Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

vypnutí aplikace za určitou dobu

(Téma vytvořeno: 01-05-2020 09:53 AM)
5922 Zobrazení
Lukas01
Student
Možnosti

Ahoj,

existuje nějaká možnost, že se nastavím za jak dlouho se mi vypne aplikace. Třeba večer si pouštím aplikaci na tv a chtěl bych aby se mi za hodinu ta aplikace vypla.

Díky za rady 

Lukáš

Samsung galaxy S 20 ultra

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Pokud ti jde o vypnutí před spaním, možná by fungovalo tohle:

Screenshot_20200502-070916_Bixby Routines.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

10 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Lukas01 

Zkuste se podívat do nastavení Bixby Rutines, případně by to asi šlo realizovat přes Tasker. Podívejte se na články od kolegy @Libb 

Tasker: jak si posvítit na cestu nejenom do postele

Bixby Routines vs Tasker

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

No Tasker sice umí Kill App, ale zrovna multimediální aplikace se tomu účinně brání, protože provozují servisu na pozadí. Asi by šlo napsat něco v Javě na míru nebo si zkus popovídat s Bixby.  Ale moc šancí tomu nedávám 😞

P.S. Možná zkus naopak po té hodině nechat spustit něco, c žere paměť a doufej, že Android zabije všechno ostatní.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
padypady
Navigator
Možnosti

V taskeru sice kill app možnost je, ale nikdy mi to nefungovalo na aplikace na pozadí a na otevřených app jsem to nezkoušel. Ideální je použít na killnutí aplikace bixby routines, fungují na to skvěle a to i na aplikace na pozadí - mají víc oprávnění díky tomu, že jsou součástí telefonu a aplikaci na pozadí dokážou zabít, blbé je, že bixby routines nedokáží měřit čas za jak dlouho má akci provést, tj. po té hodině od spuštění.

Bohužel není možnost jak taskerem spustit příkaz v bixby routines, to by to vyřešilo.

Ale řešením by byl root telefonu, což teda nedoporučuju, ale dá se to obejít pomocí ADB příkazů. Jediná nevýhoda je, že po každém restartu telefonu je nutné ADB znovu aktivovat přes počítač kabelem.

Aby to bylo 100% musel bys mít root v kombinaci s taskerem a nebo si počkat až do bixby routines přibyde nějaký časovač, ale nikdo neví, jestli to tam někdy bude zapracované.

Pak mě napadá ještě jedno řešení, ale nemam ozkoušené a nevím jestli by to fungovalo při zhasnuté obrazovce a je to možná až moc krkolomné:D..

Tasker + Bixby Routines + jakákoliv aplikace.

Tasker zjistí, že běží aplikace pro televizi a spustí časovač, po hodině spustí "jakoukoli nepoužívanou aplikaci - nevím třeba počasí", při spuštění aplikace Počasí se aktivuje automaticky Bixby Routines a automaticky ukončí aplikaci pro televizi. Je to dost mimo, ale teoreticky by to mělo fungovat bez nutnosti rootu a ADB.

EDIT: Tak jsem to vyzkoušel - tasker pozná spuštění aplikace na tv, spustí časovač, zapne aplikaci počasí a když se spustí počasí, zareaguje bixby a vypne aplikaci na tv. Problém je, že ji vypne jen v případě, že je je telefon odemknutý :face-with-tears-of-joy: Takže nic :D.. tak snad jedině root možná to adb.

EDIT2: Jediný funkční řešení je bez časovače s pevně stanovenou dobou vypnutí aplikace TV. Stačí na to bixby routines, kde nastavíš čas třeba 23:00 vypnout aplikaci pro TV a on jí ukončí i při vypnuté obrazovce.

-------‐----
S2, S5, S7 edge, S9, S10+, S20
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Zadám požadavek na rozšíření Bixby Routines o práci s čekáním

0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Pokud ti jde o vypnutí před spaním, možná by fungovalo tohle:

Screenshot_20200502-070916_Bixby Routines.png

Libb
MegaStar
Možnosti

Tak se mně podařilo propojit Bixby a Tasker :smiling-face:

V Taskeru počkáš hodinu, vypneš WiFi, chvíli počkáš a zase zapneš. Tohle funguje i bez rootu.

Screenshot_20200502-072223_Tasker.png

V Bixby uděláš rutinu, která reaguje na vypnutí WiFi tím, že zabije požadovanou aplikaci. Zkoušel jsem do podmínky dát, že ta aplikace musí běžet, ale to nefunguje, když je na pozadí. Jde tam ale přidat třeba časový rozsah, s tím už si můžeš pohrát sám.

Screenshot_20200502-072018_Bixby Routines.png

0 Like
padypady
Navigator
Možnosti

@Libb Nemohl by ses u bixby routines přimluvit i za notifikace? Pokud přijde notifikace z té a té appky spust xy. Díky notifikacím by se dal elegantněji propojit bixby a tasker :). Taskerem napohodu vygeneruješ libovolnou notifikaci a tu by si jen bixby přečetl a pak vykonal další příkazy.

-------‐----
S2, S5, S7 edge, S9, S10+, S20
0 Like
Lukas01
Student
Možnosti

Ahoj, tohle už jsem nastavil a jeví se mi to asi jako nejpraktičtější a nejjednoduší řešení. 

Každopádně díky všem za vyčerpávájící věnovaní problému. 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Zadal jsem požadavek na podporu Taskeru a podporu času jak v podmínce, tak v akci (např. pokud aplikace je spuštěna a trvá to už hodinu... případně v akci: počkej 30 minut). Plus aby šlo spouštět tasky  Taskeru z Bixby a naopak. Uvidíme, co projde.