Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

RAM Plus (virtuální paměť)

(Téma vytvořeno: 04-06-2022 01:20 PM)
408 Zobrazení
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Dobrý den, co je RAM Plus(virtuální paměť)? Co to dělá, jak to funguje, co to je? Děkuju moc. Hezký víkend. KubikulaxCZ.
0 Like
8 Odpovědi
JanHav
Helping Hand
Možnosti
mobil má nějakou RAM, to je dáno instalovanými čipyz této RAM je nějaká část rezervována pro systém a pro hardware, např. grafickou kartu. Tuto část nemohou aplikace nijak využívatzbytek RAM je určen pro aplikace, a to jak pro kód, tak pro datapokud aplikace na popředí nebo služba potřebuje víc paměti, než je k dispozici, systém zabije nějakou aplikaci na pozadí a uvolněnou paměť použije na nový požadavekzde nastupuje RAM Plus. Pokud nastane situace popsaná v předchozím bodě, systém aplikaci na pozadí nezabije, ale přesune do RAM Plus. Pokud tedy takovou aplikaci chcete obnovit, tak bez RAM Plus se znovu spustí ve výchozím nastavení, zatímco s RAM Plus se obnoví v poslední situaci

RAM Plus není tedy nějaké všespásné řešení a určitě vám nenavýší výkon v jedné aplikaci, ale pomůže v situaci, kdy máte spuštěných víc aplikací najednou a přepínáte mez nimi.

JanHav
Helping Hand
Možnosti
Je to prispevek pana Libb. Ma to pekne vysvetleno tak jsem to zkopiroval aby se to tu nemusela psat znovu. 🙂
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Díky moc. 🙂
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Si říkám, že je mi to povědomé :smiling-face:

Když tak celý článek je tady: https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-z-fold-galaxy-z-flip/z-fold3-dost%C3%A1v%C3%A1-ram-plus/m... 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
JanHav
Helping Hand
Možnosti
Doufam ze se nezlobite ze jsem to pouzil.
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Jakoby je to pro mě tězký, moc to nechápu, mám dysfásii. Zkuste to prosím vysvětlit líp nebo tak, abych to opravdu pochopil.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Zdravím. Zkuste si to představit takhle: jste spisovatel a v pokoji máte skříň, do které se vleze 100 knih. Můžete mít tedy rozepsaných právě 100 knih. Vždy, když chcete přestat psát na knize a pokračovat v jiné, musíte tu rozdělanou dát do skříně a vzít si z ní jinou. Když obsadíte všechny police, musíte nějakou knihu vyhodit. Pokud byste chtěl v tom příběhu někdy pokračovat, musíte začít psát od začátku (to je vlastně to samé, co dělá systém - máte místo v operační paměti, a když vám dojde, nějakou aplikaci musí ukončit. Když se do ní budete chtít pak přepnout, nebude v tom stavu, v jakém jste ji opustil, ale spustí se od začátku).

A ta RAM Plus je něco jako druhá skříň, ale ve sklepě. Takže když vám dojde místo v té vaší skříni, tkerá je vedle postele, nemusíte hned knihy vyhazovat, ale vezmete je a přenesete do sklepa. Ale musíte se obout a obléct a trvá to dýl. Výhodou je, že když budete chtít pokračovat, skočíte si jen do sklepa a nemusíte knihu psát od začátku. Ta skříň ve sklepě je RAM Plus. Je umístěná na úložišti, takže je mnohem pomalejší, než operační paměť, ale pořád je to lepší, než aby se aplikace ukončovaly.

Podařilo se mně vám to lépe přiblížit?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Ano, už jsem to líp pochopil. Děkuju moc. A hezký večer. 🙂