Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

ReGalaxy program vs. Felújított telefon vásárlás: Melyik a jobb ötlet?

(Témakör létrehozásának dátuma: 07-05-2023 11:03 PM)
910 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziaszok!

Mostanság eléggé sokszor esik szó a ReGalaxy programról, amelyet immáron nem csak a Galaxy S23 termékcsalád vásárlói érvényesíthetnek, hanem a Galaxy Z 4-eké is. Mármint gondolok a Flipre és a Foldra, csak így egyszerűbb és szokjátok. Dióhéjban: ha még valaki nem hallott volna róla, akkor annyi lenne a lényege, hogy bruttó 100 ezer forint értékig kaptok egy vouchert, mellyel a régi termékeiteket fel tudjátok újítatni. (Nem minden típusra érvényesíthető, erről érdemes informálódnotok.)

Ezzel szemben, nem nálunk, hanem az USA-ban bevezették az úgy nevezett Certified Re-Newed programot az előző két generációs Galaxy S-termékcsaládra.

sdsac-5691-gallery-images-dt-crn-s21-s22-765x465-1

Mielőtt meg szeretném értetni a lényegei mondani valóját a cikknek, tennék egy kis kitérőt. Az USA-ban nagy keletje van a trade-in ajánlatoknak. Sokan úgy vásárolnak új készüléket, hogy a régit beszámítják. A Samsung USA ezt kihasználva felújítja a termékeket, majd ismételten piacra bocsájtja azokat. Természetesen feltűntetik, hogy ez már járt másnál, de nincs mitől félni, ugyanis többféle ellenőrzésen esik át, mire a vásárlói térbe kerül.

Ebből az érdeklődő mindössze annyit vesz észre, hogy jelentősen kedvezőbb áron tud hozzájutni egy korábbi flagship termékhez. Biztosan akad hazánkban is olyan vásárlás előtt álló személy, aki nem a legfrissebbre szeretné félre tett pénzét költeni, hanem beéri az előddel, csakhogy spóroljon.

Érdekes amúgy, hogy a magyar felhasználók – Én is köztük! – ragaszkodó típusúak. Nem szeretnek megválni a még működő készüléküktől, ergo, hazánkban a ReGalaxy program pont hogy jó húzás, mert általában vagy fiókba kerül az előd, vagy továbböröklődik családon belül, általában szülőknek, nagyszülőknek vagy fiatalabb, iskolás családtagoknak.

Én azért vevő lennék az USA változatra is. Egyébként idehaza van egy weboldal, ami ezt a piaci rést már kihasználta – nem akarok nekik reklámot, mert nem fizettek nekem, de látom a potenciát benne, így ki kérném a véleményetek, miszerint:

Szerintetek nagyobb érdeklődése lenne a felújított 1-2 évvel korábbi Galaxy S- és Z-szériáknak?

Várom nézeteiteket, véleményeiteket?

A cikknek az alapötletet a Galaxy Világán megjelent összefoglaló szolgáltatta.

17 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Szerintem lenne igény a felújított készülékekre, mert továbbra is jó készülékekről beszélünk. 

GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Szerintem is lenne rá igény, mert teljesen jó képességű mobilokról beszélünk. Az kérdés szerintem, hogy mennyire befolyásolná az aktuális széria értékesítési teljesítményét. Egyre jobban érzem, hogy az éves zászlóshajó frissítések nem feltétlenül fenntarthatók. Gondolok itt arra, hogy egyre jobbak a mobilok, tovább maradnak használhatók és frissítést is sokkal tovabb kapnak. Néha kicsit az az érzésem már, hogy nem tudják kikerülni, hogy egyik kezükbe harapjanak a gyártók egy-egy döntéssel.
Mikulszki
Explorer
Beállítások
Szerintem is lenne
0 tetszik
LordKnightEtingMark
Helping Hand
Beállítások
Nekem az általad is említett piaci rést kihasználó, a közelmúltban indult weboldal csalódás, mert nem érzem azt az árelőnyt, ami vásárlásra sarkalna.

Még mindig látványosabb a tengerentúl Média Marktjaiból beszerezett teljesen új, hivatalos forrásból, dollárért (ami rohamosan gyengül mostanában) megvett és Forintért kínált készülék ára, mint náluk megvenni a felújítottat.

Végül azt állítom, hogy szerencsések vagyunk egyébként, mert a piac összességében végül ötvözi mindkét lehetőséget: a ReGalaxy programban felújított készülékek egy része tényleg a család, barátok örömére szolgál, de egy nagy részük azonnal megjelent pl. a Prohardver hardverapró hirdetései között, sőt, a kuponok is (???), méghozzá igen is figyelemre méltó áron, amiből én is szívesen beszereznék hat darabot, ha biztos lehetnék benne, hogy a család 6 darab Note 10+ telefonjait megújíthatnám általuk, mert egy akkucsere is többe kerül, vagy akár az Spen, nem hogy a kijelző.

És akkor néhány példa a second hand (magánszemélyek, mobilboltok) mobilárakra:
- Egy teljesen felújított S10+ például 60 000 Forint (igaz, 128 Gb-s), de az
- S22 Ultra 512 Gb verziója is 2,5 év garanciával, (ReGalaxyban felújítva, amit nem nagyon értek, hogy mit kell egy 2022 Decemberi Telekom beszerzésű telefonon felújítani???) 260 000 Forint. Adják hozzá a ReGalaxy program dokumentumait, a készpénzes számlát (~410 000) a jótállással, meg a teljes dobozt, tehát nem átverés.
0 tetszik
atimano
First Poster
Beállítások
A kis Pénzű Átlagembereknek feltétlenül Nagy Segítség lenne Elérhető Áron Minőségi Készülékhez Jutni!
0 tetszik
Zsolti7
First Poster
Beállítások
Galaxy S- és Z-szériáknak nagyon jól lehetne működő piaca. Sok fogyasztó szeretne minőségi okostelefonokat, de nem szeretnének nagyon magas árakat fizetni azért, hogy megkapják a legújabb modelleket. A felújított készülékek már egy bizonyos idő után jelentősen csökkent áron kaphatók, így ezek a modellek vonzóak lehetnek azoknak az utazóknak, diákoknak, idősebb vásárlóknak és másoknak, akiknek nincs elég pénzük a legújabb modellre, de azért szükségük van egy minőségi készülékre. Ha az árak és az állapot megfelelőek, a felújított Galaxy S- és Z-szériák széles körű érdeklődést kaphatnak a fogyasztók részéről.
0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

@GTamás Ha a Samsung megakarja lépni valóban, hogy elhagyja teljesen a belépő- és a középkategóriát (vagy utobbi alsó ágát), akkor szerintem ez egy jó útirány lehetne

0 tetszik
JozsiKovacs
First Poster
Beállítások
Szerintem lenne igény. Nálam tutira bejonne.
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisz! 

Mindkettő jó ötlet szerintem! 

0 tetszik