Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Bezpečné smazání dat před prodejem.

(Téma vytvořeno: 05-02-2024 10:57 AM)
936 Zobrazení
VLKOR
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, dnes mě nejspíše čeká prodej mého S23 Ultra. Chtěl bych se poradit, jak vy osobně připravujete telefon před prodejem. Stačí pouze tovární obnovení od Samsungu, nebo to z bezpečnostních důvodů nestačí a je potřeba před továrkem něco dalšího?

A ještě dotaz ohledně nového telefonu - nastavujete ho a používáte ji od prvotního spuštění a nastavení, nebo po prvotním nastavení provádíte factory reset a až potom používáte.

Děkuji a přeji Vám hezký den.
0 Like

4 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @VLKOR
dle mého úplně stačí tovární reset, dělám to tak co půl roku u každého telefonu.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, postačí tovární nastavení.

Co se týče prvotního nastavení - spouštím telefon jako "čistý" a kontroluji aktualizace - pokud je, tak nainstaluji, udělám tovární nastavení a napodruhé již spouštím přes SmartSwitch s přenesením dat...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring

0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den  @VLKOR 

Taky to řeším aktuálně s prodejem starého telefonu - já už dlouhodobě dělám nejdříve odhlášení Samsung Account na dalším zařízení Samsung, pak ručně odeberu všechny účty a pak dám Obnovit tovární data, telefon je pak je ve stavu jako když jsem jej vybalil z krabičky poprvé.

fajnsnek2

0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Smažu všechno, co nechci, aby se dostalo mezi lidi, pozor na vysypání koše. Pak telefon kompletně zaplním nějakými blbostmi, třeba instalačkami linuxu. Potom factory reset. Tohle významně sníží možnost obnovení dat, protože se celá paměť znovu přepsala něčím nedůležitým. Továrko dělat z nastavení, stačí jedna autorizace a samo vás to odhlásí, kde je potřeba.

Ještě pozor na takové detaily, jako stažená hudba pro offline poslech u Spotify. Je tam omezený počet zařízení, na kolika to můžete mít a továrko o smazání Spotify neřekne, takže se ten telefon dál počítá. Je dobré smazat offline hudbu z aplikace. Podobně to má Netflix, Voyo apod, ale tam jde aplikaci odstřelit z webu, Spotify to neumí 😞

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

19 Odpovědi
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @VLKOR
dle mého úplně stačí tovární reset, dělám to tak co půl roku u každého telefonu.

VLKOR
Helping Hand
Možnosti
Díky a ještě dotaz ohledně nového telefonu - nastavujete ho a používáte od prvotního spuštění a nastavení, nebo po prvotním nastavení provádíte factory reset a až potom používáte.
0 Like
Michal_T_67
Pioneer
Možnosti
Před factory reset je ale potřeba odebrat účty. Jinak by měl nový majitel problém.
0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Nepamatuji si, kdy jsem naposledy provedl tovární obnovení během používání telefonu. Využívám pokaždé i Smart Switch na přenos dat z původního telefonu a nikdy žádný problém (ale ne každý má takové štěstí). Nedělám to ani po žádné aktualizaci. Neměl bych na to nervy 😃

0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Kolikrát jsem neodebíral účty a nikdy jsem od nového majitele neslyšel stížnosti. Ale samozřejmě to ničemu nevadí.

0 Like
Řešení
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, postačí tovární nastavení.

Co se týče prvotního nastavení - spouštím telefon jako "čistý" a kontroluji aktualizace - pokud je, tak nainstaluji, udělám tovární nastavení a napodruhé již spouštím přes SmartSwitch s přenesením dat...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
Michal_T_67
Pioneer
Možnosti
Mě už se párkrát stalo, že jsem musel zadávat původní Google účet, se kterým byl telefon používán. Má to být nějaká ochrana Google, aby nebylo jednoduché například nalezeny telefon dát do továrního nastavení a vesele používat.
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti

Ucty neni potreba odebirat, pokud delate tovarko standardne z menu (z Nastaveni). Kdybyste delal tovarko pres Recovery menu, tak je potreba ucty predem odebrat (nicméně toto běžný uživatel nedělá, protože aní neví jak :smiling-face:

owljacob
Troubleshooter
Možnosti
Je nutné vymazat Google účet (na to pozor).