Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Szemkímélő mód lehetőségei

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-07-2021 12:12 PM)
1682 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Nem rég írtam hosszabban a Sötét üzemmód lehetőségeiről, mellyel többek között meghosszabbíthatjátok a készüléketek üzem idejét azáltal, hogy a fekete szín kikeverésével nem kell foglalkoznia, mert azt a lehető legtermészetesebb módon oldja meg. Egy másik fontos dologról is szót említettem, a nyugodt alvásról. Gondolom megvan az a pillanat, amikor egy jól besötétített szobában megnézitek az éjszaka leple alatt, hogy mikor ébredtetek meg; hogy mennyit aludhattok még? – …csak éppen a kijelzőnek a fény ereje kivakítja a szemetek, mert rosszul mért éppen fényt.

Manapság rengeteget használjuk az okostelefonunkat! Éjjel-nappal! Rengeteg tanulmány van arról, hogy lefekvés előtt legalább félórával már ne igazán nyomkodjuk, ugyanis a szervezetünknek szüksége van arra a holtidőre, amivel pihentetőbb alvásban tudjuk tölteni az éjszakánkat.

Nyilván ezt könnyű mondani, kivitelezni meg éppen nem! A készülékek kijelzőjénél a kékfény kibocsátás évről évre egyre jobban csökken abból a célból, hogy a szervezet regenerálódását elősegítse. A Samsung készülékről készülékre próbálja túlszárnyalni a korlátokat. A hardveres megoldások mellett akadnak szoftveresek is, hogy mindenki nyugodt éjszakát tudhasson maga mögött.

A sötét mód mellett a szemkímélő mód a másik funkció, amit érdemes szem előtt tartani, ha netalán fáradtan kelnél reggelente. A bekapcsolásával a kék fény mennyiségének csökkentése történik meg, melynek hatásával melegebb színeket használ a megjelenítő, s ezáltal kíméli szemünket, az idegrendszerünket.

Screenshot_20210726-120858_Settings.jpg

A Samsung készülékeiben a One UI 3.1-es frissítés óta két féle beállítási funkciót ajánl fel:

1. Adaptív: ezzel az opcióval a készülék figyeli a tevékenységünket és a napszakot, s olyan mértékben aktíválja a kékfényszűrést, amilyenben az algoritmus azt indokoltnak véli. A színhőmérséklet szabályozása szintén automatizált.
  2. Egyéni: talán a legjobb beállítás, hiszen napnyugtakor kezdi el adagolni, illetve napkeltekor kapcsolja ki. A kezdeti és a végidőpont között pedig fokozatosan szoktatja hozzá a szemünket, nem az van, hogy egyből ráadja az aktuálisnak véltet. Külön a színhőmérsékletet is be tudjuk szabályozni, amit mi „jónak” vélünk.

Szerencsére egyelőre nincs problémám az alvással, így ha a Sötét- vagy a Szemkímélő mód közül kellene választanom, akkor előbbire esne; mert valahogy Nekem a meleg színek megjelenése nem éppen nyugtató hatást eredményez a fejemben! Nálatok miként van ez?

Remélem tudtam új infót átadni! Ha tetszett a cikk, dobj egy lájkot, iratkozz fel RÁM, és találkozunk legközelebb.

Üdv.:
Krisz

2 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszi az infót, jó lett a cikk. :face-with-tears-of-joy:

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Köszi a cikket, én nem is tudok meglenni kék-fény szűrő nélkül annyira hozzászoktam már.

0 tetszik