o 30-03-2019 02:49 PM
Ahoj,
Nejde mi nainstalovat Google pay do zabezpečené složky. Zrovna takovou apku bych si ve složce přál mít. Nevíte někdo jak na to?
o 30-03-2019 02:59 PM
V zabezpečené složce mám akorát bankovní aplilace. Taky mě napadlo tam dát Google pay, ale ono by to asi nefungovalo jak má, protože po přiložení by nebylo jasné, jestli se má použít normální apka, nebo ta ze zabezpečené složky. Navíc GP je služba přímo provázána s Google účtem v telefonu, takže jenom přesunutí apky by nic nevyřešilo.
o 30-03-2019 03:15 PM
GP se snažím nainstalovat přímo do z.složky. Žádná jiná GP aplikace na telefonu nebude. Co mě štve nejvíc, že aplikace od banky logicky nevidí GP, když není na té samé "straně". Takže buď budu mít banku mimo z.složku, nebo nebudu mít GP spárované s apk od banky.
Nechápu proč zrovna tahle apk nejde. Od čeho pak z.složka je, když tam nejde dát aplikace k placení.
o 30-03-2019 03:24 PM
Google Pay je prostě součást systému android, to bys do té složky musel přesunout komplet systém, nebo přinejmenším účet. Google Pixel a ostatní značky tuhle složku nemají a nic se neděje. On ten android nebude taková hrůza v bezpečnosti, jak se rádo prezentuje na veřejnosti.
o 30-03-2019 03:29 PM
Tak účet tam je. A systém částečně taky, jinak by nefungovaly ostatní aplikace. Nevím no, je to celkem škoda, když už ta složka na telefonu je.
o 01-04-2019 08:21 AM
Mezi námi já vnímám zabezpečenou složku jen jako způsob, jak ochránit offline data. Třeba pošta, která je už stažená. Nebo choulostivější dokumenty (výplatní páska apod.) Pokud aplikace komunikuje online, což GP nebo i bankovnictví jsou, je to IMHO zbytečné a je to jen další zadávání hesla - přitom jedno zabezpečení už na telefonu je. Aplikace tam instaluju jen proto, abych mohl s uloženými daty pracovat, protože je apky zvenku nevidí.
o 01-04-2019 08:53 AM
Přesně tak to vidím také, mám tam třeba obrázky, takže k tomu musím mít i aplikaci na jejich prohlížení, mám tam tabulky a dokumenty a k tomu přirozeně i aplikace na jejich prohlížení. To je jako bys chtěl přesunout komplet systém android do "bezpečnějšího" androidu a to je vpodstatě jako změna operačního systému
o 19-04-2021 06:49 PM