Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Nastavení Google fotek

(Téma vytvořeno: 11-11-2023 08:24 AM)
696 Zobrazení
Wallis83
Pioneer
Možnosti
Zdravím. Mám prosbu: jak nastavit nebo co udělat s Google fotkami, aby mi samotná aplikace nemazala fotky i z paměti telefonu nebo SD karty. V nastavení nemůžu nic najít. Zálohování mám vypnuté, momentálně ukládání fotek z foťáku nastavené na SD kartu. I přes vypnuté zálohování do Google fotek (zkoušel jsem aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat, telefon restartovat), se nová fotka objeví v Google fotkách, jen u ní není jen obláček, když ji v aplikaci smažu, smaže se i z SD karty. Tady je další zajímavost, i když fotka je uložená na SD kartě, cesta je popsána i V detailech fotky, Google fotky píší, že by měla být fotka uložená v interní paměti zařízení. V samotném nastavení Google fotek je položka přístup SD karty, ale tam už je to nějaké zmatené (viz. přiložené fotky) žádná nabídka nedávné dle pokynů tam není. Jen nabídka skryté soubory. (Samsung Galaxy A52s) Budu rád za nějakou radu a informaci. Díky.

image

image

0 Like
4 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Wallis83

Bohužel obávám se, že toto je prostě vlastnost Google fotek, že se provádí synchronizace fotek 1:1 - co je v telefonu, je na Cloudu. Pokud odeberete přístup SD kartě tak akorát asi docilite, že Google Fotky neuvidí soubory na kartě 

fajnsnek2
0 Like
Wallis83
Pioneer
Možnosti
To mi nevadí. Nahrát lze ručně, spíš mi jde o to, JAK odebrat Google fotkám ten přístup k SD kartě a PROČ, i přes vypnuté zálohování do Google fotek, se fotky v aplikaci objevují.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
V aplikaci jsou vidět i fotky, které jsou jen v telefonu, není to ten případ? Přístup odeberte v nastavení aplikace v sekci oprávnění.
Ale spíš bych navrhnul, když vám vlastně chování Fotek nevyhovuje, nechcete používat něco jiného?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Wallis83
Pioneer
Možnosti
Já aplikaci používám, jen se mi plní úložný prostor (zatím se mi nechce dokupovat) Máme rodinné sdílené album. Jen jsem si řekl, že z důvodu plnícího se úložiště bych nahrával fotky do aplikace ručně. A nechci fotky, které smažu přes aplikaci odstranit i z SD karty, o to mi jde stejně jako, když jsem v samotné aplikaci vypnul zálohování, se tam fotka objeví a když ji smažu, smaže se i u SD karty. Nevím, jak víc to objasnit. Když v sekci oprávnění zruším aplikaci přístup k fotkám, neotevře se vůbec.
0 Like