Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

SMS se změní na MMS

(Téma vytvořeno: 06-01-2021 05:52 PM)
23757 Zobrazení
Tambor
Navigator
Možnosti

Mám Samsung Galaxy S10+ a potřeboval bych poradit, jestli jde nějak vypnout automatická změna SMS na MMS (pravděpodobně po překročení určitého počtu znaků) ...

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Tambor,

když píšete SMS delší než 3 zprávy (bez diakritiky), tak se automaticky změní na MMS nebo když do zprávy vložíte jakoukoliv diakritiku, případně nepodporovaný standard smajlíků (tak máte, mám pocit, jen cca 67 znaků). 

Můžete použít i jinou aplikaci na zprávy, třeba Zprávy od Google.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

10 Odpovědi
Řešení
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Tambor,

když píšete SMS delší než 3 zprávy (bez diakritiky), tak se automaticky změní na MMS nebo když do zprávy vložíte jakoukoliv diakritiku, případně nepodporovaný standard smajlíků (tak máte, mám pocit, jen cca 67 znaků). 

Můžete použít i jinou aplikaci na zprávy, třeba Zprávy od Google.

Tambor
Navigator
Možnosti

... to jsem si myslel, jenom jsem chtěl vědět, jestli tohle omezení nejde někde zrušit, což tedy asi nejde, jestli to dobře chápu ....

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Ve standardní aplikaci Zprávy od Samsungu jsem nikde v nastavení tuto možnost nenalezl - tak aby Vás to po použití těch cca 67 znaků nepustilo dál a bylo to pouze jako 1 SMS. Vždy Vás to pustí dál a pak to automaticky nastaví MMS.

MistrFerda
Navigator
Možnosti
Ona logika věci je celkem pochopitelná. Cena víc než 3 SMS je vyšší než jedné MMS. Tohle ale by bylo plus kdyby:
1) všichni byli schopni přijmout MMS což reálně není
2) nebyly neomezené tarify
Dnes toto opatření už nemá smysl a spíše nasere. Zpravy od Google v pohodě spoji minimálně 5 rozdělených SMS což většinou stačí. Mnohé animace umí i odstraňovat diakritiku takže zůstane zachována kapacita 166 znaků na jednu SMS x 5 u "Google zprávy". Bohužel aplikace třetích stran tak dobře nespolupracuji s Samsung kontakty a další.
0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

... @MistrFerda a právě, že já mám třeba SMS zahrnuty v tarifu a MMS platím, takže to opravdu není výhodné ... 😉

MistrFerda
Navigator
Možnosti
Zrušil jsem ten chat. Nechápu proč hromadnezpravy klopil do MMS.
Ted testují externí app. Něco co také spolupracuje s Samsung hodinkami. Textra SMS super ale nespolupracuje se Samsung hodinkami. Nebo jsem na to zatím nepřišel.

Kdyby ten originál aspoň počítal znaky.Dle toho by šlo poznat že to zkrátí případně preklopi do MMS. To originál neumí.

Screenshot_20210411-094740_Textra_66659.jpg

MistrFerda
Navigator
Možnosti
Tak jako vhodný SW se nakonec ukázal "Next SMS" který spolupracuje i se Samsung hodinkami a má možnost zvolit po kolika SMS se převede na MMS nebo se převod zakáže. Viz screenshot. Základní služby jsou zdarma. Pokročilé funkce pak placené. Zatím mi ty základní stačí.

Screenshot_20210423-062552_Next SMS_70609.jpg

Members_agnL1Ov
First Poster
Možnosti

Tak už se mi to stalo také, u dvou osob, přičemž jedné mobil Samsung S10 Plus poslal celkem 5 MMS! Funkci "Chat" jsem vypnula v nastaveních aplikace pro zprávy i v aplikaci "Zprávy" v Nastaveních. Nakonec jsem požádala svého operátora (T-Mobile) o vypnutí zpráv MMS, znovu zaslání konfigurační zprávy pro tento mobil a snad už bude vše v pořádku, doufám.

Archie7
Apprentice
Možnosti
Zdravím, jsem ve zprávách a jakmile chci začít psát, tak se mi to převede na mms pouze u jednoho kontaktu. Děkuji.
0 Like