Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

5G v síti T-Mobile

(Téma vytvořeno: 24-11-2020 08:00 PM)
1559 Zobrazení
Pingáč
Navigator
Možnosti

Ahoj,

mám dotaz na majitele S20 Ultra 5G z volné distribuce, kteří mají zároveň operátora T-Mobile a pohybují se v místě pokrytí operátorova 5G (Praha a Brno).
Povedlo se někomu do této sítě s S20 Ultra z volné připojit?
Operátor mně už 2x tvrdil, že k připojení není potřeba telefon z jejich distribuce, ale já jsem se po Brně zatím v místech pokrytí nepřipojil zatím ani jednou.
Díky za info 😉

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (XEZ)
0 Like
Přejít na řešení
Sosnas
Explorer
Možnosti
přehrání csc je jednoduché, ale osobně nevěřím že to je ten důvod, prostě marketing, nabízet telefony s 5G, ale sami operátoři jsou v plenkách.
Pingáč
Navigator
Možnosti

Asi kdyby se startovalo hned bez DSS, prostě NSA na vlastních frekvencích, nejspíš by to problém nebyl, tak to má O2 s 3700MHz, jenže tuto frekvenci nemá TM ani vydraženou.

0 Like
Sosnas
Explorer
Možnosti
Njn, opravdový vládce 🙃 Kellner.
zLukas
Explorer
Možnosti
Já měl problém i s 5G u O2. Nikdy jsem se nepřipojil do jejich 5G sítě a to i prý zkoušeli sledovat komunikací mé SIM s jejich sítí a něco prý opravovali, ale nepomohlo. 😄 Teď mám problém i s T-M, taky bez úspěchu. Tak si ještě říkám, abych neměl něco se svým Note 20U. 😃
Pingáč
Navigator
Možnosti

Zdravím a děkuji za info. Dneska jsem opět po delší době prolezl centrum Brna křížem krážem, a k 5G jsem se stejně ani jednou nepřipojil. Zkoušel jsem i zamknout pásmo NR B1, na kterém má TM v Brně a Praze (vyjma metra) vysílat, ale jelikož je to 5G NSA, asi by to stejně nefungovalo. Vy máte telefon z volné distribuce? Libb psal, že u Note 20 Ultra by měla být podpora TM 5G až ke konci roku, ale že S20 Ultra by už měla fungovat. Každopádně si myslím, že ta potřebná aktualizace, která by měla přinést požadovanou konfiguraci, stále ještě nedošla. Jinak ještě mám na Vás jeden dotaz, co máte v nastavení rádia? Já tam mám totiž při 5G/LTE/3G/2G režimu "Unknown" (viz. příloha), což je zvláštní. Jiné telefony tam mají většinou něco jako NR/LTE apod. Při režimu LTE/3G/2G to přepne na LTE/UMTS auto (PRL).
Nastavení rádia lze vyvolat například přes tuto aplikaci:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kliksob.forgswitch&hl=de
Capture.PNG

zLukas
Explorer
Možnosti
@Pingáč To zamknutí pásma jsem též zkoušel, přes "hiddennetworksettings" v aplikaci Volání, ale jak zmiňujete, jelikož je to NSA, tak by to asi ani takhle jít nemělo. 🤔

Ano, mám volnou distribuci. Koukal jsem na předchozí příspěvky a také mám tu zkušenost, že mi T-Mobile řekl, že je jedno, jestli je to volná distribuce či jejich. Tak či tak, počkám si, jestli ke konci roku se něco změní s nějakou aktualizací 🙂.

Také tam mám Unknown. 🤨
Pingáč
Navigator
Možnosti

Děkuji za info, je ale zajímavé, že Unknown je tam jen ve slotu SIM 1. Pokud dám simku do slotu SIM 2, a zapnu na ní 5G a data, je tam LTE/UMTS auto (PRL), jako v 4G režimu 🤔
Možná s Androidem 11 a ONE UI 3.0 se konečně dočkáme 🙂 Ale u TM by si měli prvně ověřit, jestli jim to funguje tak, jak tvrdí, jinak to není moc dobrá vizitka společnosti.

zLukas
Explorer
Možnosti

Tak jsem to teď také zkusil, a mohu to potvrdit - je to vskutku zvláštní. Třeba to opraví s příchodem stabilní verze Android 11 s One UI 3 pro Note20U. Ale spíš bych řekl, že to bude ale jenom nějaká chybka, která nebude mít vliv na funkčnost 5G, třeba to jen nepojmenovali :DDD (moje teorie) - problém bude někde jinde v SW. 🤔 Ale fakt netuším, můžu akorát doufat, že update to pak opraví.

Pingáč
Navigator
Možnosti

Ono to 5G NSA je, jestli to správně chápu, vlastně taková nadstavba té nosné LTE, ke které se telefon jako první připojí a až ta mu následně řekne, jestli nese také 5G a jestli je způsobilý se do 5G připojit. Je to jako s VoLTE na mé staré A5 (2016), jednoho dne přišla aktualizace, a po restartu už VoLTE svítílo 🙂 K té druhé simce, taky si myslím, že je to možná jen chyba pojmenování. Myslím si, že je důležité, co za pásma má telefon právě v Hidden Network Setting a pokud jdou zamknout, telefon s nimi 100% pracovat umí, pak už je to jen o té správné konfiguraci někde v rádiu, aby si rozuměl i s vysílačem a operátor měl jistotu, že nebude rychlost v řádu kb/s, jako u iPhonů, o kterém tu psal Libb.

Pingáč
Navigator
Možnosti

Tak po updatu na Android 11 je v rádiu již předvolba NR/LTE/GSM/WCDMA místo toho Unknown 🙂
Tak snad to již znamená, že bude 5G v TM funkční, vyzkouším a dám vědět.5g nr.png