dátum: 21-04-2021 08:56 PM
Kevesen tudják, de rengeteg hasznos rendszer beállítás nincs a szemünk elé tárva, amikor megnyitjuk készülékünk ‘beállítások’ menüpontját. Nagyon sok kisebb nagyobb funkciót képesek vagyunk befolyásolni az Android rendszerrel kapcsolatban, amivel jobb felhasználói élményben lehet részünk, vagy csak személyre szabottabbá, esetleg pozitív értelemben véve hozzáférhetőbbé tehetjük a készülékünket!
Mindennek az alapja a fejlesztői mód engedélyezése a készüléken belül. Egy egyszerűen meg tudjuk tenni, ha belépünk a beállításokba, legörgetünk az menürendszer aljára, és megnyitjuk az ‘a telefonról’ menüpontot! Ezen belül is meg kell keresnünk a ‘szoftver információ’ lehetőséget, erre rákattintva pedig - meglepően -elénk tárul a készüléken található szoftver ilyen olyan adatai! Itt meg kell keresnünk a ‘build szám’ opciót, és gyakorlatilag addig kell nyomkodnunk ezt a menüpontot, amig egy ‘a fejlesztői mód engedélyezve lett’ - vagy ehhez hasonló - pop-up üzenetet nem kapunk a készülékünktől! Ezek után visszalépve a beállításokra a menü alján
megtaláljuk a ‘fejlesztői beállítások’ lehetőséget, és elkezdhetjük finom hangolni készülékünket!
Temérdek lehetőség lett így engedélyezve számunkra, így kiemelnék egy kettő olyan funkciót, amit érdemes engedélyeznünk vagy megváltoztatnunk, hiszen előnyös beállításokról van szó!
Rendszeranimációk sebessége
Lejjebb görgetve a fejlesztői beállítások között találhatjuk meg ezen beállítás értékeit. Három elemére van bontva a beállítás, alapértelmezetten mind a három “1x” értéket képvisel. A beállítások nevei ‘ablak, áttűnés, animáció sebesség’-ként láthatóak. Ezek az értékek határozzák meg a kisebb-nagyobb animációk sebességeit, így ha ezeket kikapcsoljuk, készülékünk érezhetően gyorsabb lehet, hiszen ezzel nem kell foglalkoznia. Személy szerint én beállítottam ‘.5x’ sebességre mind a három opciót, így gyorsabban történnek meg ezek az animációk, ezzel pedig gyorsabbnak is érződik a készülékem, illetve hamarabb eljutok egyik menüből a másikba! 😊
USB debugging
Tegyük fel, hogy leejtettük készülékünket, és betört a kijelző! Tele van fényképpel, videóval, fontos információkkal, de nem tudunk lementeni róla semmit, hiszen nem tudjuk beírni a belépő kódot, ezzel pedig hiába csatlakoztatjuk egy számítógéphez, annak nem lesz hozzáférése a telefonon tárolt adatokhoz. Ha viszont bekapcsoljuk az ‘USB debugging’ opciót, akkor USB csatlakoztatáskor a védelmet a készülék kikerüli, és az adatok hozzáférhetőek lesznek. Hozzáteszem, ez egy hátrány abban az esetben, ha készülékünket elveszítjük (vagy ellopják), hiszen bárki hozzáférhet adatainkhoz a jelszavunk vagy kódunk tudta nélkül is. Én bekapcsoltam, mivel jobban félek attól, hogy használat során összetöröm és nem tudok majd lementeni róla semmit, minthogy elveszíteném, vagy ellopnák (készülékem szinte mindig a kezemben van, vagy látható helyen, 1 méteren belül 😊).
Tömérdek más beállítás található ebben a menüben, így érdemes felfedezni, habár egy kis hozzáértést igényel. Remélem tudtam segíteni, és más hasznára is válik majd a fent említett infó! Nektek engedélyezve volt már? Módosítottatok már valamin?
dátum: 22-04-2021 09:41 AM
Szia,
Köszi az infót.
dátum: 22-04-2021 10:18 AM
Ha viszont bekapcsoljuk az ‘USB debugging’ opciót, akkor USB csatlakoztatáskor a védelmet a készülék kikerüli, és az adatok hozzáférhetőek lesznek.
Ebben azért nem lennék annyira biztos már jó pár éve.
Inkább próbálkoznék távoli feloldással Find My Mobile segítségével vagy USB-n keresztüli perifériákkal.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 22-04-2021 07:13 PM
dátum: 22-04-2021 10:40 PM
Szia!
Alapértelmezetten az említett opció ki van kapcsolva, egyébként a Beállítások➡Fejlesztői beállítások➡USB hibakeresés opció alatt tudod ellenőrizni.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 22-04-2021 11:42 PM
dátum: 23-04-2021 06:55 AM
dátum: 27-04-2021 08:57 PM
Persze nem kötelező, csak lehetséges ilyeneket is módosítani
dátum: 28-04-2021 11:16 PM
Hali.
én pl. az animációkat és áttűnéseket mindig kikapcsolom, vagy a leggyorsabb fokozatra teszem. Sokkal pörgősebbnek tűnik tőle a telefonon. Kb. az első dolog szokott lenni, hogy engedélyezem a fejlesztői beállításokat.
dátum: 29-04-2021 08:00 PM
Ez is egy hasznos megoldás, így sokkal kisebb terhelés éri készülékünket!