Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Töltők, avagy mi nincs a dobozban?

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-02-2023 06:25 PM)
2189 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Manapság rengeteg készülék dobozának nem képzi tartalmát a töltő fej, Screenshot 2023-02-26 at 18.24.16.pnghiszen legtöbbünknél otthon nem is egy, hanem számtalan Type - C töltő található, amivel fel tudjuk tölteni új készülékünket is! Természetesen nem kizárt, hogy valakinek nincs birtokában az új készülékéhez használható töltő. emiatt kár otthon is elérhet minket a kellemetlen meglepetés, hogy nem tudjuk feltölteni okos telefonunkat! Szinte azonnal felmerül a kérdés: mivel kellene töltenem, hogy ne tegyek kárt a készülékben és ne töltsön lassan?

Screenshot 2023-02-26 at 18.22.56.pngNa de, milyen töltőt érdemes venni? Minden esetben érdemes a gyári töltő fejeket használni, hiszen - egyszerűen kifejezve - ezek a töltők lennének készülékeink mellé csomagolva. Így Samsung okos telefonok esetében már nincs nehéz dolgunk, hiszen 4 féle opciónk van a töltési sebesség eldöntésében: 15W, 25W és 45W. Készülékünktől függően mindenképpen ez a 3 teljesítmény szint egyike fogja maximalizálni a töltés hatékonyságát, így ezekből kell kiválasztani a megfelelőt. Annyi biztos, hogy a jelenleg kapható Samsung okos telefonok mindegyike gyári tartozékként megkapja a Type C - Type C kábelt ( a kábel mindkét fele Type C csatlakozóval rendelkezik ), így azzal már nem kell bajlódnunk, viszont érdemes keresnünk egy, a készülékhez megfelelő Type C csatlakozóval ellátott töltő fejet is.

Milyen teljesítménnyel tölt készülékünk? Mivel ez alapján kell eldöntenünk, hogy melyik töltő fejet vásároljuk meg, így fontos információ a töltési teljesítmény! Készítettem egy listát alább, amely összefoglalja a jelenleg kapható Samsung készülékeket és azok maximális töltési teljesítményét:

15W: A04S, A13, A13 5G.

25W: A23 5G, A33 5G, A52S 5G, A53 5G, S21 FE 5G, S22 5G, S23 5G, Z Fold 4 5G, Z Flip 4 5G.

45W: S22+ 5G, S22 Ultra 5G, S23+ 5G, S23 Ultra 5G.

Így tehát ha töltőre lenne szükségetek, csak ki kell keresnetek a listából, hogy melyik készülékről lenne szó, és a megfelelő teljesítményű tartozékot beszerezni hozzá! :smiling-face: Remélem tudtam segíteni ezzel a kis összegzővel, és hasznotokat lelitek benne! 

DRΞDD
Troubleshooter
Beállítások
***** egyszerű.
Az újrahasznosítható dolgokat külön kell tárolni, szállítani, feldolgozni. Ez sokkal több anyagi forrást emészt fel, mintha minden egyben lenne.
Valóban kevésbé szennyező viszont!
Ám ezt a többletet valahonnan be kell szedni. Ez mindig a vásárlói rétegen fog csattanni.
S lám, megfizetik!

Lehet morogni, de az tény, hogy akinek mondjuk egy S22 Ultra van a kezében, ami nem épp egy 80 rongyos kategória, az már ne nyekeregjen tokon meg töltőn. Én is megvettem hozzá. Ez van!
ConradKellogg
Helping Hand
Beállítások
Sajnos az A széria butítva van szoftveresen, minél fentebb van a telefon számozása, annál több a funkció... ami elég undorító dolog... Ha már a hardver gyengébb, attól miért kell sima egyszerű programokkal butítani (mármint, hogy nincs a telefonon). Ráadásul ahogy telnek a hónapok , évek annál lassabb lesz a telefon. Hiszen a szoftver frissítések lassítást is tesznek a telefonba, hogy nehogy már egy készüléket 3-4 évnél tovább használjunk. Abban nincs üzlet.
Kérdezném, hogy egy kb 2-3 éves telefon miért lassabb, mint egy új, főleg hogyha a ram és a processzor közel egyforma, vagy még gyengébb, mint az idősebb telefonba?
0 tetszik
ConradKellogg
Helping Hand
Beállítások
Én annyiból talán örülök , hogy nem adnak töltőfejet, mert még mindig az előző telefon töltőfejét illetve kábelét használom, így feleslegesen ott lenne egy másik 25, vagy 15 Wattos töltő.
Ami kicsit vicces, hogy az A71-hez 25 wattosat, míg az A52s-hez, ami újabb, már csak 15 wattos töltőt adtak.

Másrészt a gyártó úgy van vele, mint ahogy én csináltam, ott van az előző telefon töltője, így azt használom.
Nekünk még az S2-es telefon töltője is megvan és mai napig használja az édesapám. És így jó is, mert nem kellett másikat venni.

Ha minden telefonhoz adnának egy töltőfejet, azoknak az embereknek, akik minden évben 1-2 új telefont megvesznek azoknak a szekrény alja az adapterekből állna, vagy úgy van vele hogy a régit kidobja.....

A gyártó/k közel így álltak hozzá amit leírtam. Persze a pénzügyi része a másik legfontosabb dolog. A telefont ugyanannyi pénzért adják, mintha az adapter illetve a fülhallgatót tartalmazná. De nem tartalmazza, így nekünk kell megvenni ha szükségünk van rá. És mint olvastam itt a hozzászólók közt, igen, meg szeretné venni a 45 wattos töltőt, így nem 500.000ft-ot ad, hanem akár + 10-20 ezret. És ez sok embernél már sok pénz összegyűlik.
0 tetszik
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Nem hiszek ebben a lassításos dologban. A két éves S21 Ultrám most is ugyanolyan gyors, mint amikor megvettem és semmivel sem nyújt rosszabb teljesítményt az idei készülékeknél.
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Amit nagyon sajnálok az a töltő. Azt sírom vissza a telefon dobozokba.
A tok, meg a védőfóliánál viszont egyet kell értsek, mert inkább jobban jár az ember ha ő döntené el hogy milyen fajta fóliát/tokot tesz rá, vagy akar e egyáltalán.
0 tetszik
DRΞDD
Troubleshooter
Beállítások
Nekem a 45W-os töltő nem is jött ki sokba. Az viszont meglepett, hogy kábelt külön nem kellett venni a töltőhöz.

A fólia esetén eszembe jut, hogy mennyit nyaltunk fel anno a Galaxy S2 idejétől sok-sok éven át.
Csináld magad mozgalom volt. :smiling-face:
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Nekem az A50-emnél nem jött be a gyári fólia, főleg a fingerpint reader miatt.
Egyszer engem lóvá tett a gyári fólia, mert egyszer beállítottam egy kódot, és az ujjlenyomatomat akartam úgymond rá "regisztrálni", de nem sikerült. A kód beírásnál meg valamit sikerült félre ütnöm, és akármilyen számjeggyel próbálkoztam, nem jött össze. Így kellett egy gyári visszaállítás.
Az érdekes az egészben hogy az (ha jól emlékszem a nevére) érzékenység érintés be volt kapcsolva.
Viszont, a telefonomat védte, és inkább ez volt a lényeg.
Ezért gondolom én ezt így helyesnek mert inkább Te választod, hogy milyen fólia legyen a telefonodon, hogy hibátlanul működjön beszéljünk akármilyen telefonról.
0 tetszik
DRΞDD
Troubleshooter
Beállítások
Az első Xperia Z fóliája volt a legjobb amivel anno találkoztam. Olyat kiadhatna a Sony más gyártók telefonjára.
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Szerintem az emberek többsége rosszul oldalról közelíti meg a környezetvédelmet, mint alaphelyzetet, ami miatt nincs már töltőfej a csomagolásban. Sokak szerint, egy 3-4-500.000Ft-os termékhez miért nem fér oda a tartozékok felé; Szerintem pedig inkább úgy kellene mondani, ha veszel 3.4.500 ezer forintért egy terméket, akkor ne egy töltős spórolkedj már :smiling-face: Ugyanez a tokos helyzet, de akár autós példát is hozhatnék. A BMW-nek az olajcseréje drágább, mint egy Suzukinak - holott ugyanúgy csak egy "olajcsere".

AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér!

Köszi a hasznos tippeket !

0 tetszik