Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Zrcadlení Galaxy S9 na oled LG tv

(Téma vytvořeno: 16-12-2020 09:15 AM)
2137 Zobrazení
mojmirs
Apprentice
Možnosti

Dobrý den, nemáte někdo ověřený postup pro zrcadlení S9 na letošní modely LG OLED tv (LG OLED48CX)? Postup dle návodu v TV není funkční, Samsung SmartView nefunguje, LG Screen Share nefunguje. Telefon sice přes SmartView TV najde, ale nepřipojí se (točí se kolečko), nic neodzrcadlí. Instalováno také Samsung Smart Things. Děkuji za rady.

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Takže asi máme viníka celého připadu 😑

Můžete vyzkoušet prosím v Nastavení-》Obecná správa》 Obnovit 》Obnovit nastavení sítě - smaže všechny body wifi, BT apod.

Další krok už by bylo tovární nastavení telefonu, ale nedokážu říct zda to pomůže...

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
13 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @mojmirs 

Nemám žádnou LG TV k dispozici, ale pokud se nic zásadně nezměnilo, mělo by to fungovat tak, že u zvoleného obsahu dáte tlačítko Sdílet, potom na TV zvolit zdroj Miracast nebo zrcadlení obrazovky. 

fajnsnek2
0 Like
mojmirs
Apprentice
Možnosti

Díky za odpověď, ale moc mi nepomohla. Tlačítko sdílet se vyskytuje u konkrétního objektu v tlf. např. v galerii a po jeho stisknutí mi tlf nabízí řadu možností kam obsah nasdílet. TV mezi nimi není. Na LG oled (model 2020) se bohužel nevyskytuje zdroj Miracast ani zrcadlení obrazovky. Aplikace v TV Smart Screen nejde aktivovat ručně (nikde v nabídce není, krom vymazání historie připojení) a přes doporučovanou doinstalovanou LG ThinQ či Smart Things do telefonu se zrcadlení nedaří zprovoznit. Něco dělám špatně, nechce se mi věřit, že to nepůjde zprovoznit...

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

No snažím se radit obecně, nemám ani S9 ani LG TV, takže pracuji s informacemi co mám a co znám 😉 Můžete sem přidat fotku z TV jaké všechny zdroje máte po stisknutí tlačítka Source na ovladači Vaší TV ? Nejlepší by bylo asi zkusit propojit TV přes bezrátový DeX, myslím, že to mělo dorazit na S9 společně s updatem na One UI 2.5, pokud tento update máte již nainstalován. Stáhnete notifikační lištu a podržíte prst na tlačítku pro spuštění DeX - pak na Vás vyskočí nabídka Připojit bezdrátově, ale Vaše TV musí být přepnuta na správný zdroj - pokud ovšem LG něco u modelů 2020 nezměnilo. 

fajnsnek2
0 Like
mojmirs
Apprentice
Možnosti

Velmi děkuji za snahu mi pomoci. Dex používám na PC, funguje parádně i na nových Samsung televizích. Ale pokud jej zkusím spustit ve spojení s LG oled, kterou to sice ve výběru klientů k připojení najde, ale nic se nikam po vypršení timeoutu nepřipojí. Na LG jsem neobjevil odpovídající "protikus" ani ve stávající nabídce ani ve store , který by fungoval. Přikládám seznam zdrojů v TV - viz foto.zdroje_LG.jpgrozsirene_zdroje_LG.jpg

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Koukal jsem pro jistotu na specifikace, a podle stránek LG tam podpora Miracastu je:

https://www.lg.com/cz/televizory/lg-oled48cx

Nechápu tedy proč ve zdrojích není žádný protipól pro vysílání obsahu ze Samsung S9, hlavně že AirPlay tam je... Ještě mě napadá TV i mobil máte na stejné Wifi nebo je TV kabelem ? leda, že by to blokoval nějak Wifi router. 

fajnsnek2
0 Like
mojmirs
Apprentice
Možnosti

Ano, stejná wifi 5GHz, router TP Link AX50, TV připojená jak Ethernetem tak WiFi (bez kabelu výsledek stejný). Konfigurace routeru je v zásadě standardní, bez úprav ACLs, bez blacklistu, bez interního Antiviru a firewallu. Ještě mne napadá odinstalovat z telefonu LG ThinQ (foto GUI aplikace přiloženo) a Samsung Smart Things a zkusit bez těchto sw ? Přikládám ještě sekvenci obrazovek v telefonu při neúspěšném připojení přes SmartView.bez moznosti vybrat zrcadlenibez moznosti vybrat zrcadlenibez reakce v TVbez reakce v TV

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Jedině jak říkáte, odinstlaovat tu LG aplikaci a zkusit to bez asistence aplikace.  Ale soudě podle screenu děláte všechno správně, tak nechápu, proč to nefunguje 😐

fajnsnek2
0 Like
mojmirs
Apprentice
Možnosti

Tak jsem odinstaloval veškerý sw, který by potenciálně mohl mít vliv, ale chování při pokusu zrcadlit obsah se nezměnilo (částečně alespoň funguje volba "přehrát obsah", ale to potřebný obsah bohužel nezrcadlí). Pomalu mi dochází inspirace co ještě zkusit. Kontaktovat podporu LG....

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

a máte možnost vyzkoušet to s jiným android telefonem/tabletem ? 

fajnsnek2
0 Like