dátum: 28-11-2021 07:09 PM
Saját készülékem tisztasága mindig is fontos szerepet játszott a hétköznapjaimban, és játszik is a mai napig. Ennek egyik oka a higiénia, mivel se nem veszélytelen, se nem esztétikus, ha a telefonom tiszta ujjlenyomat, kosz, maszat, és hasonló szerénységek (főleg egy világjárvány ideje alatt). A másik indok már inkább egy háttérben meghúzódó szál: ha nem takarítom időnként a telefont, hiába van tokban és fóliázva, sajnos össze fog karcolódni… na de miért is?
Sokan nem gondolnak arra a nüánsznyi dologra, hogy havonta legalább egyszer vegyük ki készülékünket a tokból, és tetőtől talpig takarítsuk le. Általában csak akkor veszi észre az ember a sérüléseket, amikor már túl késő… de miről is van szó? Tulajdonképpen a tok és a telefon között könnyedén össze tud gyűlni a kosz, és mivel ebben a koszban lehet az egyszerű homoktól kezdve a gyémánt darabkáig gyakorlatilag bármi, a folyamatos használat alatt az egyszerű, kicsi súrlódások is össze tudják karcolni a készüléket, viszonylag rövid idő alatt. Ez magába foglalja a keretet, és a hátlapot is.
Sok olyan készülékkel találkoztam már, aminek a hátlapja sajnos pont emiatt néz ki úgy ahogy, és ha az ember nem figyel, nagyon kellemetlen meglepetés éri majd, amikor hosszú idő után először kiveszi a készülékét a tokból. Ezt a helyzetet egyébként tovább bonyolítják azok a telefonok, amik műanyag kerettel és / vagy műanyag hátlappal rendelkeznek, hiszen azok puhább anyagok az üvegnél, és még nagyobb eséllyel karcolódnak össze a mindennapi zsebpiszoktól is, mint Gorilla Glass vagy fém társaik.
Amit én szoktam csinálni, és ezúton javaslom mindenkinek, aki ezt a cikket olvassa, hogy havonta legalább egyszer - a mindennapi megtörölgetésen és fertőtlenítésen felül - vegye ki készülékét a tokjából, és tisztítsa meg körbe és hátul is. Érdemes kitakarítani a tokot is, hogy ne maradjon benne semmi olyan, ami esetleg kárt tehet az okostelefon esztétikai megjelenésében. Hozzátenném, hogy ha valaki flip tokot használ, megvan annak az esélye is, hogy az előlapi üvegen is olyan karcok ejtődnek, amik felett nem tudunk eltekinteni, és használat közben szembetűnő, zavaró lesz a jelenléte!
Remélem sikerült felhívni a figyelmeteket, és ezután hatékonyabban tudtok majd vigyázni készülékeitekre! Ti szoktátok rendszeresen takarítani telefonjaitokat, táblagépeiteket? Mikor vettétek ki utoljára a tokból?
dátum: 28-11-2021 07:15 PM
dátum: 28-11-2021 07:19 PM
dátum: 28-11-2021 07:21 PM
dátum: 28-11-2021 09:19 PM
Nagyon nem szeretem, ha maszatos, vagy el van árasztva ujjlenyomatokkal, megértem, hogy naponta takarítgatod te is 😉
dátum: 28-11-2021 09:20 PM
A hátlapi fólián már én is sokat gondolkoztam, de sajnálnám letakarni a telefon színét, sokszor használom én is tok nélkül 🙄
dátum: 29-11-2021 04:38 AM
dátum: 29-11-2021 08:27 AM
Szia,
Én is folyamatosan tisztítgatom a készüléket, gyakran kerül ki a tokból.