Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 
Salt la soluție REZOLVAT

Subiect inițial:

Probleme cu imaginile în mișcare rapida

(Subiect creat la: 20-12-2023 02:01 PM)
1388 Vizualizări
iMircea
First Poster
Opțiuni
Salut, 

Am achiziționat de BF un TV neo qled qn90c și sunt parțial mulțumit de el. Ceea ce ma deranjează, nu știu acum exact cum se numeste fenomenul, dar o sa incerc sa il explic, este ca pe transmisiile tv și videostreaming (pe game mode pe PS pare ok) pentru imaginile în mișcare rapida pixelii în mișcare par ca sunt procesti puțin cam lent și lasa o urma de imagine unde ar fi trebuit sa fi fost acum ceva ms. Sper exemplu, pentru mine cel mai bine sesizabil este când vizionez football, tennis sau alte sporturi cu minge, iar fundalul, terenul este relativ fix, claritatea pe minge este afectata, iar acest efect de "fire ball", daca pot sa il numesc asa, apare.(si ma uit destul de des la football). As vrea sa stiu daca a mai observat cineva acest comportament? Este ceva normal pentru aceasta tehnologie neo qled și trebuie sa ma obisnuiesc cu aceasta problema? Sau nu pare normal și ar trebui sa îl trimit în service? (Inainte de acest Tv am avut un LG cu ecran IPS si parca nu facea asa 😞 ). 
1 Soluţie
Soluţie
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
În setările televizorului, caută opțiuni precum "Reducerea Mișcării" sau "Clear Motion Rate". Poate fi util să ajustezi aceste setări pentru a obține un echilibru între claritatea imaginilor în mișcare și confortul vizual.
De asemenea vezi în setările avansate de imagine și reglează opțiunile precum "Contrast Enhancer", "Black Frame Insertion" sau "Auto Motion Plus", dacă sunt disponibile. Verifică și actualizarea de firmware să fie la zi.

Vizualizare soluţie în postul original

1 Soluţie

3 Răspunsuri
Soluţie
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
În setările televizorului, caută opțiuni precum "Reducerea Mișcării" sau "Clear Motion Rate". Poate fi util să ajustezi aceste setări pentru a obține un echilibru între claritatea imaginilor în mișcare și confortul vizual.
De asemenea vezi în setările avansate de imagine și reglează opțiunile precum "Contrast Enhancer", "Black Frame Insertion" sau "Auto Motion Plus", dacă sunt disponibile. Verifică și actualizarea de firmware să fie la zi.
Fa_bio
Pathfinder
Opțiuni
Salut. Poate fii din cauza transmisiei de la operatorul tv. Televizoarele știu să facă imagine foarte clară dar unele posturi nu au nici HD.
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Fenomenul se cheama "ghosting" in gaming si apare de obicei la display-urile ce suporta peste 60HZ (la tine cred ca merge in 120). Nu il poti seta in game mode? Iti las mai jos un articol despre cum poti modifica setarile la Samsung pentru a elimina acest efect

https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00080741/

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare