Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Email od Samsung

(Téma vytvořeno: 13-07-2021 12:21 AM)
400 Zobrazení
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Zdravím vás, už mi přišel druhý podezřelý email (viz foto) od Samsungu. Nevíte někdo jak rozpoznat zda jde o email Samsungu nebo to je nějaký podvodný email? Popřípadě je tu někdo nebo pořadí mi někdo jak můžu společnosti Samsung podezřelé emaily nahlásit?
0 Like
7 Odpovědi
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Foto k příspěvku20210713_001058_5934.jpg20210713_001538_5938.jpg
0 Like
JanHav
Helping Hand
Možnosti
Taky mi takove maily dosly. Je to podvod. Nereagujte na to ani nic nerozklikavejte.
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Děkuji.
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @VaclavMika 

Děkujeme, za Váš dotaz a upozornění na tyto emaily. Dle emailové adresy se rozhodně nejedná oficiální adresy společnosti Samsung a prosím nikde na nic neklikejte. 

Předám informaci komunitnímu moderátorovi @vvllaaddaa 

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, ptáte se, jak rozpoznat podvodné emaily. Určitě to nejde podle adresy odesílatele, tu není žádný problém zfalšovat. Pokud si ale zobrazíte hlavičku emailu, můžete se podívat na autorizace, které už zfalšovat jen tak nejdou:

Libb_0-1626151201581.png

Dále se můžete zaměřit na chyby v češtině, jakékoliv nesoulady apod.

Co je důležité, je uvědomit si, že podstrčený odesílatel - v tomto případě Samsung - nemá vůbec žádnou možnost, jak proti tomuto bojivat, kromě osvěty, za kterou Vám tímto dělujeme. Je to dáno tím, jak byl e-mail kdysi dávno navržen.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @VaclavMika,

zde na fóru už o tom máme varovný článek: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/nenale%C5%A5te/td-p/3669932 

0 Like
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Ahoj všem,

reakce od @fajnSnek i @Libb mohu jen potvrdit. I já děkuji, že jste se na nás v tomto směru obrátili a dali nám tím zároveň vědět. V žádném případě se nejedná o aktivitu společnosti Samsung a v Samsung Lounge také naleznete oficiální varování a vyjádření. https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/nenale%C5%A5te/m-p/3669932#M1221

Hezký den, vvllaaddaa