Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

OK Google a domovské tlačítko

(Téma vytvořeno: 03-06-2020 02:17 AM)
6145 Zobrazení
Maras86
Pathfinder
Možnosti

Ahoj, mohl by mi tu někdo potvrdit, jestli mu funguje hlasový příkaz "OK Google" na jakékoli obrazovce? Mě to jde jen při otevření google stránky, nefunguje to ani v mapách, ikdyž se píše v nastavení, že je to zapnuté. Chápu to správně, že je to danou lokalitou? Takže v ČR to zatím nelze?

Další vécí je přidržení domovského tlačítka, které mi doposud otevřelo stránku Google s aktuálními články. Nyní se pokaždé spustí hlasový asistent Google. Lze to nějak změnit? Nebo to přišlo s aktualizací a opravou focení makra? 

Díky za rady.

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Mě to funguje tak půl na půl.. Udělal jsem to dle návodu v mé první odpovědi. 

V Nastavení -> Obecná spárva -> Jazyk a zadávání jsem přidal další jazyk telefonu - Angličtina. Po přepnutí prostředí telefonu jsem v aplikaci Google -> Setting nastavit Asistenta Google. Po té co se Asistent inicializoval tak jsem přepnul jazyk zpět na Češtinu a při vyslovení OK Google se spustí asistent, který ovšem přijímá povely v angličtině. Takže pokud mu dáte povel Call Táta, tak slovo "Táta" nechytí.  Ale spousta příkazů funguje. 

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Maras86  Tak snad ta čeština dorazí brzy, bylo by to fajn :face-with-rolling-eyes:

Až bude Asistent v českém jazyce zprovozněn, tak učitě bude článek zde na Community a na všech mobilních webech

Pokud Vám nějáká odpověď pomohla, můžete ji prosím označit - Přijmout jako řešení ? 

Děkuji Vám

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
20 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Maras86 

Bohužel je to jak píšete- ze strany Google došlo k aktualizaci aplikace Google, která obsahuje Hlasové vyhledávání, Asistenta Google a další funkce vyhledávání. Více o současném fungování a asistenta naleznete ZDE

Ve zkratce:

• Příkaz OK Google nové už spouští pouze Google Asistenta, který zatím neumí česky
  • Jediné kde funguje klasické vyhledávání v češtině je, pokud stisknete mikrofon ve widgetu lišty vyhledávání google
  • Funkce spuštěním Google Home stiskem tlačítka home již není dostupná kvůli preferovaní Google Asistenta

Jediné co by šlo zkist je v Google Play odinstalovat aktualizace aplikace Google a zkusit zda to nepůjde po staru.

fajnsnek2
Maras86
Pathfinder
Možnosti

Dekuji za informace.

Takze hlasovy povel "OK google" nelze vyvolat na jakekoli obrazovce, abych mohl rict alespon anglicky posli zpravu, nebo zavolej nekomu, nebo naviguj domu..

a misto zobrazeni google stranky po stlaceni home button se cpe hlasovy asistent od googlu, ktery vlastne nefunguje, protoze neumi cesky.

Asi mi to trochu pripomina EU, udelame si proste co budeme chtit, bez moznosti uzivatelskych uprav a nasypeme to do nich ikdyz je to vlastne nefunkcni. Tak se mi potvrdilo co sem si o google myslel.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Maras86 

Zkoušel jsem s tím dnes laborovat na své záložní  S9+ a tam už se Asistent cpe také. Vyvolání vyhledávání "postaru" mi zatím funguje jen na Tab S6, ale je to jen otázka dní, kdy tento "update" od Google dorazí i tam. Vypadá to, že Google něco chystá - je možné, že společně s představením Android 11 měly být představeny nové jazyky pro Google Asistenta, anebo to zase jenom zbastlily. 

Zadávání v příkazů v CZ stále funguje, ale musí se to spustit ručně na widgetu vyhledávání - viz. obrázek níže. Příkazem OK Goolge už se asi vždy bude spouštět Google Asistent. Což by nebylo špatné, on ty příkazy umí, ale zatím pouze v AJ :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

Screenshot_20200603-220204_One UI Home.jpg

fajnsnek2
0 Like
Maras86
Pathfinder
Možnosti

Dekuji za overeni.

A kdyz si date domovskou obrazovku a reknete "OK google" spusti se aspon? Na te S9+? 

Protoze pak je ten asistent k nicemu, jestli ne, kdyz sedim v aute a chtel bych ho povelem OK google probudit a rict mu co ma delat, tak to nelze.

Musim na ten telefon porad klikat a neco vyvolavat, abych spustil asistenta a to mi prijde totalne uhozeny. Protoze mam pocit, ze ten povel OK google fungoval na starsich mobilech snad i pri zamcene obrazovce.. Mam zatim ten nejhorsi a nejdrazsi Samsung, co jsem si mohl vybrat a jeste se do toho cpe google s kravinama, ktery nejdou poradne pouzivat. No mam dost teda.

0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Mě to funguje tak půl na půl.. Udělal jsem to dle návodu v mé první odpovědi. 

V Nastavení -> Obecná spárva -> Jazyk a zadávání jsem přidal další jazyk telefonu - Angličtina. Po přepnutí prostředí telefonu jsem v aplikaci Google -> Setting nastavit Asistenta Google. Po té co se Asistent inicializoval tak jsem přepnul jazyk zpět na Češtinu a při vyslovení OK Google se spustí asistent, který ovšem přijímá povely v angličtině. Takže pokud mu dáte povel Call Táta, tak slovo "Táta" nechytí.  Ale spousta příkazů funguje. 

fajnsnek2
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Maras86 

Po aktivaci Asistenta a přepnutí zpět do CZ ještě zkuste nastavení dle tohoto Návodu:

Screenshot_20200603-232922_Google.jpg

Screenshot_20200603-232935_Google.jpg

20200603_233343.jpg

Screenshot_20200603-233029_Google.jpg

fajnsnek2
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Maras86  Hrál jsem si s tím v práci, ale nakonec to na zamykací obrazovce nefunguje. Nezbývá než počkat co Google vymyslí, něco se s asistentem děje, ale těžko říct co. 

fajnsnek2
0 Like
Maras86
Pathfinder
Možnosti

Vyzkouším, díky moc za přesný popis.

0 Like
Maras86
Pathfinder
Možnosti

Máte pravdu, něco se s googlem děje. Při otevření nastavení vyskočila tabulka s kalibrací hlasu Ok Google a Hey Google a dále se otevřely možnosti spustit asistenta i při zamčené obrazovce.Screenshot_20200605-003728_Google.jpg

0 Like