Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Neostří přední fotoaparát u S10e

(Téma vytvořeno: 29-02-2020 09:56 PM)
3858 Zobrazení
Joker17
Journeyman
Možnosti

Dobrý den, nevím si rady s předním fotoaparátem, neostří. Občas má chvíle kdy ostří, ale jinak fotí rozmazaně. Nic jsem nijak nenastavoval a aplikacema taky neovlivňoval. Zkoušel jsem veškerá doporučení jako: resetovat nastavení fotoaparátu, dát telefon do továrního nastavení nebo zkusit nouzoví režim. Nic z toho nepomohlo. Řešil jsem to reklamací. Reklamace uznána a přední čočka byla vyměněna včetně displaye a baterky (podotýkám, že telefon byl zcela nový). Po reklamaci a výměně již zmíněných věcí problém stále přetrvává. Tudíž jsem ho opětovně poslal na reklamaci. Vzal jsem si od servisu náhradní, stejný telefon a zde je ten stejný problém, což už mi přijde divné, aby byl zrovna taky "vadný". Takže prosím někdo nějaké typy, triky, zkušennosti co s tím? 🤷‍♂️

Děkuju a přeju pěkný den všem✌

0 Like
25 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Joker17 

Model S10e bohužel nemám k dispozici, ale na mém S10+ a zde funguje ošetření na předním fotoaparátu spolehlivě. Telefon nezaostří ani pokud kliknete na konkrétní místo (např. obličej) ?

fajnsnek2
0 Like
Joker17
Journeyman
Možnosti

To je škoda. Zkoušel jsem i to samozřejmě a ani tak neostří. Fotka je celoplošně rozmazaná a nedokáže zaostřit ani určitý objekt. Zjistil jsem však, že zaostří jen tehdy,  když fotoaparát přiblížím k něčemu nebo k obličeji například, ale ostří jen z velmi velké blízky cca 5-10cm od foceného objektu, tak jen takto dokáže zaostřit,  což je ještě více divné 🤣

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Mohl byste sem nahrát nějakou fotku?

Dělal jste nějaké obnovení ze zálohy? Pokud máte půjčený telefon, můžete to dát do továrního nastavené a zkusit bez obnovení, jestli to dělá?

Nepoužíváte nějaký obal, který by mohl třeba zasahovat do čočky?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Joker17
Journeyman
Možnosti

Pouze jsem převáděl soubory přes funkci Smart switch. Ale u zapůjčeného telefonu jsem nedělal vůbec nic. Tudíž jsem ničím fotoaparát nemohl ovlivnit. Dělá to i po továrním nastavení. Obal co by zasahoval do čočky nepoužívám. 20200302_083824.jpg

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Tohle je hodně divné. Jako umím si představit, že se potká stejná chyba na více mašinkách najednou, ale tohle?

Kolega v práci má S10e a fotí mu to dobře, určitě to není nějaká známá chyba typická pro ten model. Asi jediné co teď můžu doporučit je počkat, až se vrátí telefon z opravy (pochopil jsem správně, že čekáte na opravu?)  a uvidíte, jestli to bude OK.

Pokud ne, fakt nevím, co poradit, snad jen zkusit to dát někomu jinému, jestli třeba nevědomky něco neděláte špatně Vy? (neurazte s eprosím, nevím jestli jste zkušený fotograf nebo náhodou neděláte něco špatně).

Ještě mě napadá, nemáte nastavený Pro režim a manuální ostření, že?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Capita151W
Helping Hand
Možnosti

@Libb já to teda taky nechápu...mám s10e a nikdy jsem toto neviděl...

Btw ta teorie s "manuálním ostřením" kulhá v tom, že ty přístroje mají podle mě jako default nastavenu automatiku. Pokud jich vystřídal víc, musel by to tam pokaždé i sám nastavit

@Joker17 velmi Vás prosím, dokončete toto vlákno do konce! Spousta lidí má nějaký problém a když se vyřeší, tak pak už nic nenapíší (v čem byla chyba a jak to dopadlo)...

Jinak jako majitel s10e Vám nabízím součinnost - pokud chcete abych prošel konkrétně nastavení a společně jsme to srovnali, není problém. Mně to fotí i natáčí normálně ostře.

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Joker17 

Jediná věc, která mě napadá, nemáte zapnutý režim Živé ostření ? U něj by mi dávalo smysl, že je obraz takto rozmazaný, a telefon zaostří jen na malou vzdálenost... 

fajnsnek2
Joker17
Journeyman
Možnosti

@Libb Hodně divné to je, ano. Pochopil jste správně, že je teď telefon na opravě. Takže jak říkáte, uvidíme až se vrátí z další reklamace (dodám poté info). Zkoušel jsem jít i za známým, co prodává telefony a říkal, že tam musí být nějaká vada, ať reklamuju. Jen mi teda hlava nebere, že bych právě trefil vadný i náhradní tel. od servisu.. Zkušený fotograf nicméně nejsem a určitě jste mne neurazil,  proto to sem píšu,  každá rada zlatá a může to být opravdu jen třeba něco kravina, na kterou nemůžu přijít. Pro režim, ani manuální ostření nemám zapnuté. 

Děkuji za reakci. 

0 Like
Joker17
Journeyman
Možnosti

@Capita151W Nebojte se nic pane Capita. Jsem celkem bussy,  tak se omlouvám za mé pomalejší reakce. Vlákno dokončíme kompletně. 

Za součinnost budu velmi rád,  třeba na něco kápneme 👀

Děkuji. 

0 Like