Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung Galaxy A72 vs Samsung Galaxy S20 FE

(Témakör létrehozásának dátuma: 29-07-2021 09:26 AM)
1464 Megtekintések
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Samsung Galaxy 72 vs Samsung Galaxy S20 FE

1613674334_Samsung-Galaxy-A72-vs-Galaxy-S20-FE-5G-early-value-kings-comparison.jpg

Miben hasonlít a Galaxy A72 a Galaxy S20 FE  -hez  ? Próbálok rámutatni, hogy miben különbözik a két eszköz.

Megjelenés

Galaxy A72: 165 x 77.4 x 8.4 mm,
Galaxy S20 FE: 159,8 x 74,5 x 8,4 mm,

Mind a Samsung Galaxy A72, mind a Galaxy S20 FE lapos kijelzővel, és műanyag házzal rendelkezik. 

Mindkettő téglalap alakú kameraházat kapott a bal felső sarokban, hátul, bár a Galaxy A72 kiemelkedőbb kameralencsékkel rendelkezik a Galaxy S20 FE -hez képest, ami feltűnőbb kamera szigetet eredményez. 

Fizikai méretét tekintve a Galaxy A72 kis mértékben nagyobb készülék mint a Galaxy S20 FE, és súlyban is kissé többet nyom az A szériás modell. A Galaxy A72 P67 víz- és porálló  , míg a Galaxy S20 FE IP68. 

Mind a Galaxy A72, mind a Galaxy S20 FE élénk színű. Az A72 kék, lila, fekete és fehér, míg az S20 FE kék, piros, levendula, menta, fehér, narancssárga. A kettő közül az S20 FE valamivel jobban prémium érzetet add át.

Kijelző

Galaxy A72: 6,7 hüvelykes, Full HD+, 90 Hz
Galaxy S20 FE: 6,5 hüvelykes, Full HD +, 120Hz, HDR
Mind a Samsung Galaxy A72, mind a Galaxy S20 FE  Full HD+ felbontású kijelzővel rendelkezik, ám az FE modell magasabb képpontsűrűséggel rendelkezik.

Mindkettő lapos kijelzős SuperAmoled panellel van ellátva.

A Galaxy A72 maximális fényereje 800nits, de nem támogatja a HDR -t. A Galaxy S20 FE azonban támogatja a HDR10 + -ot  .

Specifikációk
Galaxy A72: Qualcomm SD720G, 6/8 GB RAM, 128/256 GB tárhely, microSD, 5000 mAh
Galaxy S20 FE : Qualcomm SD865 vagy Exynos 990, 6 GB RAM, 128 GB tárhely, microSD, 4500mAh

A Samsung Galaxy A72 a Qualcomm Snapdragon 720G lapkakészleten fut, 6/GB RAM -mal és 128/256 GB tárhellyel. MicroSD-támogatással rendelkezik, a készülékek 1 TB-ig  bővíthetőek.

Mind a Galaxy A72 nagyobb akkumulátorral rendelekzik. A Galaxy A72 támogatja a 25 W-os gyors töltést, de nem kínál vezeték nélküli töltést  . A Galaxy S20 FE támogatja a 15 W-os gyors töltést, valamint a vezeték nélküli és a fordított vezeték nélküli töltést  .

A kettő közül a Galaxy S20 FE az erősebb eszköz.

Kamera

Galaxy A72: Négy hátsó kamerával és egy 32 MP elsővel rendelkezik
Galaxy S20 FE: Hármas hátsó kamerával és egy , 32MP elsővel rendelkezik

A Samsung Galaxy A72 négy hátsó kamerával rendelkezik. Ez egy 64 megapixeles, optikai képstabilizátorral (OIS) és f / 1,8 rekesszel ellátott fő kamera, valamint egy 12 megapixeles, f / 2,2-es ultraszéles látószögű lencse, egy 8 megapixeles mélységű f / 2.4 és egy 5 megapixeles makro objektív f / 2.4-el. 

A Galaxy S20 FE hármas hátsó kamerával rendelkezik. Ez egy 12 megapixeles, f / 1,8 rekesznyílású, OIS és 1,8 µm pixeles kamerából, egy 8 megapixeles f / 2,4, 1,0 µm-es teleobjektívből, OIS és 3x optikából és egy 12 megapixeles ultraszéles lencséből áll. f/2,2 és 1,12 µm képponttal. 

A Galaxy A72 és a Galaxy S20 FE előlapján 32 megapixeles kamera található f / 2,2 rekesszel.

Ezek alapján igaz az A72 nagyobb megapixel számmal bír fő lencse terén, de mégis jobb lehetőségeket nyújt az S20 FE

Következtetés

A Samsung Galaxy A72 és a Galaxy S20 FE specifikációk tekintetében megközelítőleg hasonlóak, de több komoly eltérés akad a két készülék között. Mindkettő azonos SuperAmoled kijelzővel bír, de a A72 egy nagyobb kijelzővel de kisebb képpontsűrűséggel és kijelző frissítéssel bír. Az S20 FE sok tekintettben jobb lehetőségeket kínál, de kisebb akkumulátor kapacitás mellett kínálja ezt.

A Galaxy A72 egy kissé kiemelkedőbb dizájnt, hosszabb üzemidőt kínál opcióként, de a Galaxy S20 FE a HDR támogatással és a vezeték nélküli töltéssel együtt jobb kameraélményt képes nyújtani.

Az árkülönbség szempontjából valószínűleg a Galaxy S20 FE lesz a legtöbb nyertes, mivel kevés olyan részlet van ahol ez a készülék kevesebbet tud nyújtani mint az A szériás modell.

Ti melyik készüléket választanátok?

0 tetszik
6 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszi az összehasonlítást, én egy A72 mellett tettem le a voksomat, és nem bántam meg. :smiling-face:

Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Hát őszintén ezt is teljesen meg tudom érteni, igazából két jó telefon közüli választás esetén nem lehet rosszul dönteni. :face-with-tears-of-joy:

0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Nem akarok ünneprontó lenni, de mióta felsőkategóriás készülékeket (Galaxy Note5, majd Galaxy S10) használok, azóta senki sehogy nem tud meggyőzni arról, hogy a középkategóriában is örömöm lelném. Talán a gyorsabb szoftverfrissítés, és a több szoftveres megoldás miatt! 

Tehát Galaxy S20 FE

0 tetszik
NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

A kettő közül én az A72-t választanám... nem sok különbség van de árban 30-40e forint ebben a kategóriában döntő lehet. 

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Remek összehasonlítás, nekem mindkét készülék tetszik :smiling-face:

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Márk!

Köazi az összefoglalót. Nekem s20 fe a kettő közül egyértelműen. 

Üsv. AndrasK

0 tetszik