Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung Galaxy A52 vs Samsung Galaxy S20 FE

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-07-2021 01:22 PM)
1403 Megtekintések
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Samsung Galaxy A52 vs Samsung Galaxy S20 FE

MarkV_0-1627471007487.png

Miben hasonlít a Galaxy A52 5G a Galaxy S20 FE  -hez  ? Próbálok rámutatni, hogy miben különbözik a két eszköz.

Megjelenés

Galaxy A52 5G: 159,9 x 75,1 x 8,4 mm,
Galaxy S20 FE: 159,8 x 74,5 x 8,4 mm,
Mind a Samsung Galaxy A52 5G, mind a Galaxy S20 FE lapos kijelzővel, és műanyag házzal rendelkezik. 

Mindkettő téglalap alakú kameraházat kapott a bal felső sarokban, hátul, bár a Galaxy A52 5G kiemelkedőbb kameralencsékkel rendelkezik a Galaxy S20 FE -hez képest, ami feltűnőbb kamera szigetet eredményez. 

Fizikai méretét tekintve a Galaxy A52 5G gyakorlatilag azonos a Galaxy S20 FE -vel, és súlyuk is nagyjából megegyezik. A Galaxy A52 5G IP67 víz- és porálló  , míg a Galaxy S20 FE IP68. 

Mind a Galaxy A52 5G, mind a Galaxy S20 FE élénk színű. Az A52 kék, lila, fekete és fehér, míg az S20 FE kék, piros, levendula, menta, fehér, narancssárga. A kettő közül az S20 FE valamivel jobban prémium érzetet add át.

Kijelző

Galaxy A52 5G: 6,5 hüvelykes, Full HD+, 120 Hz
Galaxy S20 FE: 6,5 hüvelykes, Full HD +, 120Hz, HDR
Mind a Samsung Galaxy A52 5G, mind a Galaxy S20 FE 6,5 hüvelykes, Full HD+ felbontású kijelzővel rendelkezik, amely 404 ppi képpontsűrűséget eredményez.

Mindkettő lapos kijelzős 120Hz-es SuperAmoled panellel van ellátva.

A Galaxy A52 5G maximális fényereje 800nits, de nem támogatja a HDR -t. A Galaxy S20 FE azonban támogatja a HDR10 + -ot  .

Specifikációk
Galaxy A52 5G: Qualcomm SD750G, 6/8 GB RAM, 128/256 GB tárhely, microSD, 4500 mAh
Galaxy S20 FE : Qualcomm SD865 vagy Exynos 990, 6 GB RAM, 128 GB tárhely, microSD, 4500mAh
A Samsung Galaxy A52 5G a Qualcomm Snapdragon 750G lapkakészleten fut, 6/GB RAM -mal és 128/256 GB tárhellyel. MicroSD-támogatással rendelkezik, a készülékek 1 TB-ig  bővíthetőek.

Mind a Galaxy A52 5G, mind a Galaxy S20 FE 4500 mAh akkumulátorral rendelekzik. A Galaxy A52 5G támogatja a 25 W-os gyors töltést, de nem kínál vezeték nélküli töltést  . A Galaxy S20 FE támogatja a 15 W-os gyors töltést, valamint a vezeték nélküli és a fordított vezeték nélküli töltést  .

A kettő közül a Galaxy S20 FE az erősebb eszköz.

Kamera

Galaxy A52 5G: Négy hátsó kamerával és egy 32 MP elsővel rendelkezik
Galaxy S20 FE: Hármas hátsó kamerával és egy , 32MP elsővel rendelkezik
A Samsung Galaxy A52 5G négy hátsó kamerával rendelkezik. Ez egy 64 megapixeles, optikai képstabilizátorral (OIS) és f / 1,8 rekesszel ellátott fő kamera, valamint egy 12 megapixeles, f / 2,2-es ultraszéles látószögű lencse, egy 5 megapixeles mélységű f / 2.4 és egy 5 megapixeles makro objektív f / 2.4-el. 

A Galaxy S20 FE hármas hátsó kamerával rendelkezik. Ez egy 12 megapixeles, f / 1,8 rekesznyílású, OIS és 1,8 µm pixeles kamerából, egy 8 megapixeles f / 2,4, 1,0 µm-es teleobjektívből, OIS és 3x optikából és egy 12 megapixeles ultraszéles lencséből áll. f/2,2 és 1,12 µm képponttal. 

A Galaxy A52 5G és a Galaxy S20 FE előlapján 32 megapixeles kamera található f / 2,2 rekesszel.

Ezek alapján igaz az A52 nagyobb megapixel számmal bír fő lencse terén, de mégis jobb lehetőségeket nyújt az S20 FE

Következtetés

A Samsung Galaxy A52 5G és a Galaxy S20 FE specifikációk tekintetében nagyon hasonlóak. Mindkettő azonos méretű és felbontású kijelzőt, 120 Hz frissítési gyakoriságot, azonos méretű akkumulátort, microSD támogatást kínál  .

A Galaxy A52 5G egy kissé kiemelkedőbb dizájnt, több RAM-ot és több tárhelyet kínál opcióként, de a Galaxy S20 FE a HDR támogatással és a vezeték nélküli töltéssel együtt jobb kameraélményt képes nyújtani.

Az árkülönbség szempontjából valószínűleg a Galaxy A52 5G lesz a legtöbb nyertes, de arra is érdemes emlékezni, hogy a Galaxy S21 FE-ről pletykák kezdtek terjeszteni, így érdemes esetleg várni még egy kicsit, ha a készülék választás előtt állunk.

Ti melyik készüléket választanátok?

8 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Nagyon jó lett az összefoglaló. Én személy szerint az A52-t választanám. 

Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Sok aspektusa van a döntésnek, de megértem. Bár lehet én már várnék egy kicsit a S21 FE-re.

0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Én is inkább várnék már az S21 FE-re.
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Én is azt mondanám, de az tény és való, hogy nem lesz egy árfekvésben a Galaxy S21 FE a Galaxy S20 FE kifutó és a Galaxy A52 normál árával. Akkor meg már inkább Galaxy S21. :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: Legalábbis szerintem az árkülönbség minimálisabb lesz.

GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Az idei év slágertermékei.
0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Ezzel a kijelentéssel mondjuk nem lehet nagyon vitatkozni.

A Galaxy A5x széria megjelenése óta közkedvelt az ár/érték arányából fakadóan.

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Márk!

Köszi az összehasonlítást.

Én a jelenlwgi árazást figyelembe véve, egyértelmüen s20 fe.

KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Végre valaki osztja a véleményem :smiling-face:

0 tetszik