Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Tísňové volání

(Téma vytvořeno: 02-12-2022 09:15 PM)
8053 Zobrazení
Matyasbr
Pathfinder
Možnosti
Dobrý den, lze nějak vypnout kolonku tísňového volání na zamykací obrazovce při zadávání pinu? Už několikrát jsem omylem z kapsy vytočil nějaké z čísel.
16 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Nelze, to by bylo vážné porušení podmínek, za kterých je možné telefon provozovat. Resp. nějakým hackem přes root tedy asi ano, ale to důrazně nedoporučuju.

Spíš se zaměřte na to, proč se vám v kapse daří něco zadávat. Máte nastavenou ochranu proti nechtěnému dotyku (Nastavení -> Displej -> Ochrana proti náhodnému dotyku)?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

jarda15
Pioneer
Možnosti
Mě to v kapse taky zapíná u S20.proti náhodnému dotyku je on.V bezpečnosti je vypnout SOS ,tak jsem to vypnul. Bohužel tlačítko na displeji sos zůstalo.Teď jsem zkusil, aby to probudilo byxbi, ale pokud to bude volat pořád, tak se Samsungem končím. Zapomněl jsem dodat, že to volá dál po vypnutí sos i přes zamknutou obrazovku.šrot je to
Matyasbr
Pathfinder
Možnosti
Ano ochranou proti náhodnému dotyku mám zapnutou a už se to něděje, jen mi to tu ochranu hází někdy i jen tak když telefon používám ve tmě. Proto jí nerad používám.
0 Like
LexiP
First Poster
Možnosti
Tak to je docela problém. Potíže s nouzovým voláním z kapsy řeším také. Ochrana proti náhodnému dotyku zapnutá, přesto už jsem 2x nechtěně vytáčela hasiče, jednou jsem se dokonce dovolala a zjistila to až po pár hodinách. Nehledě na to, že ochrana proti náhodnému dotyku mě kolikrát spíš obtěžuje po tom, co zadám heslo pro odemknutí obrazovky. Takže co? Mám čekat nějaké postihy za zneužívání tísňových linek? Tohle by chtělo nějak řešit...
Matt Posp
Student
Možnosti

Mám to přesně stejně. Ochrana proti dotyku otravuje a stejně z kapsy volám hasičům. Taky mě dochází trpělivost ze Samsungem.

JirkaW
First Poster
Možnosti
Dobrý den,
řešil jsem podobný problém.
A snad i vyřešil. V Rozšířených funkcích v záložce Pohyby a gesta jsem vypnul funkci Poklepáním zapnout obrazovku. Takže teď obrazovku zapnu pouze bočním tlačítkem, nebo otiskem prstu.
Boční tlačítko jde přes obal zmáčknout docela těžko, takže si myslím, že to náhodné odemykání v kapse způsoboval právě ten povolený poklep na displej.
Matt Posp
Student
Možnosti

To bude asi nejpravděpodobnější varianta. Díky.

JaGuVe
Apprentice
Možnosti
Děkuji za tip. Od sa.eho počátku jsem používal ochranu proti náhodnému dotyku. Pak se mi v konkrétních typech kalhot začalo tohle opakovaně dít. I přes celkem časté nesmyslné chování té ochrany (někdy při odemykání najednou chce přejet prstem nahoru a i po několika pokusech to nepřijme, je třeba někdy zmáčknout tlačítko power...) jsem tuto funkci nechal aktivní. Postupně se náhodné vytáčení začalo objevovat i jinde. Marně hledám spojitost (dokonce jsem jednou při vytahování z kapsy stihl okamžik, kdy se vytáčení spustilo po náhodném zadání čísla #436, kdy to hned přeplo na "tísňové volání"). Už mě to irituje. Vypnutím aktivace po poklepání je další snížení uživatelského komfortu. Na jiných telefonech (ne Samsung či jablko) mi to nedělalo, co mám známé tak si taky nestěžují. Ale Samsung podobně blbne i dalšímu známému. Myslel jsem, že jsem přešel na "lepší značku", ale některé detaily jsou k vzteku a příště si to asi ještě rozmyslím.
0 Like
Sonroll
First Poster
Možnosti
Ano, je to katastrofa, během hodiny jsem volal 3x na tisnovou linku, 1x na policii a jedenkrát na hasiče aniž bych o tom věděl. Všechny hovory cca 20 až 30 sekund. Jsem zvědavý, kdy si pro mě přijdou 🤔 zajímavý je, že v riflich to nedělá, pouze v látkových kalhotách