Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Android 10 a instalace aplikací z apk souboru

(Téma vytvořeno: 12-12-2019 10:25 AM)
4784 Zobrazení
Daveman01
Navigator
Možnosti

Zdrávím, nesetkal se někdo, že mu nefunguje instalace stažených aplikací ve formátu apk. Stáhl jsem si novou verzi apliace zprávy z appkmiror a píše mi to "Chyba - Nelze otevřít soubory/složku!" Povolení instalace neznamých aplikace v Total Comanderu samozřejmě mám povolenou. Děkuji za tipy, případně info co to může dělat. Nedělá to jen tato aplikace, ale všechny, které jsem stáhnul.

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Zdravím @Daveman01 

Zkoušel jsem teď stáhnout a instalovat One Hand Operation a bez problému. Jen se to zeptalo na potvrzení instalace z cizích zdrojů a pak se to nainstalovalo. Po instalaci A10 jsem dělal tovární nastavení.

Zkoušel jsi instalaci přes správce Samsung?

Screenshot_20191212-103358_Package installer.jpgScreenshot_20191212-103347_Package installer.jpg

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

8 Odpovědi
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Zdravím @Daveman01 

Zkoušel jsem teď stáhnout a instalovat One Hand Operation a bez problému. Jen se to zeptalo na potvrzení instalace z cizích zdrojů a pak se to nainstalovalo. Po instalaci A10 jsem dělal tovární nastavení.

Zkoušel jsi instalaci přes správce Samsung?

Screenshot_20191212-103358_Package installer.jpgScreenshot_20191212-103347_Package installer.jpg

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Total Commander zlobí, nevím proč. Funguje to z Moje soubory, prozatím to považuju za dostatečné řešení. Tohle je beztak oprávnění, které by mělo mít co nejmíň aplikací.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Daveman01
Navigator
Možnosti

Díky @fajnSnek . Bylo opravdu asi tím oprávněním jak psal @Libb. Přes moje soubory vše jede. Koukal jsem na nastavení TC a mám povolené všechna práva, ale asi někde něco chybí. Moc díky za rychlou reakci oběma. :winking-face: Mohlo mě to taky napadnout zkusit přes moje soubory. Člověk se pořád učí :smiling-face:

Libb
MegaStar
Možnosti

To je ale něco jiného. Instalace systémových aplikací samozřejmě nemusí fungovat. Tady jde o to, že se to ani nespustí, ne že to padne během instalace.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Jak píše @Libb , tohle je jiný problém. Ne všechny updaty galerie jsou určené pro všechny telefony, zřejmě se verze aplikací liší podle verze Androidu (verze One UI) a i podle procesorů. Proto je na APK mirror několik verzí souboru, ale ne všechny se podaří nainstalovat. 

fajnsnek2
Daveman01
Navigator
Možnosti

Opět musím souhlasit s @fajnSnek a @Libb to je něco jiného. Mě to nešlo ani spustit. Jak bylo zmíněno ne každá aktualizace systémový aplikaci jde naistalovat. Já schválně zkoušel stáhnout systémovou aplikaci, ale nešlo to spustit taky. Stejně aplikace nešla naistalovat, ale další co jsem měl staženou už se v pohodě naistalovala.

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Jirka77  musíš si uvědomit, že se jedná o neoficiální stránky nad kterými nemá Samsung kontrolu. Oni prostě stáhnou instalačnín;APK, nahrají a dál to neřeší...Samsung Ti posílá aktualizace pro tvůj model skrze Galaxy Store :winking-face:

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Soubor APK to info samozřejmě dává, jak jinak asi systém pozná, že ho nemá instalovat?

Jenže APK není něco, co by se mělo dostat běžným lidem do rukou, je to binární obraz aplikace, nic pro koncové uživatele. Já s tím pracuju, když kompiluju aplikaci. Ze drojováho kódu vzniká APK , a to pak nahrávám do Google Play. APK obsahuje informaci o své verzi a o tom, s jakými verzemi Androidu je kompatibilní. Pokud bys aplikaci instaloval z Play, tak on rozhodne, jestli ti ji vůbec nabídne (ona hláška, že vaše zařízení není kompatibilní). Lidé to zkoušejí obejít přímou instalací a pak se diví, že to při instalaci padne. Jenže to je přesně to samé, jako když ti to odmítne Play, jen tu kontrolu provádí až telefon.

manifest.jpg

Konkrétně tady máš info o tom, jaká oprávnění aplikace požaduje, jaká je interní verze, jaké nabízí aktivity, a která aktivita je spouštěcí.

Druhý soubor popisuje právě tu kompatibilitu, jaké potřebuje knihovny, pro jakou verzi API (Androidu) je to cíleno (28) a jaká je minimální verze API (21)

Tohle všechno zpracovává Goole Play a nebo až tvůj telefon. A teď si vezmi, že na APKMirroru je tohle celé degradování do 2 slov: API a rozlišení. Jaká je šance, že se trefíš do kompatibilní verze? U běžné aplikace fajn, ty na to nejsou tak citlivé, ale u systémové?