Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Watch 5 pulzus szenzor teszt edzés közben

(Témakör létrehozásának dátuma: 12-11-2022 10:47 AM)
181 Megtekintések
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások

Halihó!

Rég jöttem már sport célú írásokkal szóval fogadjátok szeretettel ezt a kis beszámolómat ami a Watch 5-el és sporttal kapcsolatos első benyomásaimat tartalmazza.
Mivel én igyekszem sporttal folyamatosan formában tartani magam így számomra nagyon fontos, hogy ha már okosórát viselek az edzéseim alatt az fontos információkat közöljön az edzésem állapotáról.Már írtam egyszer, hogy a legtöbb okosórával nekem az a problémám, hogy némileg fals információkat közöl az edzésekről ezzel esetlegesen megtévesztve a laikusokat, hogy valójában mennyi kalóriát égettek el és mennyire hatékony volt az edzésük.
Ez a kalória égetés eleve egy sokkal komplexebb téma de totálisan ki tudok készülni attól amikor egy 40 perces edzés végére a sportolni vágyó –most teljesen eszköztől és edzéstől függetlenül- azt az információt kapja, hogy ő bizony ez idő alatt akár 2500 kalóriát és elégetett.
Mennyire jó lenne, ha valóban ennyire egyszerű lenne.
Szó mi szó azért kételkedtem, hogy mennyit tudott ebben fejlődni a Watch 5, de tényleg határozottan következetesebben és kifejezetten valósághűen fedi az edzés minőségét.
Én jelenleg egy adott edzés formában teszteltem az órát, és van bennem már pici rutin ezért figyelek a pihenőkre és a pulzusomra is, amit az órán található információk teljesen jól fednek is.
Minden ilyen információ egyébként megtalálható a Samsung Health alkalmazásban én is ott csekkoltam le az edzésem adatait.
Nagyjából heti 3-4 alkalommal igyekszem besűríteni az edzéseimet és a pulzus, az elégetett kalória mennyiség is helyt álló.

Screenshot_20221112-090034_Samsung Health.jpg

Gyakorlatilag látható, hogy mennyi ideig és milyen intenzitással milyen pulzussal végeztem a tárgyalt edzést.
Érdekes, hogy egyébként az az elterjedt, hogy minél magasabb pulzus tartományban vagyunk annál több zsírt égetünk. Valóban lehet összefüggés azonban nálam is lehet látni mekkora skálán mozgott a fent nevezett edzés alatt a pulzusom, pedig egy darab "kardió"-ként elterjedt gyakorlatot sem végeztem.
Ez színtiszta súlyzós edzést takart különbőző izomcsoportokra.

Fontos tudnotok!

Kifejezetten zsírégetés céljából olyan 120-130-a pulzusszámig kell és érdemes felmenni. Természetesen egyéni tényezők ezt módosíthatják, a nagy átlag számára azonban ez az irányadó érték. Aki edzettebb, különösen aerob sportok tekintetében, annak lehet, hogy a zsírégető pulzus tartomány picit magasabb lesz, hiszen számára a magas pulzus már egy, a szervezete által megszokott dolog amihez alkalmazkodott. 

Screenshot_20221112-090040_Samsung Health.jpg

Screenshot_20221112-090047_Samsung Health.jpg

Látható, hogy a 2 órás edzés alatt konkrétan nem égettem egy 1000 kalóriát és igen, ez teljesen fedi a valóságot, pedig elhihetitek jól el voltam fáradva a végére. :smiling-face: 

Jó sportolást ! :smiling-face: 

4 Válaszok
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Hasznos kis olvasni való volt köszi!

GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Nagyon látványos, ahogy visszaáll a pulzusod.:)
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Igen meglepően szépen szabályosan működik
0 tetszik
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Örülök, ha hasznos volt számodra 😇
0 tetszik