o 03-10-2018 02:26 PM - naposledy upraveno dne 18-03-2019 03:12 PM (kým) vvllaaddaa
Používáme s manželkou sdílený nákupní seznam a věřím, že takových lidí je víc. Pro jednoduchost využíváme aplikaci Google Keep. Vždy byl můj sen mít nákupní seznam v hodinkách. V telefonu je to sice fajn, ale pokud je v seznamu více položek, je nutné ho během nakupování několikrát vytáhnout a odemknout a to není úplně ono. Aplikaci Keep není možné používat v hodinkách Samsung s OS Tizen. Proto jsem hledal nějaké řešní, jak dostat jednoduše nákup do hodinek. Požadavek byl, aby nemusela manželka používat jinou aplikace než je Keep na který je zvyklá a abych já tedy nemusel seznam přepisovat do jiné aplikace. Řešení se ukázalo být poměrně jednoduché, ikdyž na první pohled vypadá dost krkolomně. Je třeba do telefonu i do hodinek naistalovat aplikaci My Notes in Gear. Následně otevřu v Keep nákupní seznam a zvolím Skrýt zaškrtávací tlačítka. To je dobré udělat, jinak by se místo nich vygenerovaly znaky, které by neplnily funkci zaškrtávání. Následuje Odeslat - Odeslat prostřednictvím jiných aplikací a přirozeně vyberu My Notes in Gear. Tím se seznam ihned otevře v nové aplkaci , kde zvolím Checklist options a dám Show checklist. Tím si přidám funkční zaškrtávací tlačítka do seznamu. Tohlenení nutné udělat, pokud je nepoužíváte a vystačíte si s řádkovým seznamem. Aplikace v telefonu se synchronizuje s tou v hodinkách a seznam se tedy ihned dostupný. Další výborná věc je nastavit si v hodinkách tuhle aplikaci na dvojité stisknutí tlačítka, takže seznam je hned po ruce. A aby toho dobrého nebylo málo, je možnost si v aplikaci v hodinkách zvolit možnost, že při zobrazení seznamu, zůstane displej trvale zapnutý! Tomuhle říkám fakt paráda. Seznam se dá v hodinkách rozkliknout a zaškrtnuté položky se řadí na konec. Ráno během pár vteřin exportuji do hodinek nákupní seznam, který manželka večer nebo v noci napíše a v obchodě mám vše pod kontrolou jedním pohledem bez nutnosti vytahovat telefon nebo rozsvěcovat displej hodinek. Třeba tohle někomu pomůže.
o 09-10-2018 10:25 AM
Tak to je ovšem velká paráda Ač sleduji snad vše, co se dá, o tomhle jsem nevěděl. Velmi praktická věc, dnes s přítelkyní večer zařídím taky
Ach, kolik by nám to ušetřilo času a banálních dohadování o tom, kdo měl pravdu, kdybych o tom věděl dříve :X Dík.
o 09-10-2018 08:35 PM
Je to neskutečná paráda. To přetáhnutí z Keepu je otázka vteřin a dávám to i ráno ve shonu zcela bez problémů. Nakupuju ráno než jdu do práce a trvale rozsvícený displej hodinek se zobrazeným seznamem mně to hodně urychluje.
o 11-12-2021 10:34 AM
Jak prosím trvale rozsvítit displej? Mám SG Note10 Lite a SG Watch4 Classic. Díky.