dátum: 21-04-2022 11:48 AM
Sziasztok!
Egy újabb összehasonlítást hoztam el nektek, ezúttal a belépő kategóriába, ugyanis nemrégiben megjelent a Samsung Galaxy A13 okostelefon, ami házon belül is versenytárs lehet. Most a már tavaly bemutatott Samsung Galaxy A22 LTE okostelefonnal fogom összehasonlítani az előbb említett készülékkel, hiszen árban nagyon közel állnak egymáshoz, specifikációban pedig eltérőek.
Inkább a legfőbb különbségekre próbálok rámenni az összehasonlítás során, hogy a lényeges különbségeket tudjátok látni. Természetesen külön a dizájnra nem fogok kitérni különbségként, hiszen a legtöbb esetben ilyenkor mindig eltér egymástól a régi és az új generáció. Inkább mellékelek egy képet, amin a két készüléket megtekinthetitek egymás mellett.
Kezdjük az egyik legfontosabb különbséggel, ami nem más, mint a hardver. Pontszámok alapján jobban teljesít a MediaTek Helio G80-al felszerelt Samsung Galaxy A22 LTE, viszont az energiahatékonyság terén tarol az Exynos 850-es processzor, a 8nm-es lapka miatt. Szoftveresen viszont a Samsung Galaxy A13-al járnátok jobban, hiszen alapból Android 12-fog futni a készüléken és egy évvel tovább is frissül majd a készülék. A Samsung Galaxy A22 LTE 4GB/128GB-os kiadásban kapható Magyarországon, míg a Samsung Galaxy A13 van 3GB/32GB, 4GB/64GB és 4GB/128GB-os verzióban is.
A következő kiemelendő dolog a kijelző ugyanis a Samsung Galaxy A13-ban egy 6,6 colos FHD+ felbontású PLS LCD panel helyezkedik el, míg a Samsung Galaxy A22 LTE-ben egy 6,4 colos HD+ felbontású AMOLED kijelző, ami 90 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik. Itt lehet vitatkozni, hogy jobb a kisebb felbontású AMOLED vagy a nagyobb felbontású LCD, itt érdemes egy üzletben egymás mellé tenni a két készüléket, ha lehet és így összehasonlítani.
Ha akarunk, kamerás fronton tudunk még különbségeket találni, de itt azért kimondhatjuk, hogy a Samsung Galaxy A22 LTE jobb választás, hiszen a szelfi kamera is nagyobb felbontással rendelkezik, hiszen itt 13 MP-el, míg az A13-nál 8MP, emellett a 48 MP-es főkameránál kapunk optikai képstabilizálást, ami ebben a kategóriában nagyon ritkának mondható, emellett a széleslátószögű lencse is 8 MP-es nem 5 MP-es.
Remélem tetszett a kis összehasonlítás nektek. Ti melyiket vásárolnátok meg? Esetleg valamelyiket használjatok? Írjátok meg kommentben!
Üdv. Andris
dátum: 21-04-2022 08:39 PM
dátum: 27-04-2022 08:22 PM
Szia!
Igen ebben én is biztos vagyok!
dátum: 28-04-2022 09:19 PM
Remek összehasonlítás! Személy szerint nekem az A22 szimpatikusabb, de az A13 korszerűbb, nehéz döntés lenne a kettő közül választani!