Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Watch 4 vs. Active 2.

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-09-2021 06:17 PM)
727 Megtekintések
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Samsung Galaxy Watch 4 vs. Samsung Galaxy Watch Active 2

Sziasztok!

Nemrégiben megjelentek a legújabb Samsung okosórák a Samsung Galaxy Watch 4 és Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Samsung egybe olvasztotta a sima Watch és az Active szériát. A Watch 4 az Acitve sorozat folytatása, csupán más elnevezéssel, míg a Classic vonal a Watch széria folytatása.

Watch 4 ClassicWatch 4 Classic

Watch 4 Classic

Fontosnak tartottam, hogy készítsek egy összehasonlítást a Samsung Galaxy Watch Active 2 és Samsung Galaxy Watch 4 készüléket között, hogy lássátok mennyit fejlődött az utód, milyen különbségek vannak és érdemes-e lecserélni azokat.

Kezdjük a kijelzővel. Az új modell minőségibb és szebb kijelzőt kapott meg, így élénkebbek a színek és nagy fényben is jobban lehet látni. Méreteket tekintve maradt a 40mm-es és 44mm-es felosztás. Az anyaghasználat alumínium és természetesen szilikon szíj jár az óra mellé. A lekerekített kijelző és szélek eltűntek és egy laposabb tisztább kialakítást láthatunk a Watch 4-nél.

Szenzorokat tekintetében is sok a különbség, hiszen az EKG, pulzus és vérnyomás mérés mellett, már van lehetőség a vér-oxigénszint és a testösszetétel mérésére is. Ha valakinek fontosak ezek a funkciók, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni a cserén.

AnitaI_0-1633018593051.jpeg

Forrás: XDAdevelopers

Ami még nagy változás az a rendszer, hiszen az teljesen lecserélődött. Míg az Acitve 2 óránál a Samsung a saját Tizen rendszerét használta, addig a Watch 4 szériánál a már a Google Wear OS áll a felhasználó rendelkezésére. Utóbbi sokat nagyobb tered ad, hiszen olyan alkalmazásokat használhatunk így, mint a Google Térkép, a Facebook vagy épp a Messenger, közvetlenül az okosóráról.

A letölthető alkalmazások listája folyamatosan bővül, ami a Play Áruházban tudsz ellenőrizni.

A rendszer miatt egy másik újdonság is van, ami nem más, mint a mobilos fizetés. Persze lehet mondani, hogy az előd széria is képes volt fizetésre, Samsung Pay-en keresztül, viszont sajnos Magyarországon egy a szolgáltatás nem volt elérhető. Most viszont a Google rendszere miatt támogatott a Google Pay, amit már Magyarországon is hivatalosan használhatunk. Jelenleg a K&H, a Revolout és a Curve kártyákat támogatja itthon az alkalmazás, de a felhasználhatósági lista folyamatosan bővül.

watch4-kv.jpg

Watch 4.

Hardveresen is erősebb lett az újdonság, viszont üzemidőben a nagyjából 40 óra érhető el, normál használat mellett. Árazást tekintve a termékek között nincs sok különbség, hiszen az Active 2 75.000 Ft-ba, míg a Watch 4 99.999 Ft-ba kerül a hivatalos forgalmazóknál.

Remélem tetszett a kis összehasonlítás. Ti használtok valamilyen okosórát? Írjátok emg nekem!

Üdv.: AnitaI.

4 Válaszok
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Active simán kicsit kicsi de amikor megjelent rögtön vettem bár a sima watch lehet jobb lett volna 🙂
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia DavidJamesVago!

Köszi a tapasztalataid és hogy megosztottad velünk!

Üdv.:

AnitaI.

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Köszi az összefoglalót, én nagyon gondolkozok egy W4 classcion ezüst színben a nagyobbik kivitelben. Egy picit jobban eltoltál a váltás irányába.

0 tetszik
Joci65
Journeyman
Beállítások
Szia !
Én most tervezek cserélni Actív2 ről a Watch4 re . Sajnos sehol nem látok releváns összehasonlítást . Mióta megjelent az írásod , azóta van biztos részketesebb tapasztalat . Picit bőbebben kifejtenéd ? Eltekintve attól , hogy újabb és az Activom még jó , érdemes lecserélni ?
Üdv József
0 tetszik