Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Samsung A71 se zasekává a nebere otisk prstu.

(Téma vytvořeno: 04-05-2020 01:35 PM)
1337 Zobrazení
Díga
Voyager
Možnosti

Dobrý den, 

zakoupil jsem si GALAXY A71. Zprvu jsem byl nadšený, ale po 14 denním používání se telefon začíná nepatrně zasekávat. Operační pamět je využita z poloviny i při ukončených aplikacích (3,2 GB). Jakmile optimalizuji výkon přes "Péče o zařízení" telefonu smažu třeba 1GB operační paměti, tak se vrátím do menu a poté znovu kliknu na "Péče o zařízení" tak už mám o 1 GB operační paměti zase více. Čím je to způsobeno? Dále mě docela trápí ostik prstu. V některých chvílích nereaguje a je potřeba přiložit několikrát. Při telefonování mi bliká bílá tečka vedle selfie kamerky. Budou tyto problémy nějakou záplatou optimalizovány nebo je to vada telefonu? Děkuji za reakci. 

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

@Díga 

Samsung goals by měla telefon vytěžovat pouze při nabíjení, ale každá aplikace samozřejmě bude aspoň trochu poznat.

Ještě můžete zkusit tento postup: https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S20-S20-S20-Ultra/N%C3%A1vod-Zrychlen%C3%AD-%C4%8Dte%C4%8... který snad zrychlí čtečku. Vrátit zpět to můžete když tak vždy.

Je ještě něco, s čím bychom mohli pomoct? Pokud ne a některá odpověď vám pomohla, prosíme označte ji jako řešení pro ostatní, díky!

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
7 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Díga 

Pokud provedete uvolnění operační paměti, ukončí se běžící aplikace ale i část systémoých procesů, ta je nastavena tak, aby se po chvíli opět sama pustila. Myslím, že telefon je dostatečně výkonný, a nemělo by být potřeba čistit operační paměť. 

Neinstaloval jste v poslední době nějakou aplikaci, která by nebyla kompatibilní s Androidem 10 ? Nepoužíváte nějaký antivir či čistič operační paměti ? Používáte paměťovou kartu ? 

Co se týká čtečky otisků, tak zkuste naskenovat jeden prst znovu, jako další. Zvýší se tím přesnost rozpoznání. Máte na telefonu nějákou folii či sklo ?

Bílá tečka při hovoru je senzor přiblížení. Sleduje zda přiložíte telefon k uchu, a měl by zhasnout displej, nejedná se o žádnou vadu displeje. 

Děkuji Vám

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Ohledně obsazení operační paměti, je to jako s benzínem v nádrži. Také chcete, aby byla plná a ne prázdná. Paměť, která se nevyužívá, leží ladem. Systém umí dynamicky reagovat na potřeby uživatele a paměť uvolnit pro aplikace, které ji zrovna potřebují. Hodně spotřebují cache, ale opět, pokud je smažete, sice uvolníte paměť, ale bude třeba načítat nebo vypočítávat věci, které v ní byly uložené, znovu, a to je dražší, než je načíst z paměti.

Na optimalizace se vykašlete, neříkám, že jsou úplně k ničemu, ale přehánět to je kontraproduktivní. Jak kolega psal, pokud optimalizace zabije nějakou aplikaci, která je potřebná, stane se jen to, že se za chvilku načte znovu a spotřebuje o to víc baterie, procesoru a i paměti, protože bude třeba znovu vytvořit všechno, co ten čistič smazal. (zkuste si to představit jako kuchyň. Když vaříte, je v kuchyni chaos. Pokud by tam přiběhla manželka a ukldila uprostřed vaření, budete muset vytahat všechny hrnce a pánvičky znovu ven, to vám zabere čas a kuchyň bude něhem chvilky stejně v chaosu, jako před úklidem).

Ohledně záseků, neinstaluje se třeba zrovna aktualizace nějaké aplikace, když se to děje? Je to bohužel vlastnost Androidu, že při aktualizacích se celý telefon na chvíli zadrhne, a to i u nejvyšších modelů.

Ohledně otisků prstů: kolega se už správně ptal na fólii, pokud tam máte nějakou jinou, než originál, zkuste všechny otisky odstranit a zaregistrovat je znovu. Buďte přitom pečlivý, protože kvalitní sken je základ. Já mám zkušenost jen s řadou S, která používá jiný typ čtečky, ale nějaké stížnosti na řadu A jsme nezaznamenali. Existuje sice nějaké malé procento lidí, kteří mají hůře čitelné otisky (a to se týká i pasů, moje maminka třeba nemá v cestovním pasu otisky, nešly jí načíst, ale na S7 používá otisk bez potíží), ale nejdřív zkuste pečlivý sken a nejčastěji používaný prst můžete oskenovat 2x.

Blikající tečku vám už kolega osvětlil, je to vlastnost, a protože je aktivní jen během hovoru, neměla by vás zásadně rušit. Je to senzor přiblížení a stará se o to, aby displej zhasnul a havně přestal reagovat na doteky během hovoru. Dřív byl v horním rámečku, ale jak se rámečky redukují, není tam už na něj místo, a proto byl schován pod displej.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Díga
Voyager
Možnosti

Děkuji za reakce.

Zrušil jsem službu Samsung Global Goals a zdá se, že telefon reaguje rychleji. Zadal jsem si nové skeny otisků a odezva čtečky se malinko zlepšila. Folii nemám na displeji žádnou. 

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Díga  Děkujeme za zpětnou vazbu - máte pravdu, že aplikace Global Goals je zbytečná, a nic nezkazíte když jí vypnete.  Obecně u telefonů řady A většinou přichází z některými update i update pro čtečku otisků - je pak nutné znovu naskenovat otisky prstů pro co nejlepší funkci. Osobně mám tuto optickou čtečku na tabletu Galaxy Tab S6 a funguje naprosto bez problému. 

Na řadě Galaxy S je od výroby instalována folie, tak jsme si nebyl jistý, zda není i na řadě A. 

fajnsnek2
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

@Díga 

Samsung goals by měla telefon vytěžovat pouze při nabíjení, ale každá aplikace samozřejmě bude aspoň trochu poznat.

Ještě můžete zkusit tento postup: https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S20-S20-S20-Ultra/N%C3%A1vod-Zrychlen%C3%AD-%C4%8Dte%C4%8... který snad zrychlí čtečku. Vrátit zpět to můžete když tak vždy.

Je ještě něco, s čím bychom mohli pomoct? Pokud ne a některá odpověď vám pomohla, prosíme označte ji jako řešení pro ostatní, díky!

0 Like
Petr68
First Poster
Možnosti

Dobrý den, mám ten samí problém. Čtečka jakžtakž fungovala, ale teď se hodně zhoršila. Už jednou jsem smazal všechny otisky a nahrál je znovu. Chvíli se čtečka ozivila, ale teď zase hrůza. Smazal jsem jeden prst a chtěl nahrát znovu, ale vůbec to nejde! Někdy do 40% ale spíš jen do 20% nebo vůbec. Jako dost mě to štve. Prosím poraďte. Petr 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@Petr68 

Máte aktuální firmware? Dělal jste po poslední velké aktualizaci factory reset? Ten můžete zkusit i teď - a nebo zkuste wipe cache, to často také pomůže. Vypnout telefon, pak držet hlasitost nahoru a vypínač, až naběhne recovery. Pozor, vyberte wipe cache, ne data, to by smazalo celý telefon!

0 Like