30-01-2022 09:20 PM – szerkesztés: 30-01-2022 09:22 PM
Sziasztok!
A hónapban több összehasonlító cikket láthattatok itt a felületen, viszont szerintem még mindig van olyan összehasonlítás, amit érdemes leírni, hiszen talán így sokak számára könnyebb lehet a választás. Most két jelenleg is kapható táblagépet szeretnék nektek bemutatni, amit itt Magyarországon is megtudtok vásárolni. Az egyik a Samsung Galaxy Tab A7 Lite, ami a belépő kategóriát képviseli, a másik pedig a nemrég megjelent Samsung Galaxy Tab A8.
Elsőként azt fogom nektek elmondani, hogy milyen áron vásárolhatóak meg a termékek, aztán sorban végig megyek a különböző specifikációkon és próbálom kiemelni a valós különbségeket.
A Samsung Galaxy Tab A7 Lite Wifi verzió 59.999 Ft-os áron vásárolható meg, míg az LTE kiadásért 69.999 Ft-ot kérnek el. A Samsung Galaxy Tab A8 esetében a Wifi variáns 94.999 Ft-ért, míg az LTE kiadás 114.999 Ft-ért vásárolható meg. Ha a termékeket kézbe fogjuk, az első szembetűnő különbség az a méret és a kijelző minősége, hiszen ez az egyik fő eltérő specifikáció. A Samsung Galaxy Tab A7 Lite egy 8,7 colos HD+ TFT panelt kapott meg, míg a Samsung Galaxy Tab A8 egy 10,5 colos FHD+ felbontású TFT panelt. Tehát ha valaki nagyobb méretben gondolkodik, akkor itt egyértelmű a választás.
Ha a dizájnt megnézzük, néhány eltérést itt is tapasztalunk. Egyrészt a Tab A8-nál négy hangszórót kapunk, míg az A7 Lite-nál csupán két hangszóró áll a rendelkezésünkre. Mindemellett a hétlapon a kamera kör alakú kameraszigetet kapott előbbinél, míg utóbbinál négyzetest. Ha a színeket nézzük meg, akkor mindkét esetben van sötét és világos szín, viszont a világosnál a kisebb modellnél fehér a keret, a Tab A8-nál pedig fekete.
Processzor szinte is akadnak különbségek, hiszen míg a Samsung Galaxy A7 Lite tabletben egy MediaTek Helio P22T dolgozik, addig a Samsung Galaxy Tab A8-ban egy nagyobb teljesítményű Unisoc Tiger T618. Természetesen a méretből adódóan az akkumulátor kapacitások között is találunk különbséget, a kis modellnél 5100 mAh-es a telep, míg a nagyobbnál 7040 mAh. Lényegében ezek a legfőbb különbségek, amik választás előtt előjöhetnek egy ilyen terméknél. Írjátok meg nekem, hogy használjátok- e valamelyiket és ha igen mi a tapasztalatotok a termékekkel kapcsolatban.
Szép Napot nektek!
Üdv.: AnitaI.
dátum: 30-01-2022 11:16 PM
Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt az összefoglalót!
dátum: 01-02-2022 10:12 AM
dátum: 03-02-2022 09:25 PM
Szia Anita!
Szuper az összefoglalás!
Üdv. Andris
dátum: 15-10-2022 07:29 PM
dátum: 23-05-2024 08:36 PM
Sziasztok!
Nekem mindkettővel van tapasztalatom. A Tab A8-at kb. egy évig használtam, csak édesanyámnak nagyon megtetszett a nagy kijelzőméret, ezért megkapta tőlem, én meg vettem helyette egy másik (szintén nagy méretű) táblagépet. Viszont nemrég igény támadt a részemről ez mellé még egy, sokkal kompaktabb és hordozhatóbb táblagépre is (változott a munkaköröm, sokat vagyok készenlétben). Egy olcsó megoldást kerestem, mivel a Tab A7 lite régebbi modell, elég jó árban megkaptam újonnan, ezért ezt választottam. A Tab A8-al is elégedett voltam, anyukám a mai napig örömmel használja, a Tab A7 lite-al is elégedett vagyok. Továbbá a telefonom is Samsung több generáció óta, eddig még nem csalódtam ebben a márkában, elég sok érv volt mellette.
Sebességben és tudásban hasonló a kettő, a Tab A8-ban picit erősebb processzor van, de böngészés, YouTube, streaming stb. közben nincs nagy különbség a kettő között. Nekem pedig ezekre kell a táblagép.
A Tab A7 lite esetén szeretem a kompaktságát, elfér egy legkisebb táskában is, én pl. nyaktáskában hordozom, nem nehéz, nem kényelmetlen ebben vinni. A nagyobb kijelző jobb élményt nyújt egy mobiltelefonnál, de még is egy kompakt és kényelmesen hordozható készülék, nekem pont jó a mérete.
A Tab A8 mellet pont az ellenkezője a fő érv, a nagyobb kijelzőn még jobb a tartalomfogyasztás. Van aki szerint ez is kényelmesen hordozható, ami igaz is, de az tény, hogy nagyobb táska kell neki, mint amiben a Tab A7 lite-ot viszem.
Erősen szubjektív, kinek milyen méretű a jó. Otthon a nagyobbat szeretem jobban, magammal vinni a kisebbet, jó ha van kettő.