Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

TOVÁRNÍ NASTAVENÍ

(Téma vytvořeno: 12-12-2022 07:20 AM)
504 Zobrazení
Matyasbr
Pathfinder
Možnosti
Dobré ráno všem, doteď jsem moc nepochopil proč je po aktualizaci na nějaký nový Android ( viz. Teď A13) potřeba hodit mobil do továrního nastavení. Zlepší to něco? A52s 5G.
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, psal jsem o tom před rokem článek, který stále platí: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/jak-na-aktualizaci-%C5%99e%C5%A1en%C3%AD-p%C5%99%...

Zkráceně: pokud nejsou problémy, nemusíte nic dělat. Proč se to občas nepovede? Záleží na tom, jaké aplikace používáte. Pokud jen něco základního, nejspíš nebude problém. Čím více věcí ale měníte, tím víc rostě šance, že programátoři přehlédnou, že je třeba to ošetřit.

Zkuste si to doma: udělejte pro někoho návod, jak uvařit čaj. Jednoduchá věc, že? Vezmete konvici, napustíte vodu, položíte na stojan, počkáte, až bude vřít, mezitím vezmete hrnek, položíte na stůl, vezmete sáček čaje, vložíte do hrnku. Až voda vře, nalijete vodu do hrnku. Co by se mohlo pokazit? Kromě toho, že někdo vyměnil rychlovarnou konvici za obyčejnou, a sáčkový čaj za sypaný... A tohle musí řešit programátoři.

Ano, měli by to udělat pořádně, ano, jsou za to dobře placení, ale sám jsem programátor a vidím ty výzvy, které tam jsou. Dělal jsem ve firmě, která vyvíjela software pro monitoring a správu sítě v ceně $2000 za licenci, používá to celý svět. Uživatelé si mohou měnit chování aplikace editací konfiguračního souboru. Ale když přišla aktualizace, tak jsme kašlali na analýzu změn, prostě se to přepsalo novou verzí konfigurace a uživatelé (ono to bylo dělané pro pokročilé aprávce sítí, takže to zvládli) věděli, že si musí udělat zálohu a pak změny znova nastavit - takže takový factory reset natvrdo.

On celý ten problém je zveličený. 99 % lidí to neřeší a jede dál, akorát když má někdo problémy (nebo má pocit, že má problémy), napíše na nějaké fórum a ano, dost často lidi radí FR, aby měli klid od potížisty; ono je to nejjednodušší "řešení" (a často i nejrychlejší včetně obnovy dat). Těch 99 % lidí nevidíte, nemají důvod se ozývat.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

8 Odpovědi
Alvin_
Explorer
Možnosti
No, nemělo by to být standart. Čím dál víc mi připadá, že Samsung aktualizaci na A13/ One UI 5 uspěchal. V teorii tovární nastavení opraví některé chyby, ale třeba u mě to věci zhoršilo, protože jsem navzdory dvěma zálohám potratil data (příště asi udělám tři).
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @Matyasbr
ono se to spíše doporučuje při větších aktualizacích. Každopádně, pokud Vám po aktualizaci funguje vše na jedničku, není potřeba tovární reset provádět. Já osobně od modelu S9+ neprovedl tovární reset po nějaké aktualizaci ani jednou. A při koupi nového modelu vždy přesunu data přes Smart Switch.

Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
U a52s se třeba po továrku vrátilo zabezpečení Google Play na červenec a nejde aktualizovat na novější, nevyřešila to ani dnešní aktualizace se záplatami systému z prosince 😞
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, psal jsem o tom před rokem článek, který stále platí: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/jak-na-aktualizaci-%C5%99e%C5%A1en%C3%AD-p%C5%99%...

Zkráceně: pokud nejsou problémy, nemusíte nic dělat. Proč se to občas nepovede? Záleží na tom, jaké aplikace používáte. Pokud jen něco základního, nejspíš nebude problém. Čím více věcí ale měníte, tím víc rostě šance, že programátoři přehlédnou, že je třeba to ošetřit.

Zkuste si to doma: udělejte pro někoho návod, jak uvařit čaj. Jednoduchá věc, že? Vezmete konvici, napustíte vodu, položíte na stojan, počkáte, až bude vřít, mezitím vezmete hrnek, položíte na stůl, vezmete sáček čaje, vložíte do hrnku. Až voda vře, nalijete vodu do hrnku. Co by se mohlo pokazit? Kromě toho, že někdo vyměnil rychlovarnou konvici za obyčejnou, a sáčkový čaj za sypaný... A tohle musí řešit programátoři.

Ano, měli by to udělat pořádně, ano, jsou za to dobře placení, ale sám jsem programátor a vidím ty výzvy, které tam jsou. Dělal jsem ve firmě, která vyvíjela software pro monitoring a správu sítě v ceně $2000 za licenci, používá to celý svět. Uživatelé si mohou měnit chování aplikace editací konfiguračního souboru. Ale když přišla aktualizace, tak jsme kašlali na analýzu změn, prostě se to přepsalo novou verzí konfigurace a uživatelé (ono to bylo dělané pro pokročilé aprávce sítí, takže to zvládli) věděli, že si musí udělat zálohu a pak změny znova nastavit - takže takový factory reset natvrdo.

On celý ten problém je zveličený. 99 % lidí to neřeší a jede dál, akorát když má někdo problémy (nebo má pocit, že má problémy), napíše na nějaké fórum a ano, dost často lidi radí FR, aby měli klid od potížisty; ono je to nejjednodušší "řešení" (a často i nejrychlejší včetně obnovy dat). Těch 99 % lidí nevidíte, nemají důvod se ozývat.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Libb
MegaStar
Možnosti

@Anonymous User musíš víc řvát, tohle jsem přehlédl. Přeposlal jsem to dál, už mám potvrzené, že to odesílají technikům. 

0 Like
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
jj, taky jsem to hned hlásil. plus chyba bezdrátového připojení android auto, kdy při připojení dojde k rozsvícení displeje na min. jas a displej nezhasne během jízdy, ani po odpojení. továrko nepomohlo.
0 Like
Matyasbr
Pathfinder
Možnosti
Díky, už tomu rozumím.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Hm, AA bude asi spíš na Google. 😞

0 Like