Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Samsung Galerie x OneDrive - tech. podpora přestala odepisovat

(Téma vytvořeno: 13-04-2024 02:13 AM)
319 Zobrazení
alvinjoint
Journeyman
Možnosti
Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo řešíte stejnej problém a zhodnotit technickou podporu Samsungu.

Propojil jsem si Galerii s OneDrive s cílem, aby to jednoduše fungovalo jako iCloud. Po nahrání fotek a videí do správné složky (Samsung Gallery>DCIM>Camera) se ukázalo, že videa z OneDrive do Galerie synchronizují s délkou 0:00 a nejdou spustit. 22. února jsem to začal řešit s technickou podporou Microsoftu i Samsungu. 

Microsoft podpora byla hrůza! "Seděl" tam Ind, kterému jsem opakovaně nabízel, že budu klidně psát anglicky ve vidině, že by to pomohlo zvýšit jeho porozumění textu nad úroveň žáka první třídy. Nakonec to hodili na Samsung, že to není v jejich kompetenci. 
V Samsungu díky bohu uměli číst a psát -dokonce česky - a prošli se mnou smysluplná řešení od jednoduchých "vypnout-zapnout", "rozpojit-propojit" po relativně složitější, kdy jsem odesílal Dumpstate Log a opět připojoval-odpojoval. 

Bohužel ale zatím nic nezafungovalo, naopak synchronizace mezi telefonem a OneDrive se mi ještě víc rozbila. Videa se přestala ukazovat kompletně a navíc 26. února přestala fungovat synchronizace z telefonu do OneDrive, která před tím normálně fungovala. Kdykoliv kliknu na synchronizovat manuálně, tak to vždycky ukáže datum poslední synchronizace 26.2.

I když už řešení problémů trvalo měsíc a problém se ještě zhoršil, nevadilo mi to. Byl jsem rád, že Samsung odepisuje s novými možnostmi řešení a trpělivě jsem je zkoušel a odepisoval zpětnou vazbu.

Bohužel 20. března (asi ve 4. zprávě od Samsung supportu) mi bylo mimo jiné doporučeno se opět obrátit na podporu Microsoftu. Po zkušenosti s řešením s Microsoftem jsem Samsungu odepsal, že si myslím, že je to jednak opravdu spíše problém Samsungu (klikám v aplikaci Galerie na tlačítko synchronizace, které od 26.2. nefunguje). A také, že by bylo lepší, kdyby se s Microsoftem spojili sami. Mají více dat, které si jednoduše předají, více znalostí a insightu a hlavně - je to hernajs jejich propojená služba! Co já to budu mezi nima přeposílat?

Na tuto zprávu jsem dostal jen reakci typu "doručeno, ozveme se", ale dal už nic. Po 10 pracovních dnech jsem se připomněl, ale opět bez reakce. Dnes je to dalších 5 pracovních dní,celkem 15. Na to, jak to ze začátku vypadalo nadějně, je to pěkné zklamání.

image

0 Like
13 Odpovědi
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
nakoľko píšete, že ste už skúšali kadečo po odporúčaniach či už Microsoftu alebo Samsungu, tak skúšali ste aj, či situáciu nevyrieši reset zariadenia do výrobných nastavení s tým, že by ste si do zresetovaného zariadenia späť nahrali len kontakty a dáta a zvyšné nastavenia vykonali ručne?
Čo sa týka samotnej komunikácie, tak nakoľko nepoznám históriu tejto komunikácie, tak tážko je k tomu niečo napísať, ale z mojich skúseností pri veľkostí spoločností ako Samsung či Microsoft by som neočakával, že sa to vykomunikuje podľa Vašich predstáv v rozsahu niekolkých dní alebo aj týždňov. Skôr by som sa podľa odporúčania opäť obrátil na podporu Microsoftu alebo hľadal ešte iné riešenia online. Prípadne možno ešte kolegovia čo používajú OneDrive Vám tu niečo poradia. Osobne by som však začal asi tým resetom aj keď to nie je nič príjemné opäť všetko nastavovať.
AryaX
Voyager
Možnosti
Jediné, co mě napadá, je vykašlat se na OneDrive a všechno dát na Google disk a propojit to takhle. Zvláštní je, že mi OneDrive funguje perfektně i na starších zařízeních. Všechny fotky, co vyfotím na mém S24 Ultra s Androidem 14 OneUI 6.1, se objeví na mém starém S8+ s Androidem 9 OneUI 1 a naopak.
Moshe
Helping Hand
Možnosti
Google - 15 GB free, pak uloz.to - 50 GB free nebo pak za 150 Kč / 6 € až 10 TB 💡
0 Like
alvinjoint
Journeyman
Možnosti
Díky za odpověď, factory reset jsem ještě nezkoušel, protože v době výskytu problému jsem měl telefon nový asi tři týdny a problém se vyskytuje i v Nouzovém režimu. Asi se tomu ale nevyhnu a zkusím to.

Jak jsem psal, nevadí mi, že řešení trvalo měsíc, ale že se u Samsungu úplně obrátil přístup a ignorují mě. Už jsem to znovu otevřel s Microsoftem, tak uvidíme.
0 Like
alvinjoint
Journeyman
Možnosti
[S22Ultra] Díky, trochu doufám, že update na OneUI 6.1 by to mohl zázračně spravit. Obávám se ale, že vzhledem k velkému množství AI funkcí, co překvapivě dostaneme, to není věc, na kterou by se tam měli prostor soustředit.

OneDrive jsem si vybral jenom kvůli tomu, že mi to nabídla Galerie jako náhradu za Samsung Cloud. Google Disk nabízí stejnou úroveň propojení jako OneDrive?
0 Like
AryaX
Voyager
Možnosti
Ano myslím že ano. A bude to fungovat dokonce i líp s google photos
owljacob
Troubleshooter
Možnosti
Zkuste do Microsoftu spíše zavolat.
0 Like
alvinjoint
Journeyman
Možnosti
To jsem zkoušel úplně jako první, protože už jsem na tom strávil hodiny odpisováním e-mailů a přesně tomu jsem se chtěl vyhnout. Pán na čísle 841 300 300 vůbec nic nevěděl a klasicky mě odkázal na podporu OneDrive.
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Doporučuji se vyprdnout na galerii a propojit správce souborů. Používám to tak roky + roční předplatné.
0 Like