Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Töltsünk tudatosan! Mihez mi kell?

(Témakör létrehozásának dátuma: 27-05-2020 01:56 PM)
928 Megtekintések
MonikaP
Samsung Expert
Beállítások

cb7e918a40dc0da1e980395efdb9f5fc.jpg

Munkám során sokszor találkozok azzal, hogy az emberek keverik vagy nem tudják melyik készülékhez melyik töltő használható.
Ezért úgy gondoltam, hogy ezzel a cikkel redszerezem a dolgokat a könnyebb átláthatóság érdekében.

Alapvetően 2 féle csatlakozót használunk:

1. Micro USB
    Micro USB csatlakozóMicro USB csatlakozó
  2. Type-C
    Type-C csatlakozóType-C csatlakozó

A két csatlakozó közti különbség első sorban a kialakításában rejlik. 
Míg a Micro USB csatlakozót csak 1 irányba tudjuk beilleszteni a töltőnyílásba a telefonunkon az alakja miatt, addíg a C típusú csatlakozót bármelyik irányból betudjuk illeszteni.

A másik lényeges különbség az adatátvitelben rejlik, ha a telefonunkat számítógéphez vagy külső adattárolóhoz csatlakoztatjuk a saját gyári kábelével, a C típusú kábellel gyorsabb az adatátvitel.

Nézzük is meg, hogy melyik típushoz milyen töltők közül tudunk válogatni:

" A " szériás telefonok:

• A10: Micro USB csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • A20e: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • A30s: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • A40 / A41: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • A50 / A51: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • A70 / A71: Type-C csatlakozó és képes a szupergyors 25W-os töltésre. 
  • A80: Type-C csatlakozó és képes a szupergyors 25W-os töltésre.

" S " szériás telefonok:

• S10 Lite: Type-C csatlakozó és a csomagban egy 25W-os hálózati töltőt kapunk, viszont a készülék támogatja a 45W-os töltést is.
  • S10e: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • S10: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • S10+: Type-C csatlakozó és 15W-os gyorstöltésre képes.
  • S20: Type-C csatlakozó és maximum 25W-os szupergyors töltésre képes.
  • S20+: Type-C csatlakozó és maximum 25W-os szupergyors töltésre képes.
  • S20 Ultra: Type-C csatlakozó és a csomagban egy 25W-os hálózati töltőt kapunk, viszont a készülék támogatja a 45W-os töltést is.

" Note " széria:

• Note10 Lite: Type-C csatlakozó és maximum 25W-os szupergyors töltésre képes.
  • Note10: Type-C csatlakozó és maxiumum 25W-os szupergyors töltésre képes.
  • Note10+: Type-C csatlakozó és a csomagban egy 25W-os hálózati töltőt kapunk, viszont a készülék támogatja a 45W-os töltést is.

Ezeken a linkeken jobban szemügyre tudjátok venni a töltőket:

További érdekességeket pedig ide kattintva olvashattok a különböző töltési metódusokról.

Remélem tudtam segíteni, és hasznosnak találtátok a cikket. :winking-face:

További szép napot kívánok Nektek!

Üdv,
Móni

4 Válaszok
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Móni!

Nagyon szuper és hasznos a cikk amit írtál. Sokan nem foglalkoznak ezekkel a tényekkel és vásárlásnál nem tudják a telefonjukon milyen csatlakozó van. 

Van esetleg saját tapasztalod abban, hogy milyen metódusokban kell tölteni a telefont? Mennyire káros az, ha az ember a töltőn hagyja sokáig a telefonját? 

Szép napot neked!:smiling-face-with-sunglasses:

Üdv. AndrasK

0 tetszik
MonikaP
Samsung Expert
Beállítások

Szia Andris!

Én mindig azt mondom, hogy 15-20% alá ne hagyjuk merülni a készüléket, és 100%-nál vegyük le a töltőről lehetőleg a leghamarabb. 

Az egészséges töltési tartomány egyébként 20% és 80-90%, de valljuk be, mindannyian szeretjük látni azt a bizonyos 100%-ot a telefonunkon, és nincs mindig nálunk power bank vagy nem vagyunk mindig olyan helyen ahol van aljzat, ahová feltehetnénk a telefont tölteni. 😅

Az éjszakai töltés szigorúan tilos!

Rövid időn belül éveket veszíthet az akkumulátor élettartama, és nem éppen olcsó szervízbe vinni és kicseréltetni azt. 

Egyébként Magyarországon 3 típusú akku terjedt el nagyon. 

1. Li-Po

Minden akkumulátor típusnak az alapja. 

Nála a legfontosabb, hogy SOHA ne merítsük túl a telefont, mert akkor akár fel is púposodhat, tönkre mehet. 

Ez a típus imádja, ha "dolgoztatják" és utálja, ha "untatják". 

Magyarul sokkal jobb az aktív merülési rátája, mint a passzív.

2. Li-ion

Ez a fajta már egy picit "igénytelenebb".

Elviseli ha "untatják" és szereti ha "dolgoztatják".

Amennyiben betartjuk azt a töltési metódust, amit fennt írtam, hűséges társunk lesz a mindennapokban.

3. NiMH (Nikkel-Metál-Hidrid)

Mindközül talán a "legigénytelenebb". 

Ha esetleg túl is merül, sem okoz különösebb problémát, viszont az átlagos össz élettartama jóval kissebb, mint a Li-Po vagy a Li-ion akksiknak. 

Remélem tudtam segíteni!😊

Szép napot!

Üdv,

Móni

MonikaP
Samsung Expert
Beállítások

Szia Andris!

Én mindig azt szoktam mondani, hogy 15-20% alá ne hagyjuk merülni a készüléket, és 100%-nál szinte azonnal vegyük le. 

Az egészséges töltési tartomány egyébként 20% és 80-90% lenne, de valljuk be őszintén...mindannyian szeretjük látni azt a bizonyos 100%-ot a kijelzőn. 😅

Ráadásul nem mindig vagyunk olyan helyzetben, hogy legyen nálunk egy power bank, vagy legyen a környezetünkben 1 aljzat, ahova feltehetnénk töltőre a telefont. 

A folyamatos hosszú ideig tartó, esetleg éjszakai töltés szigorúan tilos!

Nagyon hamar akár éveket is veszíthet az élettartamából az akkumulátor. 🥺

Magyarországon egyébként 3 típusú akkumulátor fajta terjedt el nagyon.

1. Li-Po

Minden akku típus alapja.

Ez a fajta imádja ha "dolgoztatják", és utálja ha "untatják". 

Magyarán, az aktív merülési rátája sokkal jobb, mint a passzív.

Ennél a típusnál viszont nagyon kell arra figyelni, hogy ne merítsük túl, mert könnyen felpúposodhat, tönkremehet. Ezt nagyon nem szereti. 

2. Li-Ion

Ez a típus már nem annyira kényes. 

Szereti ha "dolgoztatják", és azt is jól tudja tűrni, ha "untatják".

Amennyiben betartod a fennt írt dolgokat, hűséges társ lesz a mindennapokban. 

3.NiMH (Nikkel-Metál-Hidrid)

Talán mindközül ez a legigénytelenebb. 

Nem történik akkor se nagy probléma, ha túlmerítik, viszont az össz élettartama jóval rövidebb, mint a Li-Po vagy a Li-Ion akksiknak. 

Ha nem szetnénk idő előtt szervízbe vinni a telefont, én azt mondom, hogy egy kis odafigyeléssel megelőzhető. 

Cserébe sokáig tarthatjuk a kezünkben, minden probléma nélkül. 🤗

Remélem tudtam segíteni!

Legyen szép napod!

Üdv,

Móni

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Szia Móni!

Sokak valóban nem tudnak róla, hogy készülékük töltésénél pontosan mi merre hány méter 😄 Ez a cikk ilyen esetekben sokat segít! 😎

Amit észrevettem, és ezzel kiegészíteném, hogy sokak választják az utángyártott kábeleket, vagy adaptereket. Nem tudom eléggé kihagsúlyozni, de tölteni csak és kizárólag a gyári kábellel és adapterrel ajánlott! Ellenkező esetben az olcsóbb alternatíváknál csökkenhet az akksi élettartama, vagy akár megsérülhet a kábel, adapter, vagy a készülék is! 🤕

További szép napot, vigyázzatok készülékeitekre!