Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Výdrž baterie

(Téma vytvořeno: 14-11-2019 09:12 PM)
1775 Zobrazení
Seba0
Student
Možnosti

Dobrý den, používam dva měsíce S10+ a výdrž baterie se mi nezdá tak dobrá, a nějaké aplikace z obchodu play se mi stahovat nechtějí nevíte jak to vyřešit trochu jinak ? Já si myslím, že problémem je nabíjení, nabíjím telefon od 20% do 80% ale asi ho začnu nabijet do 100%. děkuju za každou rádu 

0 Like
5 Odpovědi
Syky007
Helping Hand
Možnosti

Nabíjet telefon jen do 80%  je ta největší blbost. 😀 Bože kam ti lidi na ty kraviny chodí. 😂

Baterie a elektronika v ní je uspůsobena tak,  aby měla maximální životnost i při nabíjení do 100%. Tak proč se zbytečně připravovat o 20% kapacity. 😀

Ono to že na mobilu ukazuje 100% neznamená že je nabitá na reálných 100 %. Je to takto ošetřeno kvůli prodloužení životnosti, takže ve reálu se nabíjí na 90% kapacity a teď si vem že ty si ještě 20 % ubereš... 😀

Nabíjet normálně na 100 a klidně i rychlonabíjením, protože jak jsem psal, vše si hlídá elektronika včetně teploty baterie . 🙂

Samsung Galaxy - S3> S4> S6> S7> S9> S10>S20+>S22+
Deathman666
Voyager
Možnosti

To sou totiz ty babsky rady na internetu :face-with-tears-of-joy:

"Pro maximalni zivotnost baterie nenechavejte baterii klesnout pod 20% a nabijejte do 80%" 

Libb
MegaStar
Možnosti

Jak už ti kolegové napsali, není důvod nenabíjet baterii do 100% Pokud se pohybuješ 20-80%, připravuješ se skoro o polovinu kapacity.

Jediné, co současným bateriím vadí, jsou teplotní extrémy a hluboké vybití. Tím se nemyslí ale pod 20, 15 nebo 10%. Tím se myslí, že telefon se vypne a ty se ho snažíš ještě nahodit. Nejlíp v zimě při -15°C. Takže ta rada kolem 20% začít přemýšlet o nabití nějaký základ má, ale 80% je naprosto nepodložený nesmysl.

Jo a k aplikacím, žádná aplikace ti neprodlouží výdrž! Část z nich je jen placebo efekt a jde hlavně zobrazení reklam, část dokonce něco opravdu dělá (zabíjí aplikace), ale tím situaci ještě zhoršuje.

Pokud budeš mít dál pocit, že je výdrž špatná, hoď sem screenshot z Údržby baterie (v nastavení) a třeba najdeme něco, co zlobí. Některé aplikace často probouzejí telefon, to se pak na výdrži projeví.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Přeji hezký den @Seba0 

Jak píši kolegové, tak nabíjení baterie do 80% je zbytečné, o správné řízení baterie se stará elektronika. Pokud by jste se snažil nabíjet v uvedeném intervalu, tak asi docílíte maximální možné životnosti, ale reálné bude telefon dříve morálně zastaralý než, že by odešla baterie. A pokud přece jen její kapacita poklesne výrazně, tak její výměna vzhledem k ceně telefonu nepředstavuje velké náklady... 

Dále píšete o problémech s aplikacemi z Google play, o jaké aplikace se jedná ?

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Já pochopil, že se mu nechce stahovat aplikace, které by pomohly řešit tu výdrž...

Jinak nevěřím, že by ten způsob nabíjení měl vliv na životnost.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro