23-01-2020 05:00 PM - upraveno 10-09-2020 05:22 PM
Už nevím, co s tím a tak prosím o radu. Moc děkuji za pomoc! Snad to příliš nezamotám a podaří se mi popsat svůj problém srozumitelně (je to sice malý problém, ale dost otravný, když potřebuji na mobilu pravidelně otevírat soubory OpenOffice anebo Libre Office).
Android 9 (Samsung S50, předtím Samsung S8+) neumí z umístění "Poslední dokumenty" i z adresáře "Download" (interní paměť mobilu) otevřít dokument typu *.ODT, i když mám normálně nainstalovanou aplikaci Word od Microsoftu (z Google Play Store), která by to měla umět a je nastavena jako "Výchozí" (viz "Některé aplikace spustí tuto aplikaci") - vždy se mi otevře okýnko s hláškou, že nemám nainstalovanou žádnou aplikaci na otevření tohoto typu souborů (tedy *.ODT) a dotaz, zda hledat příslušnou aplikaci v Google Play Store. (Ale není to pravda, v mobilu jsem měla nainstalovanou aplikaci OOReader a poté AndrOpenOffice!) Stejné chování i tehdy, když jsem měla v mobilu navíc ještě aplikaci na otevírání souborů typu *.ODT (viz výše).
Divné je to, že jak v aplikaci Word, tak v aplikaci pro Open/Libre Office jde ten konkrétní *.ODT soubor normálně otevřít! Tak kde je chyba?!
Jedině když soubor typu *.ODT stáhnu, a otevřu ho přímo z horní lišty z Oznámení o stažení souboru, tak vidím v okýnku nabídku několika aplikací v mobilu (i Word nebo Open Office aplikace), ze kterých si mohu vybrat zda v některé chci soubor otevřít jednorázově či opakovaně.
Mám dojem, že v Androidu 7 - a možná i 8 - s tím nebyl problém, pokud se dobře pamatuji.
Aplikace výše uvedené mají všechna potřebná oprávnění, jsou z Google Play Store, na Samsungu je Android 9, No Root.
Vyřešeno! Přejít na řešení
24-01-2020 03:01 PM - upraveno 25-01-2020 06:46 AM
Podle tohoto vlákna na starém anglickém fóru Samsungu se uvedený bug týká i Tizenu!
Řešením je buď otevírat soubory *.ODT přímo v aplikaci pro ně určené (a ne ve výchozím správci souborů Moje soubory) anebo si nainstalovat správce souborů od vývojáře třetí strany (výslovně je zmíněn správce souborů, nazvaný File Manager).
Nainstalovala jsem si správce souborů Cx File Explorer a funguje to, tedy po zvolení *.ODT souboru se ukáže tabulka pro volbu příslušné aplikace.
A nahlásila jsem tento bug vývojářům.
o 21-05-2020 12:32 AM
Stále jsem však nemohla najít aplikaci pro přímé otevření a editaci *.odt souborů v mobilu Samsung in "Moje soubory" ("My Files").
Nakonec pomohla aplikace "OpenDocument Reader" (Stefl und Taschauer OG) z Google Play Store, která požadovaný dokument Open/Libre Office rovnou bez chybové hlášky Samsungu otevře.
23-01-2020 08:09 PM - upraveno 23-01-2020 08:12 PM
Dobrý den @AnickaT
Máte pravdu, zkoušel jsem stáhnout nějaký soubor v tomto formátu a několik prohlížečů, ale žádný soubor neotevřel. Doporučuji stáhnou jiný prohlížeč souborů, třeba ověřený Total Commander, v tom to přiřazení souboru ODT k otevření ve Wordu funguje.
o 23-01-2020 08:50 PM
o 23-01-2020 09:06 PM
o 23-01-2020 10:09 PM
@AnickaT Jsem rád, že jsem Vám pomohl, případně prosím označte vhodnou odpověd Přijmout jako řešení.
Problém .ODT bude, že to nebude tak masově rozšířený jako Office, navíc Microsoft uzavíral různé dohody se Samsungem a Googlem, takže jsou tyto formáty rozšířenější.
24-01-2020 03:01 PM - upraveno 25-01-2020 06:46 AM
Podle tohoto vlákna na starém anglickém fóru Samsungu se uvedený bug týká i Tizenu!
Řešením je buď otevírat soubory *.ODT přímo v aplikaci pro ně určené (a ne ve výchozím správci souborů Moje soubory) anebo si nainstalovat správce souborů od vývojáře třetí strany (výslovně je zmíněn správce souborů, nazvaný File Manager).
Nainstalovala jsem si správce souborů Cx File Explorer a funguje to, tedy po zvolení *.ODT souboru se ukáže tabulka pro volbu příslušné aplikace.
A nahlásila jsem tento bug vývojářům.
o 21-05-2020 12:32 AM
Stále jsem však nemohla najít aplikaci pro přímé otevření a editaci *.odt souborů v mobilu Samsung in "Moje soubory" ("My Files").
Nakonec pomohla aplikace "OpenDocument Reader" (Stefl und Taschauer OG) z Google Play Store, která požadovaný dokument Open/Libre Office rovnou bez chybové hlášky Samsungu otevře.
o 22-02-2021 12:14 AM