Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Samsung DeX a foto aplikace

(Téma vytvořeno: 04-02-2023 09:57 AM)
383 Zobrazení
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, mám dva dotazy týkající se funkce samsung DeX a foto aplikace. 

První můj dotaz se týká funce samsung DeX. Mám mobil s21fe a propojuji ho přes samsung kábel (zkoušel jsem i jiné) s počítačem HP 17. Na počítači mám DeX nainstalovaný, propojí se s telefonem vpohodě, ale zaznamenal jsem, že při pohybu kurzorem je dist znatelná prodleva. Nejvíce je to znát, když najedu na nějakou appku, nebo při podržení levého tlačítka myši označuji na ploše aplikace. Je to dost nepříjemné a nekomfortní. Může mi někdo pomoct, jak tuhle prodlevu aspoň redukovat? Telefonem si myslím, že to není, zkoušel jsem to se starou s10e a prodleva byla stejná. Káble jsem zkoušel celkem 3 a to dva od samsungu, které jsem dostal k mobilům a pak jeden z Alzy. Počítač není nějak starý, cca 2 roky. 

Můj druhý dotaz se týká foto aplikace v mobilu. Už dávno jsem řešil dost silné záseky v režimu "fotografie" při pohybu dostran a nahoru na hlavním snímači a širokoúhlém. Záseky se pak zdvojnásobí při horších světelných podmínek. Ale tentokrát jsem si všiml, že když forím přes režim PRO, tak tam žádným zásekům vůbec nedochází a to jak na hlavním, tak i širokoúhlým snímačem. Ani při horším světle se nic neseká a velice příjemně se přes ten režim fotí. Nevíte zda je to zase jenom softwarový problém, který nebyl ještě vyřešen, nebo mám něco špatně nastavené? Režim zkrášlení mám vypnutý. 

Děkuji za rady 
0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Zdeněk19 a děkujeme za Vaše dotazy.

Zeptám se, výše uvedené problémy pozorujete od začátku,  nebo jste je zaregistroval až např.  po aktualizaci na nový Android ? Zkoušel jste tovární nastavení?

U DeXu mě napadá zkusit jiný kabel aby bylo připojení pres USB 3.0. K aplikaci Fotoaparát zkuste v Nastavení >Aplikace 》Fotoaparát >Úložiště vymazat Paměť a Vymazat Data.

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, Dex moc nepoužívám,takže nevím, osobně jsem ale během mého občasného používání na problémy nenarazil.

Ke druhé otázce, tam může být problém v tom, že v horších světelných podmínkách je třeba nastavit delší čas a pokud se nastavený čas dostane na delší hodnoty, než je perioda obnovení displeje, dochází ke zpoždění. Když jsem to teď zkusil u S20FE a S23 Ultra, tak u S20 FE je to takové jakoby displej reagoval pomalu a se zpožděním, ale vlastní pohyb je už plynulý. S23 Ultra reaguje okamžitě, jako plnohodnotná bezzrcadlovka. Já měl podobný problém s Fuji X-T1, což byl stroj za asi 40000 a v ateliéru byl nepoužitelný.

V Pro režimu se používají hodnoty nastavené uživatelem a pak se to může chovat jinak.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

7 Odpovědi
Mikee1986
Pathfinder
Možnosti
Ahoj zkoušel si pročistit paměť jak foťáku tak systému? Působí to na mě jakoby si neměl dostatek pameti
0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Zdeněk19 a děkujeme za Vaše dotazy.

Zeptám se, výše uvedené problémy pozorujete od začátku,  nebo jste je zaregistroval až např.  po aktualizaci na nový Android ? Zkoušel jste tovární nastavení?

U DeXu mě napadá zkusit jiný kabel aby bylo připojení pres USB 3.0. K aplikaci Fotoaparát zkuste v Nastavení >Aplikace 》Fotoaparát >Úložiště vymazat Paměť a Vymazat Data.

fajnsnek2
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, děkuji za rady. Problémy se záseky ve foto aplikaci pozoruji od začátku. Vlastně to samé jsem to pozoroval i u s10e a m21. Nevím co dělám špatně. Díval jsem se na s21 od taťky a má to dost podobné, jen ne tak velké. Promazal jsem data a paměť foto aplikace a moc to nepomohlo, na hlavním trošku a širokoúhlém ne. Navíc jsem spozoroval, že je i menší rozdíl mezi klasickým video režimem a opět PRO video režimem. PRO video režim je opět o něco lepší.
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Ahoj, paměti mám dostatek, mobil využívá 3.2/6GB a mimo foto apku nemám se záseky žádný problém. Vymazal jsem paměť přímo foto apliakci a nic moc se nezměnilo, opět normální foto režim se záseky a pak při přepnutí na PRO foto režim tak absolutně vpohodě
0 Like
Mikee1986
Pathfinder
Možnosti
Ještě mě napadá zkusit povypinat všechny automatické scény, optimalizatory a nechat zqple jen to co opravdu je používáno. Ono je to taková bolest eSek už opravdu asi od 10 ze při focení jede procesor opravdu skoro naplno a stejne je to s pamětí 2gb neplní zase tak vysoké číslo. Vlastně v té dokonalosti eSek je největší slabina. Když fotíte na režim PRO není to taková nálož protože si tam nastavujete přesně co v tu chvíli potřebuje- tedy není neustále přeostrovavani, dokreslovani zásahy UI atp. Zkuste ještě zvýšit paměť na RAM plus. Pokud ani to nepomůže opravdu pak jen obnovu systému, nedoporučuji obnovovat ze zálohy to se většinou ty bubaci natáhnou taky z5. A pokud ani to nepomůže tak zbyva jedine reklamace.
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, Dex moc nepoužívám,takže nevím, osobně jsem ale během mého občasného používání na problémy nenarazil.

Ke druhé otázce, tam může být problém v tom, že v horších světelných podmínkách je třeba nastavit delší čas a pokud se nastavený čas dostane na delší hodnoty, než je perioda obnovení displeje, dochází ke zpoždění. Když jsem to teď zkusil u S20FE a S23 Ultra, tak u S20 FE je to takové jakoby displej reagoval pomalu a se zpožděním, ale vlastní pohyb je už plynulý. S23 Ultra reaguje okamžitě, jako plnohodnotná bezzrcadlovka. Já měl podobný problém s Fuji X-T1, což byl stroj za asi 40000 a v ateliéru byl nepoužitelný.

V Pro režimu se používají hodnoty nastavené uživatelem a pak se to může chovat jinak.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Díky, to zní dost rozumně.
U dexu jsem zjistil, že je potřeba rychlý přenos a to aby podporoval mobil, kábel a i konektor v počítači. V počítači bohužel jsem jen USB 2.0, takže ta rychlost se tam brzdí :smiling-face:
0 Like