut toti producatorii in unltimi 20 de ani, publicul cere zoom mare (nu conteaza ca e digital sau optic), producatorul il ofera, chiar daca apoi multa lume se plange ca poza nu are detalii la acel factor de marire. Un  zoom digital este utilizabil (in functie de distanta de la care vezi imaginea si de rezolutia ei) undeva la maxim 2-4X fata de imaginea obtinuta optic, deci in cazul unui S24 Ultra de exemplu ar fi 10-20X. Mai mult de atat poti face zoom doar in cazuri particulare, in functie de subiectul din poza.

Al doilea motiv pentru care nu vad sensul sa faci poze cu Luna este ca ...poza este aceeasi, Luna fiind in rotatie sincrona cu Pamantul. Este ca si cum tota lumea ar face poze aceluiasi tablou. Da, daca ai niste dispozitive atat de performante incat sa scoti detalii pe care inca nu a reusit nimeni sa le scoata, atunci are sens.

daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Pun și eu o poza făcută cu J5 2016 😀IMG-20240327-WA0000_1000023429_1711495965.jpg
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

De unde ai luat-o?

NU UITA!

0 Aprecieri
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
De pe un site de profil, o am de câțiva ani.
Băiatul meu e pasionat de astronomie și astrofizica și are foarte multe fotografii de la persoanele pe care le urmărește online.
david240
Big Cheese
Opțiuni
Eu zic ca telefoanele din seria S de la samsung sunt in stare sa faca poze la luna destul de bune,chiar daca au nevoie să folosească si ceva AI! Normal ca folosing aparatura speciala este foarte bine dar 4000 lei vs 10.000 lei este o diferență. (Poza atașată a fost făcută cu un S21 FE)20240323_183821_1000075220_1711211906.jpg
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Poza ta e ca o pictură impresionistă :smiling-face:

NU UITA!

0 Aprecieri