12-12-2019 10:25 AM - upraveno 12-12-2019 10:26 AM
Zdrávím, nesetkal se někdo, že mu nefunguje instalace stažených aplikací ve formátu apk. Stáhl jsem si novou verzi apliace zprávy z appkmiror a píše mi to "Chyba - Nelze otevřít soubory/složku!" Povolení instalace neznamých aplikace v Total Comanderu samozřejmě mám povolenou. Děkuji za tipy, případně info co to může dělat. Nedělá to jen tato aplikace, ale všechny, které jsem stáhnul.
Vyřešeno! Přejít na řešení
12-12-2019 10:37 AM - upraveno 12-12-2019 10:39 AM
Zdravím @Daveman01
Zkoušel jsem teď stáhnout a instalovat One Hand Operation a bez problému. Jen se to zeptalo na potvrzení instalace z cizích zdrojů a pak se to nainstalovalo. Po instalaci A10 jsem dělal tovární nastavení.
Zkoušel jsi instalaci přes správce Samsung?
12-12-2019 10:37 AM - upraveno 12-12-2019 10:39 AM
Zdravím @Daveman01
Zkoušel jsem teď stáhnout a instalovat One Hand Operation a bez problému. Jen se to zeptalo na potvrzení instalace z cizích zdrojů a pak se to nainstalovalo. Po instalaci A10 jsem dělal tovární nastavení.
Zkoušel jsi instalaci přes správce Samsung?
o 12-12-2019 10:41 AM
Total Commander zlobí, nevím proč. Funguje to z Moje soubory, prozatím to považuju za dostatečné řešení. Tohle je beztak oprávnění, které by mělo mít co nejmíň aplikací.
12-12-2019 12:00 PM - upraveno 12-12-2019 12:01 PM
o 12-12-2019 08:51 PM
To je ale něco jiného. Instalace systémových aplikací samozřejmě nemusí fungovat. Tady jde o to, že se to ani nespustí, ne že to padne během instalace.
o 12-12-2019 08:57 PM
Jak píše @Libb , tohle je jiný problém. Ne všechny updaty galerie jsou určené pro všechny telefony, zřejmě se verze aplikací liší podle verze Androidu (verze One UI) a i podle procesorů. Proto je na APK mirror několik verzí souboru, ale ne všechny se podaří nainstalovat.
o 13-12-2019 10:43 AM
Opět musím souhlasit s @fajnSnek a @Libb to je něco jiného. Mě to nešlo ani spustit. Jak bylo zmíněno ne každá aktualizace systémový aplikaci jde naistalovat. Já schválně zkoušel stáhnout systémovou aplikaci, ale nešlo to spustit taky. Stejně aplikace nešla naistalovat, ale další co jsem měl staženou už se v pohodě naistalovala.
13-12-2019 09:38 PM - upraveno 13-12-2019 09:40 PM
@Jirka77 musíš si uvědomit, že se jedná o neoficiální stránky nad kterými nemá Samsung kontrolu. Oni prostě stáhnou instalačnín;APK, nahrají a dál to neřeší...Samsung Ti posílá aktualizace pro tvůj model skrze Galaxy Store
o 13-12-2019 09:49 PM
Soubor APK to info samozřejmě dává, jak jinak asi systém pozná, že ho nemá instalovat?
Jenže APK není něco, co by se mělo dostat běžným lidem do rukou, je to binární obraz aplikace, nic pro koncové uživatele. Já s tím pracuju, když kompiluju aplikaci. Ze drojováho kódu vzniká APK , a to pak nahrávám do Google Play. APK obsahuje informaci o své verzi a o tom, s jakými verzemi Androidu je kompatibilní. Pokud bys aplikaci instaloval z Play, tak on rozhodne, jestli ti ji vůbec nabídne (ona hláška, že vaše zařízení není kompatibilní). Lidé to zkoušejí obejít přímou instalací a pak se diví, že to při instalaci padne. Jenže to je přesně to samé, jako když ti to odmítne Play, jen tu kontrolu provádí až telefon.
Konkrétně tady máš info o tom, jaká oprávnění aplikace požaduje, jaká je interní verze, jaké nabízí aktivity, a která aktivita je spouštěcí.
Druhý soubor popisuje právě tu kompatibilitu, jaké potřebuje knihovny, pro jakou verzi API (Androidu) je to cíleno (28) a jaká je minimální verze API (21)
Tohle všechno zpracovává Goole Play a nebo až tvůj telefon. A teď si vezmi, že na APKMirroru je tohle celé degradování do 2 slov: API a rozlišení. Jaká je šance, že se trefíš do kompatibilní verze? U běžné aplikace fajn, ty na to nejsou tak citlivé, ale u systémové?