o 14-11-2019 09:12 PM
Dobrý den, používam dva měsíce S10+ a výdrž baterie se mi nezdá tak dobrá, a nějaké aplikace z obchodu play se mi stahovat nechtějí nevíte jak to vyřešit trochu jinak ? Já si myslím, že problémem je nabíjení, nabíjím telefon od 20% do 80% ale asi ho začnu nabijet do 100%. děkuju za každou rádu
15-11-2019 07:50 AM - upraveno 15-11-2019 08:01 AM
Nabíjet telefon jen do 80% je ta největší blbost. 😀 Bože kam ti lidi na ty kraviny chodí. 😂
Baterie a elektronika v ní je uspůsobena tak, aby měla maximální životnost i při nabíjení do 100%. Tak proč se zbytečně připravovat o 20% kapacity. 😀
Ono to že na mobilu ukazuje 100% neznamená že je nabitá na reálných 100 %. Je to takto ošetřeno kvůli prodloužení životnosti, takže ve reálu se nabíjí na 90% kapacity a teď si vem že ty si ještě 20 % ubereš... 😀
Nabíjet normálně na 100 a klidně i rychlonabíjením, protože jak jsem psal, vše si hlídá elektronika včetně teploty baterie . 🙂
o 15-11-2019 08:55 AM
To sou totiz ty babsky rady na internetu
"Pro maximalni zivotnost baterie nenechavejte baterii klesnout pod 20% a nabijejte do 80%"
o 15-11-2019 10:46 AM
Jak už ti kolegové napsali, není důvod nenabíjet baterii do 100% Pokud se pohybuješ 20-80%, připravuješ se skoro o polovinu kapacity.
Jediné, co současným bateriím vadí, jsou teplotní extrémy a hluboké vybití. Tím se nemyslí ale pod 20, 15 nebo 10%. Tím se myslí, že telefon se vypne a ty se ho snažíš ještě nahodit. Nejlíp v zimě při -15°C. Takže ta rada kolem 20% začít přemýšlet o nabití nějaký základ má, ale 80% je naprosto nepodložený nesmysl.
Jo a k aplikacím, žádná aplikace ti neprodlouží výdrž! Část z nich je jen placebo efekt a jde hlavně zobrazení reklam, část dokonce něco opravdu dělá (zabíjí aplikace), ale tím situaci ještě zhoršuje.
Pokud budeš mít dál pocit, že je výdrž špatná, hoď sem screenshot z Údržby baterie (v nastavení) a třeba najdeme něco, co zlobí. Některé aplikace často probouzejí telefon, to se pak na výdrži projeví.
o 15-11-2019 10:46 AM
Přeji hezký den @Seba0
Jak píši kolegové, tak nabíjení baterie do 80% je zbytečné, o správné řízení baterie se stará elektronika. Pokud by jste se snažil nabíjet v uvedeném intervalu, tak asi docílíte maximální možné životnosti, ale reálné bude telefon dříve morálně zastaralý než, že by odešla baterie. A pokud přece jen její kapacita poklesne výrazně, tak její výměna vzhledem k ceně telefonu nepředstavuje velké náklady...
Dále píšete o problémech s aplikacemi z Google play, o jaké aplikace se jedná ?
o 15-11-2019 12:09 PM
Já pochopil, že se mu nechce stahovat aplikace, které by pomohly řešit tu výdrž...
Jinak nevěřím, že by ten způsob nabíjení měl vliv na životnost.