Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Navigace na Galaxy Watch

(Téma vytvořeno: 07-02-2019 02:46 PM)
20533 Zobrazení
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Ahoj,

k dispozici mám aktuálně chytré hodinky Galaxy Watch a při zkoumání různých funkcí mě napadlo, jestli bych je mohl použít k navigaci a jak moc to je pohodlné a použitelné.

Začal jsem tedy shánět informace o navigaci na Galaxy Watch a zjistil jsem, že moc informací ani praktických zkušeností k dispozici není. Přešel jsem tedy do Galaxy Apps, kde jsem začal hledat aplikace k navigování.

Úplně jako první jsem hledal Google mapy, ale přiznám se, v oblasti chytrých hodinek jsem úplný nováček a Galaxy Watch 42mm jsou mé první chytré hodinky a v první chvíli mi hned nedošlo, že aplikace Google mapy na hodinky s operačním systémem Tizen nejsou dostupné.

Vyzkoušel jsem tedy bezplatnou aplikaci HERE WeGo, ale navigování mi absolutně nevyhovovalo (ukazovalo mi to pouze šipky kdy a jak odbočit a ne celou mapu). Hledal jsem tedy dál.

Další aplikace byla také bezplatná a byla to Komoot Gear, kde jsem se musel jednak zaregistrovat a beztak ve výsledku to pro mě bylo také nepoužitelné. V tu chvíli jsem si uvědomil, že tudy cesta asi nevede a musím se podívat po placených aplikacích.

Podrobné recenze jednotlivých aplikací jsem prakticky žádné nenašel a tak jsem vybíral z těchto aplikací:

• GMaps – Google Maps with Navigation (39 Kč)
  • Navigation Pro: Google Maps Navi for Samsung Watch (99 Kč)
  • Maps Pro: Google Maps & Navigation Standalone (69 Kč)
  • City Navigator – offline maps (69 Kč)
  • Navigator Companion [with Google Maps services] (69Kč)
  • Navigator Standalone [Powered by Google Maps] (79Kč)

Nakonec jsem si vybral poslední aplikaci, tedy Navigator Standalone [Powered by Google Maps]. Zde musím objektivně říci, že navigování pomocí mobilu je stále pohodlnější, ale na to, že se jedná o aplikaci na hodinky a v případě potřeby je to skutečně použitelné, tak jsem docela překvapen a spokojen.

Navigace je tedy opravdu použitelná, jednoduchá, a pokud máte hodinky ve verzi LTE, tak ani není potřeba mobilní telefon k propojení. Vše zadáváte přes hodinky a navigace dokonce říká i české pokyny. Pokud špatně odbočíte, sama se také přepočítá a změní trasu. Musím zmínit i nevýhodu, kterou jsem našel, a tou je, že aplikace umí aktuálně navigovat nejvíce na vzdálenost 200 km.

Zde přikládám náhledy z navigace:

1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

Za sebe tedy mohu tuto navigaci doporučit a i když je navigování v mobilu stále pohodlnější, tak už vím, že pokud nechám mobil doma a budu mít jen Galaxy Watch LTE, tak se do cíle dostanu i bez telefonu :smiling-face:

A co Vy? Používáte také navigaci na hodinkách? Máte zkušenosti s jinou aplikací? Dejte mi vědět do komentářů. Díky.

5 Odpovědi
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti

Také jsem vždy toužil po navigaci v hodinkách, ale už jsem tuhle myšlenku opustil, ukázalo se, že na OS Tizen je to jen nouzové řešení a pokud neumí hodinky plnohodnotně Google mapy, nemá to pro mě smysl. Vyzkoušel jsem pouze Here, kde se mi líbí, že má offline mapy, takže vyloženě nouzově by se hodinky daly použít pro zorientování. Jsem rád, že @AndroidGuru  udělal průzkum mezi aplikacemi a určitě tohle ulehčí práci s hledáním a zkoušením různých aplikací novým i stávajícím majitelům hodinek, díky.

MartinM31
First Poster
Možnosti

Hola,

Díky za článek.

Mám doplňující dotaz: Umožňuje některá z navigací použitelných na Galaxy Watch nahrát trasu např. prostřednictvím souboru gpx, tcx nebo nějakého jiného systému trasových bodů?

Je to příjemné zejména na kole, kdy nechci jet po navržené trase, kterou mi navrhne google maps, ale chci si ji v klidu "naklikat" nebo systémem navrženou upravit.

Předem děkuji za podnětné rady či přímo návody.

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Ahoj, za sebe musím říci, že pokud si pamatuji, tak v této aplikaci kterou jsem zkoušel šlo zadávat pouze konkrétní body jako např. Praha - Hradec Králové apod. O možnosti, že bych tam nahrál .gpx soubor a rovnou mě to podle toho navigovalo nevím...

Zde je popis, co všechno Navigator Standalone umí: http://mobiteka.pl/index.php/component/k2/item/260-navigator-standalone

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Osobně jsem se vrátil k Tizenu po dlouhé době, a jsem překvapen, že systém trochu dospěl :smiling-face: Počet aplikací není sice o tolik větší než za dob Gear S2, ale treba mě potěšili ofline mapy v Here maps :smiling-face: hodinky jsem hlavně pořidil na notifikace, kroměr a Fitness, a vypadá to že očekávání náplní:)

fajnsnek2
rehys
First Poster
Možnosti
Mám SG watch 3. Ještě nedávno byla aplikace "easy navigation", na telefonu jsem si v Google mapách všechno nastavil a do hodinek se to promítalo automaticky. Teďka to musím nastavovat v hodinkách což je nepohodlné, ale aspoň že to funguje jak na telefonu a mám taky tu placenou navigaci
0 Like