Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

QWERTZ na QWERTY s One UI 2.1

(Téma vytvořeno: 23-07-2020 07:40 AM)
1612 Zobrazení
TANKINSTER
Apprentice
Možnosti

Dobrý den,

Rád bych se zeptal jak je možné na Samsung klávesnici ve vstupech nastavit Českou QWERTY. V nabídce vždy bylo QWERTZ a 3x4. Ani jedna z klávesnic je však nevyhovující, proto jsem tuto problematiku obcházel skrze externí klávesnice, které mi však nevyhovují. Na S20+, které používá kolega se s One UI konečně objevila možnost vybrat QWERTY klávesnici i pro český vstup a nebýt tak vázaný buď na kontrolu pravopisu popř. na vyhovující klávesnici. Před nějakou dobou dorazil update One UI z 2.0 na 2.1 i na S10, proto jsem se těšil, že bude možnost si konečně zvolit správnou klávesnici, avšak i po updatu na UI 2.1 zůstaly pro Český vstup 2 varianty, tj. QWERTZ a 3x4.

Je nějaká možnost jak dostat češtinu a QWERTY do symbiózy jako to má S20?

Předem děkuji za rady

0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Koukám do názvu toho screenshotu - podle popisku to vypadá, že máte Samsung Keyboard Neural Beta, já to mám označeno jako Samsung Keyboard, to je zvláštní. V nastavení klávesnice máte jaké možnosti ?

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý postřeh! Ta neural beta se nejmenuje beta jen tak z legrace... Mně se dokonce myslím v S20 ani neukázala a musel jsem ji obnovit z APK (nejsem si na 100% jistý). Zkuste přepnout na klasickou Samsung klávesnici.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
8 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @TANKINSTER 

Nastavení klávesnice QWERTY musíte provést přímo v nastavení klávesnice. Půjdete do nastavení klávesnice Samsungu a dáte položku 

Jazyky a typy

případně zkontrolujte v Galaxy Store zda máte nainstalovanou poslední aktualizaci klávesnice.

Screenshot_20200723-114333_Samsung Keyboard.jpg

Screenshot_20200723-114337_Samsung Keyboard.jpg

fajnsnek2
TANKINSTER
Apprentice
Možnosti
@fajnSnek
Přesně tam jsem se dostal a na výběr mám pouze QWERTZ a 3x4 pro češkou klavesnici. Jinak verze Samsung klavesnice je podle Galaxy storu aktuální.

Nějaký tip nebo trik v čem by mohl byt zakopán pes?
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Také jsem si to schválně vyzkoušel a mám také možnosti měnit na tyto 4 položky:

Screenshot_20200723-124221_Samsung Keyboard.jpg

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@TANKINSTER 

ale podle screenu, který přikládáte, máte telefon v angličtině, možná proto to nefunguje. Musel by jste přepnout jazyk na CZ

fajnsnek2
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Mně to nabízí i v EN (pro CZ), takže tím to nebude

Screenshot_20200723-163404_Samsung Keyboard.jpg

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Koukám do názvu toho screenshotu - podle popisku to vypadá, že máte Samsung Keyboard Neural Beta, já to mám označeno jako Samsung Keyboard, to je zvláštní. V nastavení klávesnice máte jaké možnosti ?

fajnsnek2
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý postřeh! Ta neural beta se nejmenuje beta jen tak z legrace... Mně se dokonce myslím v S20 ani neukázala a musel jsem ji obnovit z APK (nejsem si na 100% jistý). Zkuste přepnout na klasickou Samsung klávesnici.

0 Like
TANKINSTER
Apprentice
Možnosti
Pánové děkuji za tipy. Klávesnici jsem z bety přepnul do základu již během dne jen jsem neměl chvíli odepsat řešení.

Nicméně snad to bude rada pro ostatní, kteří mají také nevědomky zapnutou betu 😉