Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung Galaxy A52s és Samsung Galaxy A53 5G

(Témakör létrehozásának dátuma: 25-03-2022 08:20 PM)
1107 Megtekintések
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Az elmúlt hónapokban többször hoztam el nektek olyan cikket, amiben két terméket hasonlítok össze azért, hogy aki az adott készülékekben gondolkodik könnyebben tudjon választani.

Most is egy ilyen összehasonlítást hoztam el nektek, hiszen néhány napja bemutatkozott a Samsung Galaxy A53 5G okostelefon, aminek még jelenleg a „felturbózott” elődje is kapható.

Lényegében a fő különbségeket fogom kiemelni a Samsung Galaxy A52s 5G és Samsung Galaxy A53 5G között.

Jelenleg a Samsung Galaxy A52s még megtalálható a boltok polcain, de hamarosan eltűnhet és teljesen átveheti helyét a Samsung Galaxy A53 5G.

Előbbi egy jó akcióban 139.999 Ft-os áron már sokszor beszerezhető, utóbbi viszont 189.999 Ft-os áron nyitott, de ne felejtsük el, hogy itt az induló promócióban ajándékba jár egy Samsung Galaxy Buds Live vezeték nélküli fülhallgató, valamint 15.000 Ft készülék kedvezmény is.

Hardveresen a két készülék eltér egymástól, a tesztek szerint a Samsung Galaxy A52s javára, kivétel az energiafelhasználás, hiszen az 5nm-es eljárás miatt jobb az újdonságnál ez a terep.

Persze mindkét processzor erős, de némi különbség akkor is felfedezhető. Persze ez egy furcsa felállás, hiszen itt a „rendes” előd modellhez képest jelentős teljesítményjavulás figyelhető meg, itt viszont ugye az A52s verzió szerepel az összehasonlításban, ami, mint említettem egy felturbózott évközi kiadás.

Akkumulátor kapacitás tekintetében viszi a prímet az új modell, hiszen itt 5000 mAh-ről beszélhetünk, míg a Samsung Galaxy A52s akkumulátor telepe 4500 mAh-es. Itt biztosan nagyobb üzemidőt kapunk, hiszen a kijelző mérete megmaradt.

Szoftveresen is elmondható, hogy az új modell élvez előnyt, mint ahogy az lenni szokott, hiszen itt alapból Android 12-őt kapunk, így a frissítések száma is egyel több, mint az előd modellnél.

Ami nem feltétlenül emelhető ki előnyként az előd modell számára, hiszen nagyon személyfüggő, az a kialakítás.

A Samsung Galaxy A53 5G készüléknél érezhetjük, kézben tartás esetén, hogy nincsenek annyira lekerekítve a szélek, kicsit jobb a fogása a készüléknek. Ha már kialakításnál maradunk, akkor ki kell emelni, hogy a 3,5 mm-es Jack csatlakozó már innen is eltűnt, így a Samsung Galaxy A szériánál is elérkeztünk ehhez, amit a Samsung Galaxy S szériánál tapasztaltunk az utóbbi években.

Nektek hogy tetszik?

Üdv.:

AnitaI.

5 Válaszok
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Engem azért nagyon sokkolt ez a meglehetősen magas induló ár.

0 tetszik
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Várom az árak alakulását. Köszi az infót!
0 tetszik
thomasgrande
First Poster
Beállítások
Nagyon sajnálom hogy az a52 s hamarosan kikerül a kínálatból mert a hűségem nyár közepén jár le,így addig nem válthatok. Az a 53 nem robbantott akkorát főleg hogy nincs jack. Plusz ára elég sokkoló ahhoz képest, de az a 52s ára se ment annyira le ahogy reméltem.
0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Anita! Szerintem jol sikerült az a53, de tavaly nagyobbat ütött az a52s, ezért várni kell az árak mérséklődésére. 

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Köszi az összehasonlítást, nagyon informatív :smiling-face:

0 tetszik