Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

NFC a karty/čipy

(Téma vytvořeno: 15-02-2023 08:55 AM)
936 Zobrazení
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
Zdravím, zajímalo by mě, když mám kartu/čip s technologií NFC pro vstup do objektu. Uložil bych si to do mobilu a následně bych používal mobil s NFC místo několika karet a čipů.

Nevíte jestli by to jednoduše šlo přes nějakou aplikaci? Protože třeba karty na placení skrz to fungují normálně.

Odkazy:

6 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Gold Dejv 

Obávám se, že by to musel mít implementováno poskytovatel zabezpečovacího systému, který zabezpečuje objekty do kterých máte kartu. Musel by mít vlastní aplikaci pro Android kde by byla karty uloženy, samostatně kartu myslím nikam neuložíte. 

fajnsnek2
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Je to hezká myšlenka, nabízí to např. tato aplikace: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skjolberg.nfc.clone2

Má to ale jedno ale, a to velké ALE. Klonování přístupových karet je na 99 % v rozporu s něčím, co jste podepsal a ušetřená práce s nošením čipu vám pak určitě nestojí za následné problémy.

Druhé ale je, že to, co se navenek tváří jako NFC karta, má spoustu různých variant. NFC je jen způsob, jakým to komunikuje, ale pod tím může být poměrně složitá struktura. Zrovna teď pracuju s Mifare kartami používanými v dopravě a není to jen o tom, že načtete všechno a nějak to nakopírujete.

Třetí ALE je, že jsem teď zkusil načíst přístupovou kartu a na NFC vůbec nereaguje.

Můj závěr je, že pokud to jde, není to nějaké přímočaré řečení a můžete si zadělat na dost problémů.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
NFC je vlastně čip ve, kterém je uložené pouze číslo čipu a nějaké další informace, pokud se nepletu.

Informace z tagu se následně porovnávají v databázi systému. Takže dle mého v tomhle by problém být neměl. Pouze by se z NFC tagu naskenovalo ID tagu, popřípadě další informace mobil by si to jen uložil a následně by to jen znovu vyslal.

A tak jak říkáte tak si myslím, že by to taky šlo prostě by jste dal informace o NFC ve vašem mobilu a následně by je poskytovatel implementoval do systému.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

To je přesně ten laický a nesprávný "dle mého" přístup. NFC je jen ta anténa a komunikační protokol. Co je pod ní, je úplně jiná pohádka.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
Nešlo by Samsungu navrhnout přidat to jako systémovou funkci?
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
To ani nebudu zkoušet z výše uvedených důvodů. Tohle se musí dělat jako aplikace na míru danému karetnímu systému.

0 Like