o 26-05-2021 12:34 AM
Hezky den všem,
Měl bych dotaz ohledně telefonu S5. Koupil jsem novou 21U a chtěl využit cashback tak jsem vytáhl po x letech starou S5, že ji regnu na novysamsung.cz. Kouknul jsem jestli tam mam data a telefon jsem trojhmatem resetoval. Problém je v tom, že jsem si neuvědomil, jsem tenkrát měl telefon zabezpečenej a po resetu se zamknul. Když zadám svůj samsung účet tak se nestane nic. Nechápu jak je to možný. Mám jen jeden účet. Tenhle samsung účet jde z telefonu do telefonu už od S2 a teď je v 21. Googloval jsem googloval a všude píšou, že je potřeba zadat google účet ten jsem taky zkoušel. Taky jsem se dočetl, že se telefon preventivně na 72 hodin zablokoval. Zkoušel jsem par rad, ale bez výsledku. Tento telefon a ostatní telefony jsem v minulosti takto resetoval několikrát a nikdy nebyl problém. Byl jsem i na account.samsung.com. Fakt už nevím jak je to možný. To se mi za ta léta stalo poprvé. Nemá někdo prosím radu nebo odkaz jak na to? Jen pro info originál krabici od telefonu mam :.) Děkuji
o 26-05-2021 07:16 AM
Dobrý den, měl by se zadávat Google účet, ne Samsung. Pomocí Samsung účtu jde telefon vzdáleně odemknout, ale nejspíš ne, pokud není naběhlý a nevím, jestli to funguje i na tak starém přístroji.
Ve Vašem případě bych doporučil zajít s krabicí a ideálně účtenkou do servisu, kde by to měli být schopni odblokovat. Ovšem neznám cenu za tuto operaci.
Druhá možnost je zkusit FRP bypass. Když zadáte do google frázi "FRP bypass Samsung S5" vyskočí nějaká videa, zkuste, nic tím nezkazíte.
Jinak vždy je lepší telefon resetovat (factory reset) přes menu v nastavení, kde to po Vás chce heslo a nestane se Vám, že uvíznete při reinstalaci.
o 26-05-2021 08:38 AM
o 26-05-2021 09:13 AM
To FRP by zabrat mělo, je to vlastně tak trochu hack. U tak starého zařízení je slušná šance.
Pokud vám moje odpověď pomohla, můžete ji prosím označit jako řešení? Děkuji.