Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung vs Iphone

(Témakör létrehozásának dátuma: 02-11-2020 08:47 PM)
1359 Megtekintések
VDavid_
Black Belt 
Beállítások

Sziasztok!

Már régóta érdekel, hogy mit gondolnak a Samsung felhasználók az Apple-ről. Én mindigis "Samsung fan" voltam 
Csak az is érdekel, hogy ti mit gondoltok az Apple-ről.

1.
Én nemtudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de szerintem az Iphone túl magas árcédulákat használ annak ellenére, hogy az 5-évesnél "öregebb" 
mobiljaikat folyamatosan lassítják.
Én ilyet nem tapasztalok a Samsungnál.

2.
Az akkumulátor mindig is az Apple ellensége volt, most is (javítsatok ki ha rossz) 3300 mAH a legtöbb ez is ha jól tudom az Iphone 12-ben van.
(Ami mellesleg egy, olyan vastag telefon...)
Nekem Samsung galaxy J4+-om van tudom nem egy nagy szám, de én nagyon szeretem 
És itt már az aksi 3300 mAH és ez nem is egy csúcskészülék.

Kérlek nyugodtan írjátok meg a véleményeteket nagyon kíváncsi vagyok!!!

8 Válaszok
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Bocsánat nem tudom mik ezek az óriás smilek :winking-face:
Gabszii
Pioneer
Beállítások
Az Iphonok nagyon jó telefonok. A szoftver és maga a tulajdonságok pl: Dolby visionba lehet felvenni vele videót , stabilitásilag hihetetlen jók. Viszont az az akumlátor az borzasztó kevés benne , nem is raknak nagyobb képfrissítést ez miatt bele. Másik probléma (számomra) a szoftver zártsága. Az a komplexivitás az számomra offos. Nem tudok ezt-azt pakolni a telefonra, zenét se , csengőhangállítás korlátozott és a többi, de ennek cserébe nagyon stabil a rendszer. Samsungba kifejezetten szeretem a dizájnt , nagy és kellemes mérer, gyönyörű panel és nagyon innovatív és sok lehetőséget kínál a One UI-ban. Az experience 9 után a One UI nagyon segítőkész és letisztult lett.
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Igazad van a szoftverfrissítéseik nagyon gyorsan érkeznek, de ezekkel a frissítésekkel nem az Ios-en változtatnak, illetve igen csak androidos funkciókat raknak bele.

A gyorsaságuk egy 5-6 év után teljesen megadja magát. Nekem van egy 6 éves Samsung tab-om és még mindig megy, gyorsan (mondjuk tettem bele egy 16GB és micro sd-t, de ez szerintem nem meghatározó)
De én nem akarok senki véleményébe beleszólni ")

0 tetszik
Gabszii
Pioneer
Beállítások
Persze . Az Android szabadabb és én erről nem tudnék lemondani. Samsung meg ,mint írtam tetszik , hogy nagyon imnovatívak ! 🙂
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Sziasztok!

Ugyan utoljára egy iPhone 3GS volt a tulajdonomban a rivális esetében, bizonyos dolgok egészen a mai napig elválasztják a két platformot.

Optimalizálás
Az androidos piac tele van több ezer féle készülékkel és firmware-el, ez azonban a fejlesztőknek túl sok. Nyilván jópofa hogy van közép- és alsókategória bőven, de általában mindig a legújabb modellekre készülnek a szoftveres megoldások, amik egyértelműen rontanak a régebbi telefonok teljesítményén és ezzel a pozitív user experience is hamarabb csökken. Ugyan a terméktámogatás ki lett bővítve 3 generációra Samsung esetén, ez az érték továbbra sem ér fel az Apple (átlagos) 4-6 évének közelébe (ami akár középkategóriánál is állja a helyét).

Személyre szabás, biztonság
A két kategória nem véletlenül van egymáshoz kapcsolva az írásomban. Az iOS-nek sok mindent fel kell áldoznia az utóbbi érdekében az előbbiből (legyen szó alkalmazásrétegezésről vagy éppen az ikonok átszabásáról). Számomra például a fájlkezelő hiánya óriási érvágás tudna lenni a mindennapi használatban.
Ettől függetlenül úgy gondolom hogy megfelelő felhasználói viselkedéssel (Knox-tól függetlenül) az embernek nem eshet baja a zöld robotos operációs rendszeren sem.
Ugyan eléggé szürke zónába esik, de almás készülékek terén nincs annyi lehetőségünk még JailBreak-el sem, illetve a korábbi firmware verziók flashelése is necces az aláírások függvényében. (Megint másik dolog, hogy a CSC régiók Samsung esetén mennyire keserítik meg az ember életét.)

Ár/Érték arány, hardverek
Nem kérdőjelezem meg hogy az iPhone-ok mindig vaskos árcédulával érkeztek, ez mindig is tény volt. Beszélhetünk lifestyle-ról vagy lusta felhasználókról, a szoftveres életciklust és megbízhatóságot összevetve az iPhone magasabban jár átlagban (még). Természetesen nem mindenkinél ez a mérvadó, én például az iPhone 12 bemutatóján az irgalmatlan nagy notch-ot meglátva rögtön bezártam az élő adást.
Emellett nevetségesnek tartom hogy továbbra is 60Hz-en ketyegnek a panelek, ehelyett pedig az 5G-vel próbálnak villogni.
Az iPhone 12 esetén a legnagyobb visszalépés az akkumulátor volt, ahogy azt előttem írták. Ugyan ezt szoftveresen lehet optimalizálni, az előző generációhoz képest így is gyengébbnek számít.

Androidos területen nem szokványos, de a Samsung valamiért kétféle chipset-et használ. Összehasonlításban az Exynos-t továbbra is elveri a sárkányos készlet (teljesítmény, energiagazdálkodás, hőmérsékletek, kamera), azonban ár terén nincs eltérés a kettő között.

Szóval összességében mindkét márkának vannak pozitív és negatív dolgai (amikből még végtelenségig lehetne sorolni a szempontokat), de végül a felhasználó döntése, hogy mit választ. Avagy vásárlás előtt mindig tájékozódjunk, mérjük fel a lehetőségeinket! 😉

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások

Sziasztok!

A túl magas árcédula szerintem nem csak az Apple-re jellemző, sajnos ma már árban is vetekszik a Samsung az Apple-lel, így én ezt már nem mondanám mérvadónak. Cserébe az Apple szoftveres támogatása hosszabb, mint a Samsung csúcskategóriájában (ez most lett 3 év, de még így is). Ne értsetek félre, mert nem védeni akarom az Apple-t, de az árak szempontjából sajnos mindegy,hogy melyik márkát választod.🙂 Jó, oké, Samsungnál vannak alsó kategóriás eszközök is, azok nyilván olcsóbbak.

Az akksira azt mondom,hogy teljesen más a két rendszer, már erőforrás igényei vannak, pl. RAM esetében is látszik. Ettől függetlenül nem tudom, hogy milyenek az új iPhone-ok akksijai, azt tudom,hogy a 11 széria nem volt rossz. De ahogy hallom, azért Samsungnál is megvannak néha a panaszok az akksira, hiába tesznek bele nagyobb akkut.

Szerintem megvan az előnye az iPhone-oknak és a Galaxyknak is.

Én Galaxyt használok (S10+). Az Apple-lel sok szempontból nem tudok azonosulni, és mivel szerintem nem jobbak egy csúcs Galaxynál, ezért nem is akarok váltani iPhone-ra.

Lehet most nem jön ki annyira, de Galaxy párti vagyok.😉

VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Egyetértek... Többnyire😀
0 tetszik
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Mint írjátok látom mindenki nagyon körültekintő telefonokkal kapcsolatban :)*
0 tetszik