29-05-2023 10:49 PM - upraveno 29-05-2023 10:50 PM
30-05-2023 08:07 AM - upraveno 30-05-2023 08:10 AM
Dobrý den @KubikulaxCZ,
ve většině případů když děláte obnovení ze zálohy a máte tam rozumné množství aplikací, proběhne obnova bez problémů. Někdy se ale může stát (a již se mi také stalo), že při větším množství aplikací a dat v telefonu, a již při několikáté obnově, může dojít k tomu, že ne vše úplně bezproblémově funguje. Z tohoto důvodu se občas doporučuje provést tzv. čisté obnovení, kdy si aplikace nahrajete tak, jak popisujete. Já to takto také občas dělám a ano, trvá to déle, ale mám jistotu, že vše funguje bez problémů. Na druhou stranu ale zase když dělám aktualizace (i velké v rámci další verze Androidu), obnovu systému nedělám a vše mi v pořádku funguje. Dá se tedy říci, že čistou instalaci aplikací dělám vždy jen na nový mobil a po celou dobu mám tak relativně jistotu, že by vše mělo fungovat bez problémů. A také to tak bylo.
o 30-05-2023 08:14 AM
Dobrý den,
já dělám factory reset tak, že si zazálohuju co jde ručně. Určitě data - obrázky, MP3, videa, PDF apod. Aplikace zálohuju na Samsung cloud. To má oproti záloze na Google tu výhodu, že se zálohují i aplikace instalované z jiného zdroje, např. jako APK. Nevýhodou zase je, že aplikace typu klíč pak poznají, že nejsou instalované z Play a hlásí neautorizovanou kopii, takové je pak třeba ručně přeinstaloval z Play.
U všech aplikací, které to podporují, dělám zálohu v dané aplikaci. Např. Nova Launcher, FolderSync Pro atd.
Pak udělám factory reset.
Obnovu dělám tak, že z Play stáhnu, co jde (automaticky). Co nejse, obnovím ze Samsung cloudu. Pak obnovím ručně data a v aplikacích, které to umí, načtu zálohy. Zbývá ručně povolit asi milión oprávnění a telefon je připravený.
Rozdíl je hlavně v tom, že když se dělá všechno automaticky během upgrade na novější systém, může být někde nějaké nastavení, které není s novým systémem kompatibilní a rozhodí proces upgrade. (zkusím příklad: vaříte nějaké jídlo a patří tam dvě přísady. No a nová verze první přísady obsahuje i tu druhou, a když si to neuvědomíte, máte tam tu druhou 2x a jídlo je zkažené).
Dalším důvodem k ruční instalaci je to, že factory reset děláte tehdy, když je nějaký problém. A plná obnova ten prroblém může přenést na novou instalaci, a to nechcete.
Řekl bych, že to dlěám velice podobně, jako to děláte vy (resp. jak popisujete, že jste to dělal naposledy).