dátum: 12-05-2021 07:40 PM
Sziasztok,
Egy olyan gyors kérdésem lenne, hogy van egy Galaxy S10 Plus-om és olvastam, hogy továbbra sem kapott 25W töltésű támogatást/kompatibilitást, és ezáltal ha 25W-os adapterrel tölteném vezetéken keresztül akkor 18W-nál nagyobb áramot nem is venne fel a készülék (ha jól olvastam ez a max nála), a kérdésem az lenne, hogy ezzel károsodik-e a telefon akkumulátora ha 25W-os gyári adapterrel tölteném?
A válaszokat előre is köszönöm. 🙂
Dóri
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
13-05-2021 09:31 AM – szerkesztés: 13-05-2021 09:32 AM
Szia,
Ha a 25W-os töltő Samsung, akkor biztosan nem fogja károsítani. Bármilyen gyors töltés lényege, hogy a töltő és a telefon kommunikál egymással. Ha kompatibilisek, és a szabvány ugyanaz, akkor se a telefon, se a töltő nem fogja a max fesz és áram fölé engedni a töltés.
És bocsi, ez nyilván csak az én szememet szúrja nagyon, hogy "18W-nál nagyobb áramot nem is venne fel a készülék"
A "W" a Watt, azaz teljesítmény mértékegysége, másképpen az átfolyó áram, és a feszültség szorzata
Üdv,
Soma
dátum: 13-05-2021 08:17 AM
Szia,
Figyelmedbe ajánlom a következő bejegyzéseket a kérdéseddel kapcsolatban:
Vezeték nélküli töltés vs vezetékes töltés. Melyik a jobb?
13-05-2021 09:31 AM – szerkesztés: 13-05-2021 09:32 AM
Szia,
Ha a 25W-os töltő Samsung, akkor biztosan nem fogja károsítani. Bármilyen gyors töltés lényege, hogy a töltő és a telefon kommunikál egymással. Ha kompatibilisek, és a szabvány ugyanaz, akkor se a telefon, se a töltő nem fogja a max fesz és áram fölé engedni a töltés.
És bocsi, ez nyilván csak az én szememet szúrja nagyon, hogy "18W-nál nagyobb áramot nem is venne fel a készülék"
A "W" a Watt, azaz teljesítmény mértékegysége, másképpen az átfolyó áram, és a feszültség szorzata
Üdv,
Soma
dátum: 13-05-2021 01:32 PM