Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Galaxy A14 vs. A15

(Téma vytvořeno: 11-06-2024 09:09 PM)
462 Zobrazení
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Zdravím komunito,

v drtivé většině se tu řeší telefony vyšších řad, ale občas je fajn se i podívat na ty základní modely.

Doma jsme tak používali nějaký čas Galaxy A14 v LTE variantě. Ano, provedení telefonu odpovídalo pořizovací ceně kolem 2.000,- a celkový pocit jak ze systému, tak z kvality provedení, nebyl zrovna nejlepší. Především je nutno upozornit na OneUI Core, tedy ořezanou verzi systému a na poměrně dosti podprůměrný LCD displej s 60Hz.

Proto padla volba na změnu v podobě Galaxy A15, opět v LTE variantě. Tady si dovolím malou odbočku a to, že vyšší model A25 je zcela zbytečný a nepřináší oproti A15 nic převratného a tedy bych se mu vyhnul. Ale zpět k A15 - provedení je oproti loňskému modelu jako z jiného světa - ano, je to plasťák, ale kvalitní jak z pohledu provedení rámu, tak zadního krytu. Do LTE varianty se konečně dostal OLED displej a to hned s 90Hz frekvencí. A systém je v plnotučné verzi s dnešní aktualizací na OneUI6.1.

Pokud ještě někdo A14 máte, tak bych s výměnou za A15 neváhal. Je to snad ten největší meziroční skok, jaký si pamatuji od S9 a S10. Za tu cenu se to jednoznačně vyplatí!

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
15 Odpovědi
PrivateWolf
Pioneer
Možnosti

Ano, taký obyčajný pohodový základ, súhlasím

danisp1704
Mastermind
Možnosti
Zdravim Vas,áno za tú cenu nižšej triedy máte pravdu,s celkom dobre odladeným procesorom Mediatek 6100+,oki.
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Jen doplním, že LTE verze má MediaTek Helio G99 a 5G verze MediaTek 6100+. Není v tom zas tak drtivý rozdíl jako v minulosti. Skoro bych řekl, že téměř žádný...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
Rosta2009
First Poster
Možnosti
Já mám galaxy a15 lte a je to ten nejlepší telefon
BROSS13
Journeyman
Možnosti
Taky mám galaxy A15 lte a je to poklad mezi telefony do 5000kč aspoň já to tak vidím
Fox-J
Explorer
Možnosti

Dobrý den komunito 🙂,

nechci zakládat nové téma, ale třeba spíše pokračovat v tomto. Chci telefon pro dceru (7 let) a samozřejmě Samsung. Jak jsem se již zde dočetl tak můj prvně vybraný A15 LTE by zřejmě dostačoval. Ale máte někdo prosím srovnání s A16 LTE? Přeci je jen zase novější, ale rozdílů tam podle všeho není tolik. A na Mironet ho mají za stejnou cenu. Děkuji za Vaše názory.

S10e
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, osobně volte dle ceny - pokud A16 LTE seženete za stejnou cenu, jako A15 LTE, berte ten novější samozřejmě.

Jinak upozorňuji, že Mironet nemá ofiko CZ distribuci, ale dovoz z EU. Takže proto asi ta stejná cena.

0 Like
Fox-J
Explorer
Možnosti

Ano samozřejmě to stejné jsme si myslel, stejná cenu, beru novější.

Všiml jsem si: Mironet to tam má napsané, že se jedná o EU distribuci. Upřímně řečeno, ještě jsem neověřoval případná rizika a jestli to za to stojí.

S10e
Eazy
Big Cheese
Možnosti
To asi záleží na vás - EU distribuce má pouze tu nevýhodu, že se musí reklamovat přímo u Mironetu. CZ distribuce je ofiko, takže kdekoliv.

Zvláště se tu občas objeví případ, kdy Mironet nakupuje v Polsku u operátorů (region EUX/PLS) a při aktivaci s českou SIM na českém území dojde k přepsání na region EUX/EUX a telefon pak neví, kam patří a nechodí aktualizace. Ale stavá se to výjimečně - nicméně to stojí za vypíchnutí.

Jinak u Mironetu opravdu nemusíte mít strach, že by zkrachoval, nebo něco podobného a co mám zprávy, tak se k reklamacím staví korektně a úplně v pohodě.

Finální rozhodnutí je na vás, jsou to vaše peníze a vaše investice...

0 Like