Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

One UI 5.1 na s21fe

(Téma vytvořeno: 15-02-2023 06:22 PM)
585 Zobrazení
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, mám několik dotazů ohledně tohoto "vylepšení". Předběžně jsem se díval na to co vše by mělo tohle vylepšení přinést a byl jsem dost nadšený. Plno dobrých a užitečných věcí. Tak jsem to s radostí nainstaloval a pak hele, praktická většina věcí nefunguje a ani jsem nenašel. Dopředu se omlouvám, že některé funkce co budu vyjmenovávat jsou v angličtině, nevím jaký je přesný překlad a nechci to zkomolit. 

Procházel jsem na mobilu nové funkce, co jsem viděl ve všeljakých recenzí apod. co se mají přidat a vůbec jsem nenašel a nebo nefungovalo: separování věcí z obrázků, light battery performace mode, nové funkce pro PRO mode, to samé i u PRO videa (high bitrate videos a high efficiency video), nový expert raw mode, enhanced blue light filter a pár dalších v nastavení. 
Navíc jsem si všiml, že se baterka poněkud rychle vybíjí. Mobil jsem od dnešní aktualizace moc nepoužil a až teď jsem začal zkoumat co se přidalo. Mezitím mi od aktualizace co byla kolem 13:00 hodiny klesla baterka z 68% na nynějších 27% což je dost brutální. Tak se ptám co se vlastně teda přidalo a případně nedá se zpět přeinstalovat na ONE UI 5? 
Díky za rady 

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Zdeněk19 

je pravda, že se množí stížnosti na rychlejší vybíjení baterie po updatu na One UI 5.1. Některým také zmizely některé funkce. Samsung o tom ví a na opravné aktualizaci již pracuje.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

13 Odpovědi
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Zdeněk19 

je pravda, že se množí stížnosti na rychlejší vybíjení baterie po updatu na One UI 5.1. Některým také zmizely některé funkce. Samsung o tom ví a na opravné aktualizaci již pracuje.

Mamb0
Pathfinder
Možnosti
Některé funkce mi taky chybí ale ještě jsem nezkoumal vše. Mi po instalaci se zase zdá že baterie se právě o proti one ui 5.0 zlepšila ale zatím jsem to taky netestoval ale dneska jsem měl baterii nabitou na 85% a telefon má právě teď 51% s tím že jsem ho večer nabil a vytahl z nabíječky za noc to paplo 2% a od 5 rana s ním tak nějak funguji teď mam 2:30 SOT a 19H vypnutý display. Takže se mi zdá že výdrž je o cosi lepší. S běžným fungováním. Mám S20 FE 5G
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Super díky
0 Like
Pe3kZ
Voyager
Možnosti

Ehm, tak diky za tenhke příspěvek. Už mi taky klepe na dveře, ale zatím pro jistotu nebudu otevírat. Nechci si pak drbat hlavu a nadávat, co zas Samsung pohnojil.Mam rad mou vydrž baterie a nehodlám si to zkazit. Bylo by fajn, kdyby pak oficiálně Samsung  oznámil, že opravný patch či update na tuhle nepodarenou 5.1 je na světě. Ale to je veliká utopie 😥. Diky

Screenshot_20230217_063700_Software update.jpg

Screenshot_20230217_063533_Software update.jpg

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Některým ještě nefungujou rutiny. Já mám zaplou jen jednu a to dost jednoduchou a jde vpoho, tak nevím. Vybíjení baterky se včera celkem vzchopilo a dal jsem 5h screen on timu bez nabíjení: 2h šachy, 2h youtube a zbytek spotify apod. s tím, že mi zbylo 29% k dobru. Takže tohle je dost slušné a asi se to ten den, kdy jsem to psal rychle vybíjelo z důvodu toho, že se vše nastavovalo.
Jinak nefunguje dost funkcí co se měly přidat a jsou dost zajímavé. Za to mě dost naštvali. Přidali prakticky jen pár widgetů, něco málo v galerii. Za mě je větší mínus ty funkce než baterie.
Pe3kZ
Voyager
Možnosti

Ok, dík za info. Rutiny považuji za balast.Jinak já pořád čekám na nějakou aktualizaci photoeditoru. Nejde do obrázku vkladat treba nějaký obrazec. At už kruh, obdélník či šipka. Dost jsem to na svem Mate 20 Pro v  práci využíval. A využíval bych dál, kdyby photo editor nebyl tak lowcost. Ale toho se nedočkáme. Hlavně že je tam mazání stínů či odlesků, které je úplně na hovínko, páč funguje na každé šesté fotce. Proč tam treba nepridaji  funkci odstranění červených očí z fotky? Protože je to SAMSUNG

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Jako je pravda, že ostatní mají ten editor o parník lepší, obzvlášť apple, ale jde tam něco najít a na takové normální věci to stačí. Ale zas na druhou stranu se samsung snaží být PRO tak ať kromě foťáků má PRO i to ostatní. Jinak dá se něco najít, dole posílám screenshot Screenshot_20230217_181253_Video Editor.jpg
0 Like
Pe3kZ
Voyager
Možnosti

Nálepky.To je přesně to lowcost co jsem myslel. PC z roku 1995 uměl vic. Parodie na editor. 

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dnes nový rekord ve výdrži: 5h 28min screen on time bez nabíjení a to mám ještě 32%😀 konečně pořádná výdrž
0 Like